Livet

Mat utomhus smakar godast

laga mat utomhus

 

Vad är det som gör att mat utomhus smakar så mycket bättre än annars? Ju risigare väder det är desto godare blir smaken.

Nu när vi har flyttat till en lägenhet och förenklat livet så har vi mycket tid över. Tid som vi till stor del väljer att spendera i naturen. Flera gånger i veckan tar vi oss ut på upptäcktsfärder,  små vandringar och utflykter och upptäcker miljön omkring där vi nu bor. Här finns många fina leder att gå och vindskydd med grillplatser ligger strösslade längs stigarna.

Att tända en eld och laga och äta mat ute är en riktigt fin sysselsättning. Äta ska man ändå göra, och det finns inget som får maten att smaka så bra som att äta den utomhus.

Mattias tipsar om att ta med sig en tom toalettpappersrulle för att göra upp eld. I den stoppar man näver och bladtunna stickor. Det får elden att ta fart snabbt och enkelt.

 

Vi gillar ju, som jag många gånger tidigare sagt, enkelheten och lade skivade rotsaker, quornbitar och olja och kryddor tillsammans i en burk och skakade om. Sedan är det bara att öppna burken och hälla i pannan när maten ska tillagas. Som stekspade tar man en pinne. Enklast möjliga.

 

Råstekta potatisar, palsternackor och morötter med quorn. Ovanpå det blev det en färdig barbecuesås.

 

När vädret är bitande kyligt och rått smakar maten ännu godare.

 

Efter maten går vi vidare längs den natursköna pilgrimsleden. Tänk att många av de finaste sakerna i livet är alldeles gratis. Och det får mig att tänka på mitt absoluta favoritcitat: Rikast är den vars nöjen kostar minst.

Har du några tips på god och enkel mat att laga utomhus?

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kate 14 november, 2017 at 20:51

  Underbart, och den härligaste stunden en ledig dag, eller som jag även när man jobbar (dagmamma i Ur & skur modell). Kolbulle är ju inte dumt, går väl att byta ut fläsket mot Quorn…?!
  Ha det gott, kram Kate

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 november, 2017 at 16:56

   Med tanke på vad du jobbar med så är du en väldigt van utematlagare, för står jag. Kolbulle ska jag kolla upp, tack för tipset! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Lotta 15 november, 2017 at 08:27

  Det var ju ett topopen-tips att lägga allt i en burk med kryddor, skaka om och ta med! Tack! För snabbt behöver det gå, enkelt att komma iväg (annars blir det korv, usch).

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 november, 2017 at 16:57

   Ja, det är väldigt enkelt. jag ogillar komplicerade saker, när det kommer till matlagning. Enkelt och gott ska det vara. Lycka till med nästa ute-ätar-måltid. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.