Livet

Min höstlista

 

Den här listan hittade jag hos Stina och större delen av hösten har ju redan passerat men med tanke på vädret så känns det som om sommaren just slutade. Så jag tycker ändå att den funkar fint.

 

1. Vad är det bästa med hösten?

Eftersom jag är frusen och därmed ett stort fan av varma stickade plagg så blir jag extra glad över att äntligen få frossa i min garderob bland bylsiga koftor, stickiga raggsockor och härliga handledsvärmare.

 

2. Vad kommer du äta i höst?

Soppor. Jag älskar soppor men ibland glömmer jag av det och lagar bara annan man, men på hösten blir jag alltid påmind om att det ju är soppa jag borde äta mer. Och då gillar jag röd linssoppa, spenatsoppa eller thaisoppa.

soppor

 

3. Vad kommer du dricka i höst?

Jag dricker mest kranvatten men eftersom det är höst och därmed kyligare ute så får jag väl slå på stort och drick lite goda teér. Det är alltid lika mysigt med en kopp varmt te, men det händer nästan aldrig att jag dricker det förutom i sällskap med andra. Jag får helt enkelt umgås mer med andra så att jag kan dricka te. Och det är ju trevligt.

 

4. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?

Raggsockorna är mina favoriter och jag använder de tills det inte längre finns någon fotsula kvar av dem, och när de slitits ut så återbrukar jag dem ibland till handledsvärmare

strumpor-handerna

 

5. Vad gör du om dagarna egentligen?

Jag sitter på mitt kontor i min källare och designar och ritar olika grejer, men min förhoppning är att jag kanske kan få möjlighet att jobba lite mindre och mysa lite mer.

 

6. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

Mitt minne är bedrövligt dåligt och jag blir ibland orolig för mig själv över att jag inte minns något. Men då är det bra att gå tillbaka och kolla i bloggen eller almanackan. Och tydligen så gjorde jag en kruka av pinnar och odlade ärtskott, vilket jag faktiskt ska ta och göra nu också.

artskott

 

7. Vad kommer du lyssna på?

Jag kommer att lyssna på Bo Kaspers orkesters nya album eftersom vi ska på en konsert med dem i december, och det blir bättre om man lyssnat in sig på de nya låtarna då. De gamla kan jag utan och innan redan. I övrigt lyssnar jag mycket på podcasts och program ur Sveriges radios arkiv. Podcasts som jag lyssnar på just nu är Digitalisterna, Sveriges 20 roligaste, Ehandelspodden och Bloggbusiness såklart, som jag dessutom fick äran att gästa i senaste avsnittet.

 

8. Vad läser du?

Jag har jättesvårt för att läsa böcker men har nyligen börjat använda mig av ljudbokstjänsten Storytel och därför plöjer jag nu alla böcker som jag tycker verkar intressanta, just nu lyssnar jag på Monster av Micael Dahlén.

 

9. Vad tittar ni på?

Det blir tv-serier i alla former. Först på kö ligger den femte säsongen av Homeland som vi väntat på. Det har pratats mycket om Downtown Abbey, som jag aldrig sett så kanske är det dags att börja från början på den…

 

10. Vad var bäst med sommaren?

Det bästa med sommaren är ljuset och att grönsakerna flödar, och det är ju samma varje år. Det bästa med just denna sommaren som var, var nog den långa ledigheten som vi hade tillsammans. Som egenföretagare kan jag aldrig vara helt ledig länge, men jag kunde vara ganska ledig under en lång period – och det var härligt.

 

11.Vad har du för höstplaner?

Väldigt få faktiskt. Förutom en del sociala aktiviteter så blir det mest hemmafixande. Trots att jag spenderar all min tid hemma, så älskar jag att vara hemma och bara fixa och pyssla med grejer. Det finns alltid något att göra. Det som ligger närmst i tid är att tapetsera klart vår hall och att ta hand om mina äpplen genom att skala, klyfta och frysa in.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Pia 6 november, 2015 at 08:07

  När kommer nästa klänningsberättelse? 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 6 november, 2015 at 08:46

   Jag som lovat dig att det kommer snart. Nu ska jag verkligen se till att det kommer snart. Härmed lovar jag dig att nästa vecka kommer det ett nytt klänningsinlägg. 🙂

   • Reply Pia 6 november, 2015 at 13:14

    Super. Gillar dom så mycket 🙂

 • Reply Pysselbolaget 6 november, 2015 at 16:29

  Din hemsida har blivit så fin, Sofia! Det är så härligt att kika in hos dig. Ha en skön helg!

 • Reply Åsa 7 november, 2015 at 07:05

  Jag kommer gärna och dricker te! 😀

 • Reply Åsa 7 november, 2015 at 07:05

  Och så nallar jag listan och hästifierar den lite 😉

 • Reply pia 7 november, 2015 at 08:28

  Med återkoppling på annat. På evelinasekologiska.femina.se beskriver hon hur hon gjorde nyponpulver av torkade nypon 🙂

 • Reply Cajsa Lovehav 10 november, 2015 at 17:32

  Ärtskott ska jag också odla- vilket bra tips:) Generellt jättefin blogg.

  Allt bäst

  Cajsa

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 11 november, 2015 at 11:47

   Ja, det är supergott med ärtskott, och enkelt att göra dessutom. Bra att du påminde mig. Idag ska jag lägga mina ärtor i blöt så att jag kommer igång. Kul att du gillar bloggen. Tack!
   Ha en härlig dag! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.