Loppisfynd

Att hitta något man verkligen vill ha och att hitta loppisfynd är en fantastisk känsla. Och att köpa begagnade grejer känns tusen gånger bättre än att köpa nya. Dels för att de gamla prylarna får komma till användning och dels för att ju färre nya prylar vi köper desto mindre påverkan på miljön blir det. Här ger jag några av mina tips på hur du lyckas på både loppisar och auktioner.

fynda på loppis

 

Tips för loppisen

Här är några tips för dig som är nybörjare och vill göra bra loppisfynd. Går man på tillräckligt många loppisar så lyckas du förr eller senare hitta fina saker till ett bra pris. Jag kan gå på många loppisar och auktioner och komma hem tomhänt. Så ge inte upp bara för att du inte lyckats fynda.

 • Ha en plan för vad du letar efter, annars är det lätt att du inte hittar något alls. Fundera gärna innan och skriv en lista på vad du vill ha – det är lätt att få blackout när grindarna väl öppnar och då är man glad åt den där fusklappen.
 • Var på plats i god tid och kolla igenom vad som finns innan loppisen börjar (om det är möjligt, man får inte det på alla loppisar)
 • Våga gå åt motsatt håll jämfört mot vad alla andra går, då ökar dina chanser att kunna lägga vantarna på fina saker.
 • Se potentialen i saker som kan se fula och skabbiga ut. Det mesta går att tvätta eller måla om.
 • Efter att du fått dina mest prioriterade prylar så är det dags för stros-fasen. Det är då du bara går runt, varv på varv utan något speciellt i åtanke. Du kommer att se nya saker som du inte såg första eller andra gången du gick på samma ställe och tittade. Och det är då du hittar de där oväntade prylarna som du inte visste att du behövde

Var hittar man då bra loppisar? Jag hittar dem genom att hålla koll i lokaltidningen. Där finns ofta små annonser om loppisar. Många idrottsföreningar och Lions-klubbar har loppis varje år.
Även anslagstavlor i mataffärer och annat kan man hitta information om loppisar. Allra helst ska man nog ta sig utanför stan – i alla fall om man vill fynda.

 

loppisfynd

 

Tips för auktionen

 • Sök dig bort från stan. De återkommande auktionerna på landsbygden hittar du bland lokaltidningarnas annonser. ”I stan går det knappt att fynda”.
 • Var på plats i god tid så att du har möjlighet att gå runt och titta och lyfta ordentligt på grejerna i lådorna och bilda dig en uppfattning om vad som finns.
 • Gör en egen personlig värdering utifrån hur mycket föremålet är värt för dig. Det är klokt att fundera på vad du kan tänka dig att betala för en sak innan budgivningen börjar. Sedan går det så fort att du inte hinner att
  tänka.
 • Skaffa erfarenhet. Gå på några auktioner innan du börjar fynda. Då vet du hur det går till och vilka typ av saker som går att fynda.
 • Ha is i magen. Avvakta och låt någon annan bjuda först, men vänta inte för länge – för då kan det vara för sent.
 • Stå bra så att auktionsutroparen ser dig. Du vill ju inte riskera att missa dina fynd för att du inte syns. Spela sval och inte för ivrig.

 

Vad är egentligen ett loppisfynd?

Det är ju såklart högst individuellt vad som är ett fynd. Men min formel är: När du hittar något du älskar och betalar ett, vad du tycker, skäligt pris – då har du gjort ett fynd. Oavsett vad föremålet är värt ute på den öppna marknaden.

 

Här kan du se några av mina fynd >>

 

13 Comments

 • Reply Mona 30 mars, 2012 at 06:51

  Amen to that : ) Kan bara hålla med dig.
  Jag älskar att fynda på loppis, second hand o auktioner. Själva jakten efter det man vill ha slår det mesta för att inte tala om när man hittar det till fyndpris.
  För det ska vara ett fynd, att gå till dyra antikaffärer är inte samma sak för mig även om det är ett bra, men dyrare alternativ.

  Din blogg är alldeles underbar och väldigt inspirerande – Hoppas du vet om det : ) : )

  MONA

  • Reply hildashem.se 30 mars, 2012 at 06:59

   Jag håller helt med dig, Mona. Att hitta fina grejer till fyndpris är eufori. Jag går väldigt sällan i dyra antikaffärer – för jag vet att man kan hitta samma grejer på loppisar och auktioner till en bråkdel av priset.

   Tack snälla för dina fina ord om min blogg 🙂

 • Reply Anonym 25 januari, 2013 at 12:38

  Såg att du var loppis-intresserad, måste rekommendera http://www.jumblets.com, en sida där man kan skapa sig en egen liten loppisbod, virtuellt.

  • Reply hildashem.se 25 januari, 2013 at 13:08

   Tack för tipset, jag vara faktiskt inne och kikade på den där sidan för några dagar sedan. Den verkar lovande 🙂

   Ha en fin dag!
   //Sofia

 • Reply Anonym 3 maj, 2014 at 12:21

  Vilken härlig blogg du har. Har du tips om bra loppisar så får du gärna skriva om det. Jag bor i Göteborg men är ofta uppe i krokarna runt Alingsås. Ha det bäst. Kram Jennie

  • Reply hildashem.se 10 juni, 2014 at 05:57

   Hej Jennie!
   Ursäkta mitt sena svar, jag hade helt enkelt missat denna fråga. Jag gillar ju sådana där loppisar som bara är 1 gång/år som arrangeras av idrottsföreningar, Lions mm. Men om du vill ha gå på fasta bra loppisar så vill jag rekommendera dig Vinden i Alingsås och Hjulet i Vårgårda. Jättebra loppisar som har öppet två dagar i veckan, men fler dagar på sommaren. Googla på dem så får du fram öppettider och karta. Lycka till! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Anonym 21 juni, 2014 at 16:21

  Hej Sofia!

  Vinden är ett toppenställe. Ska testa Hjulet också. Ha en fin sommar!

  Kram Jennie

 • Reply Anonym 9 januari, 2015 at 12:31

  Här kommer ett tips på en ny köp-och-sälj-sajt: Yardsale.se – har hittat många fynd där 🙂

 • Reply Henrik Claesson 26 juni, 2017 at 13:53

  Om du gillar loppis så kan du ju inte missa Sveriges största loppis som är nu på söndag start kl 12:00 strax utaför Mariestad i Ullervad.
  16-20 långtradare med fynd.
  Julabk.se

 • Reply Keyboard 27 mars, 2020 at 22:28

  motivating

 • Reply Gloves 20 april, 2020 at 15:38

  architect

 • Reply Configuration 16 augusti, 2020 at 01:28

  online

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.