mitt liv som egenföretagare

Min familjekalender för ordning och reda

Ugglans familjekalender

 

För sjätte året i rad har jag illustrerat och producerat min egen familjekalender med mina Uggle-karaktärer. De senaste åren har jag varje gång tänkt att jag inte förstår hur jag ska få ur mig 12 nya motiv. Men på något sätt har det alltid gått. Detta år kände jag mig rätt trött på den och funderade ett tag på att inte göra den alls. Men eftersom det redan var flera kunder som hört av sig och efterfrågat nästa års kalender så tänkte jag om, och gjorde den på ett lite nytt sätt som fick det att kännas riktigt roligt för mig att göra den. Istället för 12 motiv som var anpassade med att Ugglan gjorde aktiviteter som passade varje månad, så gjorde jag istället 12 illustrationer utifrån ordspråk och kända citat såsom Det är coolt att vara snäll, Finns det hjärterum så finns det stjärterum och Vi gillar olika. Det tog visserligen mer tid att göra, men det var verkligen kul! Och att mitt jobb ska kännas roligt, är en ledstjärna för mig.

oktober-2017

Varje gång den är klar och skickad till tryckeriet kan jag pusta ut och jag har då 12 nya månader på mig att komma på nya motiv till nästkommande kalender. Så planerande och förutseende är jag dock aldrig utan jag låter paniken sakta krypa på mig och kniven lägga sig över min strupe. Då är det dags. Men just nu så lutar jag mig tillbaka och njuter lite. Paniken … den önskar jag välkommen åter först om 10 månader.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mikaela E 25 oktober, 2016 at 06:44

  Hej Sofia! Jag har köpt din kalender i tre år och vi älskar den. Barnen får inte nog av att titta på bilderna. Årets kalender har dessutom överträffat de tidigare med ordspråken. När den kom så satt jag med barnen i nästan en timma och tittade på bilderna och pratade om de olika ordspråken, det var väldigt utbildande. Tack så mycket för glädjen! 🙂
  Hälsningar från Mikaela

 • Reply Wilda 25 oktober, 2016 at 18:24

  Så himla fin! Imponerad över hur du får till det. <3

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.