Livet

Lyckan över att ha funnit sin livskamrat

 

Idag för åtta år sedan vaknade jag upp till en dag fylld av spänd förväntan. Det var dagen då jag skulle checka av en av de stora milstolparna i livet. Jag skulle gifta mig. Festen skulle hållas hemma i trädgården och det första vi känner på morgonen när vi vaknar är hur bonden spridit ut gödsel på åkrarna. Det stinker! Och vi tänkte att nu skulle minsann alla vännerna från stan få vatten på sin kvarn om hur det är på landet.

Jag var ko-lugn hela dagen och genom alla förberedelser som hör till. Min blivande man var stressad och nervös. Mitt lugn höll sig dock inte hela vägen. 2 minuter innan vigseln började och vi skulle gå in i kyrkan bröt jag ihop och började störtgråta. Det fanns ingen hejd på tårarna och nervositeten körde över mig som ett skenande lok. Då kliver Mattias (han som jag hittade på dejtingsajten Spray Date) in och räddar upp situationen och blir som en lugn klippa att luta mig emot. Han får mig att känna mig lugn igen. Men tårarna går inte att stoppa  de fortsätter att spruta ohejdat genom hela vigseln så att prästen måste påpeka att det faktiskt är roligt att gifta sig. Det var en pärs. Men det var en fantastisk dag!

Jag är glad över att ha hittat den bäste livskamrat jag kan tänka mig. Att ha någon i sitt liv som verkligen förstår mig och som jag kan prata om allt med. Att ha någon som jag kan umgås med nästan jämt, men ändå aldrig tröttna på. Jovisst kan jag tröttna, men då tar jag på mig hörlurarna och lyssnar på musik eller en podcast och rensar ogräs i en timma. Sedan längtar jag efter hans sällskap igen. Att ha någon jag får planera livet och framtiden tillsammans med  och att denne någon råkar vara min bäste vän. Det är fint och värdefullt!

Och hur gick det med stanken av gödseln? Vinden vände och odören lade sig lagom till eftermiddagen. Tack och lov. Det blev en fin dag. På alla sätt!

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Henrietta W 23 augusti, 2016 at 07:12

  Ja Spray Date är onekligen skyldig till många förhållanden 😉 Jag hittade min man där för 13år sedan! Och jag är lika kär idag som då ❤️
  Kärleken är underbar och jag hoppas ni får många fina år till ❤️❤️❤️
  //Henrietta

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 augusti, 2016 at 07:19

   Haha! Ja, det är nog många som har träffats där. Det var en bra mötesplats för kärlekskranka. 🙂
   Tack detsamma till er! <3
   Kram Sofia

 • Reply Linda Cedås 23 augusti, 2016 at 09:14

  En magisk dag. Så glad att vi fick vara del av den. Stora kramar Linda C

 • Reply Agnes {Cashew Kitchen} 23 augusti, 2016 at 11:05

  Så fint! <3 Jag och min tjej förlovade oss för en månad sedan, och jag är redan så himla nervös inför bröllopsdan! Vi har inte spikat den än, förmodligen dröjer det sisådär en två år, men jag vet känner mig själv och vet hur uppstressad jag blir över sådana här "stora ögonblick". Det lugnar en aning att läsa om din upplevelse och hur allt liksom ordnar sig ändå! Hur det är blir så kommer en minnas det med kärlek.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 augusti, 2016 at 07:23

   Jag såg det. Stort grattis. Och så himla spännande! 🙂
   Ja, jag är lite likadan med att inte riktigt veta hur kroppen reagerar vid sådana tillfällen. Jag är rätt gråtmild och hade mina aningar om vad som skulle hända. Och jag lät det hända. Heller det än att jag kulle stå och kämpa och fokusera på att hålla tårarna borta och riskera att missa hela händelsen. Låt det flöda bara! Det spelar ju faktiskt ingen roll. Trots att jag hade stora ränder på kinderna efteråt. 🙂
   Kram

 • Reply Finurliga fröken 23 augusti, 2016 at 21:35

  Åh så underbart. Att dela livet med sin kärlek och bästa vän. Och ert bröllop låter magiskt. Trots gödsel och tårar.
  Stort grattis på bröllopsdagen!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 augusti, 2016 at 07:24

   Ja, det är fin att få göra det. Gödsel och tårar blev som ett extra tillskott bara. Det spelar ju faktiskt ingen roll egentligen. 🙂
   Tack så mycket och kram till dig!

 • Reply Annette - My Rose Valley 24 augusti, 2016 at 13:27

  Vilken söt historia. Med koskit och allt. Får mig att tänka tillbaka till vår dag som var ytterst superspontan utan någon som helst förberedelse… Perfekt för oss båda, vi hade aldrig klarat det annars varken han eller jag. Vi var som två Lille Skuttar som stod och krampaktigt höll varandra i handen så hårt på darrande ben att vi trodde händerna skulle gå i kras. Det var 15 år sen. Vi träffades inte på nån dejting sajt men allt gick väldigt fort från dag ett. Precis som du är han min bästa vän. Jag tror att det var dte som gjorde att jag inte tvekade en sekund. Det var så olikt alla andra dramn jag genomlevt tidigare. Så stabilt och tryggt. Och det är dte fortfarande. Grattis till 8 år som gifta och tack för att du delat med dig av din fina historia.
  Kram
  Annette

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 26 augusti, 2016 at 07:11

   Det är när en planerar mycket som den där förväntan och nervositeten byggs upp än mer än vad som är sunt egentligen. Det var klokt av er att göra det spontant. Om vi hade gift oss idag hade nog bröllopet sett väldigt annorlunda ut. På många sätt. Men det var en otroligt fin dag.
   15 år är en fin siffra, det betyder att ni hittat rätt. Det är en ynnest att få hitta ”hem”. 🙂
   Kram till dig!

 • Reply Wilda 25 augusti, 2016 at 16:43

  Så häftigt och vackert! Livet är bra fantastiskt. Jag hoppas att jag en dag får träffa den personen. Trodde att jag hade gjort det denna sommar, men det höll inte hela vägen. Kanske gör det mig öppnare för vad jag faktiskt behöver i framtiden. Är glad att du hittat det, någon att luta dig mot och som kan luta sig mot dig. <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 26 augusti, 2016 at 07:16

   Tack! Ja, livet är verkligen fantastiskt! <3
   Det är bra med några relationer som inte höll, i bagaget också. Av dem lär en sig vad en behöver för framtiden. Så tänkte jag i alla fall. Jag rannsakade mig själv och vad jag verkligen behövde. Och det gav resultat i mitt sökande. Jag hoppas att du när tiden är inne finner en som du också kan luta dig mot, och som kan luta sig mot dig. <3
   Kram

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.