katter, lantliv, Livet

Ljuvliga sommarkvällar ger mig problem

Jag är vanligtvis en mycket pigg morgonmänniska men just nu så är jag som en död flodhäst om morgnarna. Det går knappt att förmå kroppen att rulla ur sängen när klockan ringer. Och jag vet vad det beror på. Det är de ljusa, ljumma och alldeles underbara sommarkvällarna som erbjuds nu, kväll efter kväll. Ingen vettig människa vill ju gå och lägga sig då.

Jag vill bara vara ute och njuta av ljuset och allt det vackra och spirande. Jag hoppas att sommaren kommer att bjuda på många sådana kvällar – för det är just sådana sommarkvällar som är det bästa med sommaren, tycker jag. Är du lika trött som jag på morgnarna nu eller studsar du upp?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Fru Vallmo 9 juni, 2011 at 06:30

  Eftersom det är så ljust ute, har jag inte längre koll på tiden, blir oftas förskräckt när jag tar en titt på klockan. Just nu vaknar jag kl.0300 på morgonen eftersom solen skiner då så ljust direkt i mitt ansikte, som tur kan jag somna om, tycker det är så härligt med svensk sommar!
  Ha en fin torsdag!

 • Reply Mina finaste 9 juni, 2011 at 06:35

  Hihi, känner igen flodhästrullningarna 😀 Det är så härligt att smyga runt i trädgården och pyssla lite här och lite där så man helt glömmer tiden.

 • Reply Elvira 9 juni, 2011 at 06:45

  Ljumma sommarkvällar är de bästa. Om jag låter bli att snooza på morgonen så kommer jag upp rätt så lätt, brukar ha en tröttsvacka på eftermiddagarna som inte är att leka med.

 • Reply Vitsippan 9 juni, 2011 at 06:48

  Hej Sofia !

  Ja, alltför väl.
  Har hur lätt som helst att hoppa i säng, men att sedan komma ur den.Förr var jag morgonpigg,men jag behöver ju inte ställa någon klocka eftersom jag är LEDIG jämt i stort sett.
  Men ta vara på det Du gör tids nog och i vinter
  då mörkret nästan tar död på en.
  Vad spelar det för roll om hundra år.
  Lyssna på Din kropps varningssignaler.
  Ha det gott !

  Kram Mi

 • Reply Lantligt i smultronbacken 9 juni, 2011 at 07:20

  Här är det en till som inte kommer i säng tidigt på kvällarna. Trött som en seg gris på morgonen men det är ändå lättare att kliva upp om man ser vackert väder ute. Tyvärr är det ju så himla klibbigt och varmt på nätterna och det är svårt att få sin normala sömn. Hoppas på lite regnväder snart

  Kram Teres

 • Reply Villa Carl Larsson 9 juni, 2011 at 07:51

  Hmm jag vill nog påstå att jag är trött över hela dygnet just nu hehe. Men det är ju kanske inte så konstigt. Annars är jag ingen morgonmänniska. Gillar att dra mig på morgonen och är hellre uppe sent. Men när jag jobbar tvingar jag mig i säng i tid annars är jag som ett lik på jobbet.
  Visst är det sköna kvällar. Älskar sommaren när man kan sitta ute länge på kvällen med ljumma vindar utan att frysa. Det som är mysigt i södra Sverige är ju att det blir lite mörkt också så man kan tända lite ljus.
  Kram Josefin

 • Reply Tiger 9 juni, 2011 at 08:02

  Vilken härlig bild på Sonja! Visst vill man njuta av de ljusa, ljumma sommarkvällarna, både katter och människor! Tur att man inte bor i norra Sverige, då skulle man väl aldrig komma i säng… Här blir det i alla fall lite mörkt på senkvällen. Men morgontrött det är jag året runt…

  Sommarhälsningar
  Elisabet

 • Reply Lisa-Maja 9 juni, 2011 at 08:05

  Jag är en riktig kvällsmänniska, kan lätt vara uppe till två på natten, och jag njuter av ljuset under sommarnätterna. Morgnarna ska vi inte prata om…det krävs många förhandlingar med mig själv innan jag kan gå upp, eller rulla utför;) .

  kram lisamaja

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet 9 juni, 2011 at 08:34

  Söta fina Sonja…♥
  Nej då här studsas det inte upp. Och som du säger svårt att somna dessa fina kvällar + lite för varmt också. Ha det gott i värmen Kram Maria

 • Reply Anonym 9 juni, 2011 at 08:59

  Härlig Kisse-bild!
  Javisst är det ljuvligt med varma sommarkvällar, och precis som du är jag helt slut på morgonen, svårt att komma ur sängen…
  Ha en fin vecka i sommarvärmen och njut, man vet aldrig, kanske det blir kallt resten av sommarn??

  Kram Kristina
  (Kickan Style, min dator vill inte logga in mej när jag skall kommentera så därav en "anonym kommentar")

 • Reply Anonym 9 juni, 2011 at 10:02

  ju piggare man blir desdå tröttare blir man :))

 • Reply Smultronbo 9 juni, 2011 at 11:03

  Vilken snygg bild på Sonja!

  Ja, nu måste man verkligen ta sig själv i kragen så man kommer i säng i någorlunda tid:-)

  Ha en toppendag!
  Camilla

 • Reply Saras Qvintessentials 9 juni, 2011 at 11:05

  I hear you! Efter en löprunda vid 21 igår hade jag så mycket energi, och ville absolut inte gå och lägga mig, så jag bakade bröd och mannen snickrade med en vän och umgicks till klockan var 02.00. Det var sådär spännande att ta sig ur sängen imorse! Det gick med nöd och näppe, tur att jag skulle ha frukostgäster, så jag var tvungen att ta mig upp!
  Ha en fin dag!

 • Reply Ljusa vardag 9 juni, 2011 at 11:09

  Jadu, jag är precis likadan. Men jag försöker gå och lägga min i hyfsad tid men det är så ljust så jag kan inte sova. sen vet man att lilltösen vaknar vid 6 snåret så nu för tiden känner jag mig lite halvmosig för jämnan, det är bara att vänja sig. Tur man är två så man kan dela på att få god sömn. Ha en fortsatt fin dag vännen och tack för en sååå bra blogg! Kramar Anna

 • Reply Jennie 9 juni, 2011 at 12:51

  Fantastisk fin bild på lilla kisen!
  Har väldigt svårt att somna på kvällarna, trots vetskapen om att en liten ibland får för sig att vara morgonpigg kl 4….
  Det är ju så mysigt att gå runt och luka i landen på kvällskvisten!

  Ha en mysig dag, Jennie

 • Reply IngerJohanna 10 juni, 2011 at 09:30

  Ja, men visst är det så! Kommer aldrig i säng i tid på kvällarna, trots att jag vet att barnen vaknar vid 5.30-6.00 🙂 Men, denna årstiden s k a man njuta av ljuset och värmen och dofterna efter en lång vinter! Att man gäspar lite på dagen gör inget 🙂
  Allt gott!

 • Reply Anette Ryan 10 juni, 2011 at 12:02

  Sena, ljumma svenska sommarkvällar ÄR något speciellt. Jag kan sakna dem trots att vi här i Melbourne har bra mycket mer sommar än i gamla Svedala. HAr aldrig räknat mig till morgonmänniskorna men tagit mig upp för att man måste till jobbet och väl där går det ju bra. När jag så fick barn blev livet helt annat. Sovmornar är nästan ett minne blått. Att få sova till 7.30 idag ÄR sovmorgon. Detta gör ju att man också går och lägger sig tidigare är förr. Men jag gillar fortfarande kvällarna och vidhåller att jag i grund och botten är en nattuggla.
  Tjingeling Anette 🙂

 • Reply Anonym 10 juni, 2011 at 16:45

  Är kvälls och natt människa men nu när sommaren har kommit så vaknar jag klockan halv fem på morgonen och det är lite väl tidigt för mig att gå upp så jag försöker somna om, ibland går,ibland inte.

  enkla nettan

 • Reply rebecca 11 juni, 2011 at 14:56

  Gud så fina bilder du tar 😀 !

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.