mina funderingar

Lyckligt ovetande eller olyckligt vetande?

För bara fyra år sedan var jag knappt miljömedveten alls. Jag hade liksom inte mycket till intresse för det. Nu när jag nästintill blivit frälst av allt som har med miljön att göra så mår jag bättre men samtidigt sämre. Jag mår bra av att veta att det jag till största del stoppar i mig är bra mat med liten miljöpåverkan, att jag slutat pendla långa resor med bil till jobbet och jag känner mig befriad av att jag dragit ner kopiöst på konsumtionen. Men samtidigt blir jag ledsen när jag inser hur liten del av det stora hela jag är, eftersom jag bor i ett litet hushåll på landet utanför en liten by i ett litet land i stora världen. Det är bara en myrpiss i havet.

Men det är väl tankar som alla drabbas av och att man ibland känner för att ge upp. Men om vi alla slår undan de där tankarna och fortsätter var och en på sin kant så kommer det att göra stor skillnad i slutändan, det måste man påminna sig om hela tiden. Det räcker att ta en titt på en myrstack så förstår man det där med många bäckar små … och att en inte kan göra allt men att alla kan göra något.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Rania Maria 3 september, 2014 at 06:34

  Kände lite samma sak här om dagen, vi såg en dokumentär om Maldivernas president och hur han kämpade för miljön, och för att få med sig andra länder – för hans öar håller på att försvinna under vattnet. Då kändes det väldigt hopplöst att vi är en hel del individer som kämpar, men politiker, FN och de nationer som har makt att bestämma och göra mer instötte utsträckning gör inget, då var man lite ledsen. Men vi får kämpa vidare och inte ge upp, och se till att inspirera andra att följa i våra spår! Kram

  • Reply hildashem.se 8 september, 2014 at 07:51

   Ja, ibland känns det verkligen hopplöst. Men då är det bra att lyssna eller läsa på något inspirerande så känns det bättre igen och man orkar ta nya tag.
   Kram Sofia

 • Reply Lottas Fotografi 3 september, 2014 at 07:20

  Du har helt klart rätt! Om vi alla hjälps åt…. Många bäckar små bildar en stor å!
  Kram Lotta

  • Reply hildashem.se 8 september, 2014 at 07:49

   Ja, och förhoppningsvis ett stort hav till slut 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Ulrica – Från sött till salt 3 september, 2014 at 17:43

  Jag håller med. Men när det känns som mörkast så försöker jag tänka att många bäckar små… 🙂 Vi får helt enkelt fortsätta kämpa på efter bästa förmåga.

  • Reply hildashem.se 8 september, 2014 at 07:49

   Ja, det är verkligen så. Om vi är många som hjälps åt så blir det bättre 🙂
   Kram Sofia

 • Reply susanne janzon 4 september, 2014 at 08:31

  Helt rätt. Tack och lov att det finns människor som vaknar upp och inser att man inte kan hålla på så här. Jag tycker nog att fler idag tänker på miljön och vilken inverkan den har på vår hälsa och naturen. Så det är bara att kämpa på …

  • Reply hildashem.se 8 september, 2014 at 07:48

   Ja, vi fortsätter att kämpa på tycker jag 🙂

 • Reply Inredning och guldkanter 5 september, 2014 at 05:27

  Viktigt budskap du förmedlar och underbar bild! Jag har bytt bloggnamn och webadress. Välkommen dit! Kram Pernilla (fd lifessilverliningandi)

  • Reply hildashem.se 8 september, 2014 at 07:48

   Tack. Ock så kul med nystart av din blogg. Jag kommer och besöker den 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Alexandra 8 september, 2014 at 07:41

  Ja, det finns ju helt klart en hel del sanning i det gamla ordspråket, "ignorance is bliss". Förstår helt vad du menar, speciellt det om att man mår bättre men samtidigt också sämre.

  Ett bra exempel är min sambo som just nu semestrar på andra sidan Atlanten. Innan han åkte såg vi på en dokumentär som handlar om Nestlés utsugningsmetoder, framförallt då vad gäller färskvattnet i staterna. Vattnet i kranarna är väldigt hårt klorerat och då finns det som turist i princip bara flaskvatten som alternativ, men de enda märkena tillhör Nestlé. Det gör att han nu verkligen drar sig för att köpa dem, medan resten av familjen är fortsatt glada hågen när de dricker poland Spring eller Pure Life. Upplysning kan vara tufft ibland. "Bottled life" heter filmen förresten och finns på Netflix om man vill se.

  Jag brukar tänka "om jag inte gör något, vem ska annars göra det" och det känns som en bra och konstruktiv tanke som ger kraft även när det känns hopplöst.

  • Reply hildashem.se 8 september, 2014 at 07:53

   Ja, de där Nestlé alltså …
   Åh, vilket bra tips. Vi kollar också på Netflix här hemma och slukar dokumentäravdelningen. "Bottled life" har vi dock inte sett, sätter upp den på att-se-listan direkt. Tack för tipset!
   Vi får fortsätta att plantera små frön av kunskap och inspiration kring detta och hoppas att det påverkar andra.
   Kram Sofia

  • Reply Alexandra 10 september, 2014 at 21:19

   Ett tips för att få ett lite annorlunda (och större) utbud är att skaffa sig webbläsaren Firefox och kolla på Netflix genom den, då får man det amerikanska. Mycket som är sevärt bland dokumentärerna. Jag är bara ledsen över att jag kollar slut på allt innan det hinner komma något nytt:-P

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.