klänningar

Min kärlek till klänningar #7

 

Här har vi en gammal hemsydd raritet med ett antal decennier på nacken. Med lång ärm och i ett rutigt ylletyg håller den mig väldigt varm den kyligare delen av året. Besvärande nog är det dåligt med stretch och den sitter stabilt om man uttrycker sig så, så jag får se till att hålla mig i form för att den ska passa fortsättningsvis. De söta små fickorna på framsidan förhöjer utseendet men är egentligen rätt så odugliga då de inte rymmer mer än ett par okokta makaroner.

Ibland sviker minnet om var jag har köpt mina klänningar och även denna gång, men den är inköpt i en second hand butik, troligtvis på Myrorna och jag gav förmodligen mer än ett par eller på sin höjd tre hundralappar och är en riktig favorit just eftersom jag har så få fina långärmade klänningar.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply JohannaN 8 december, 2015 at 19:17

  Åh finns inget bättre än plagg med historia – det är som att den där estetiska kärleken blir mycket djupare och mer äkta! <3

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 9 december, 2015 at 07:22

   Jag håller helt med dig Johanna. Och när man vet att plagget hängt med långt innan jag ens föddes så blir jag än mer vördnadsfull inför dem och vårdar dem väl. 🙂

 • Reply Vajb 8 december, 2015 at 21:19

  Asså! Du har så många fina klänningar! Jag har länge tänkt att jag skulle börja använda klänningar mer så det är så inspirerande att läsa dina inlägg 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 9 december, 2015 at 07:24

   För fem år sedan hade jag nästan inga klänningar alls utan bar jämt byxor, nu är det precis tvärtom. Det kan kännas konstigt att bryta den där vanan. Nu känns det konstigt för mig att ha byxor på mig, och när jag har det så reagerar andra och undrar varför jag har byxor på mig. Och så är det så mycket mer bekvämt att ha klänning. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.