Uncategorized

Man tager vad man haver

Vissa ingredienser glömmer jag alltid att köpa när de är slut jag kanske borde börja skriva en inköpsnota och en av dessa ingredienser är ströbröd. Jag kommer givetvis alltid på det när jag står där och har vispat ihop en kaka och ska smöra och bröa formen. Då är det så dags. Men det är ju när man är i knipa som man blir som mest kreativ för att hitta lösningar. Ibland använder jag kokos (om jag har det hemma vill säga), ibland tar jag havregryn eller någon form av frukostflingor och krossar i morteln. Det funkar alldeles utmärkt.

Har du fler tips?

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

  • Reply Pia Gustafsson 28 augusti, 2012 at 05:40

    Bra tips. jag använder också kokos de få gånger jag bakar sockerkaka, blir god smak också. Kram Pia

  • Reply dianasdrömmar 28 augusti, 2012 at 05:53

    Flingor brukar funka bra 🙂 kram Diana

  • Reply Helena, Craft and Creativity 28 augusti, 2012 at 06:23

    Smart! Just när det gäller ströbröd så ersätter jag det nästan alltid med vanligt mjöl eller kakao, fungerar också bra. 🙂

    Kul att du gillade halsbanden! Faktum är att jag gjort örhängen också, blev lite skoj! 😀

    Ha en fin dag!

  • Reply Klockarbarn 28 augusti, 2012 at 06:31

    Jag tar vanligt mjöl om det är sockerkaka jag ska baka. Tar det även om jag har ströbröd hemma faktiskt. Tycker att det blir bättre.
    Förr gjjorde alltid min mamma eget ströbröd genom att ta vara på bröd som var lite torrt. Hon torkade brödet i ugnen och stötte till ströbröd sen. EN del kan man ju spara som skorpor.

    • Reply hildashem.se 28 augusti, 2012 at 06:38

      Jag gillar när man tar till vara på det man redan har. Ströbröd av torrt bröd är ju jättebra! 🙂

  • Reply creando 28 augusti, 2012 at 06:32

    Mjöl har det redan tipsats om och kokos har du själv tipsat om, så…nej, inga fler tips här. Tur att du är en rådig kvinna 🙂

    Kramar

  • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 28 augusti, 2012 at 06:34

    Haha, vi har visst samma rubrik till våra inlägg idag, fast jag skriver inte om ingredienser förstås.

    Bra tips för övrigt, man kan även ta hårt bröd och krossa och ströa formen med.

    Kram Victoria

  • Reply C 28 augusti, 2012 at 07:24

    Hej! Har man en teflonbeklädd form så behöver man inget ströbröd. Det räcker med att olja eller smöra in formen. Men du kanske vill ha ströbrödet för syns skull? Jag har aldrig riktigt förstått syftet 🙂 Ha en bra dag!

  • Reply Marianne 28 augusti, 2012 at 07:27

    Låter som det kan bli lite extra gott om man blir utan ströbröd!
    Här blir det panik om ströbröd eller kokos är slut så tack för tipset!
    Kram

  • Reply Annie Roos 28 augusti, 2012 at 08:04

    Nötkross, mycket fint krossat. Det blir smarrigt!

  • Reply MammaElva 28 augusti, 2012 at 08:10

    Smart!

  • Reply Anonym 28 augusti, 2012 at 09:58

    Mannagryn använder jag alltid!
    Susanne

  • Reply Maria at inredningsvis.se 28 augusti, 2012 at 10:47

    Härligt tips:)
    jag är uppvuxen på landet och mamma var en riktig husmor..ibland tog hon mannagryn och bröa formar med:) hon var sån som kunde koka soppa på en spik haha

    ha en kanonvecka

    LOVE Maria

  • Reply Kia 28 augusti, 2012 at 12:28

    Känner igen det där. Mannagryn funkar också bra att ha till kakformar.

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

  • Reply snede 28 augusti, 2012 at 14:41

    Jag har inte på 7år köpt hem ströbröd,orsaken är den att det blir alltid kvar nån liten brödkant som jag torkar och när dom är tillräckligt många maler jag bara ner dom…eget ströbröd…onödigt att köpa!

  • Reply Anonym 28 augusti, 2012 at 14:49

    hej det går jättebra att bröa med mannagryn.

  • Reply FruNeroLindström 28 augusti, 2012 at 17:49

    Smart. Jag har än bara testat ströbröd och kokos. Men det är ju som sagt bara fantasin som sätter stopp!
    Hoppas du haft en skön tisdag, Kram Malin

  • Reply Rebeccas.se 28 augusti, 2012 at 18:36

    Kul att läsa alla tips, jag nöjer mig dock med att smöra formen och det går lika bra både med teflonformar och äldre formar.

  • Reply Carolines vardagsliv 28 augusti, 2012 at 19:10

    Oj vilka bra tips! Tack för dem & en skön kväll till dig*

  • Reply Erica AKA Tomtens Dotter 28 augusti, 2012 at 20:50

    Jag kör alltid kakao när jag gör chokladsockerkaka – så då borde ju vanligt vetemjöl funka lika bra antar jag?

  • Reply Lilla Kråkslottet/ Angelica 28 augusti, 2012 at 21:05

    Smart! Beror lite på vad som ska göras men är det nåt sött så kör jag med kokos eller kakor som krossas. Kul med lite nya idéer och tips!!
    ha det bra!! Kram!

  • Reply Anonym 29 augusti, 2012 at 07:51

    I flera år har jag använt mannagryn till sockerkakor o dylikt. Men till skinkan och Janssons har jag mortlat sönder vanligt husmans knäckebröd. Funkar klockrent!
    (Har en dotter som är allergisk mot sesamfrön som finns i köpt ströbröd)

  • Reply Anonym 29 augusti, 2012 at 07:58

    Ursäkta, det skulle stå vallmofrön istället för sesam.

  • Reply Sonja {Dagmars Kitchen} 29 augusti, 2012 at 09:16

    Smart att använda frukostflingor! Jag har någon gång när det knipit använt mortlat ljust knäckebröd – funkade finfint! Ha en fin dag i solen

  • Reply Fröken S 29 augusti, 2012 at 14:09

    Jag har använt allt från vetekli till mannagryn, via havregryn och havrekross! Det mesta funkar! Det senaste vi provade när vi skulle göra smulpaj och upptäckte att havregrynen var slut (gillar lite mer tuggmotstånd) var att ersätta havregrynen med vetekli och blanda med vetemjöl, det funkade också bra!

  • Reply Anna 1 september, 2012 at 17:51

    Jag brukar köra på mannagryn! Funkar finfint!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.