För första gången har jag odlat vintersquash (Uchiki Kuri). De blir så otroligt vackra att det räcker att bara se på dem för att bli nöjd. Dock blev skörden inte särskilt stor eftersom sniglarna älskade blommorna så åt de upp dem innan det hann bli så många frukter. Men plantorna växte otroligt bra ovanpå en odlingslimpa som jag gjorde i våras. Så nästa år gäller det att odla dem på en plats dit inte sniglarna tar sig alternativt hålla alla sniglar borta.
Det som är så smidigt med just vintersquash är att hållbarheten är otroligt lång, de kan faktiskt hålla sig upp till ett år innan de blir dåliga. Det är ju toppen om man fått en stor skörd, nu blev det ju inget problem för mig i år men det är ändå häftigt. Förvaringen kan dessutom ske inomhus i rumstemperatur, så innan jag lagar en soppa, bakar en kaka eller har den som utfyllnad i någon pastasås kan de ligga som vackra prydnader i en hylla. Otroligt fiffigt!

//Sofia ♥
3 Comments
Så fina <3 Jag älskar alla dessa grönsaker/växter som kommer nu till hösten, vilka färger.
Kram Linda
Vilka härlig färger!
I så många år har jag velat plantera egen squash, men har alltit "glömt" det. I år var jag glad över att kunna skörda egna gurkor. Jättegott!
Kanske jag fixar det där med squashen nästa sommar….äntligen.
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Elle
Verkligen jättefina, färgen är fantastisk.
Fin dag till dig
Kram
Annie