inredning

Min karriär som skräddare

På min födelsedag i januari fick jag, av min man, en finfin symaskin – något som jag länge önskat mig. Jag skäms över att säga det men den har stått där oanvänd sedan dess. Jag har inte hunnit att ta tag i alla mina syprojekt som jag funderat över.

Egentligen har jag knappt sytt något alls sedan jag gick på syslöjd i skolan. Och det är ju typ 17 år sedan. Så när jag först satte mig framför maskinen så kände jag mig väldigt ringrostig. Men det släppte snabbt och sedan for nålen över tygerna som en blixt.

Anledningen till att jag nu tog tag i min skräddarkarriär var att jag behövde få upp nya gardiner eftet vårt byte av tapeter i vardagsrummet. Det blev enkla och tunna, vita linnegardiner. Det var väldigt kul att sy, så snart hoppas jag att jag får tid till det igen.

I vårt lilla kontor som vi inte använder så ofta, eftersom jag har mitt jobbkontor i källaren, är det nu tänkt att det ska bli ett sy- och pysselrum, så att man bara kan gå direkt och sätta sig och sy när andan faller på. Ännu ett projekt på to-do-listan.

Men nu blir det fortsättning på vårt vägg-projekt i sovrummet. Vad ska du göra idag?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Sofia 1 maj, 2011 at 08:23

  Jätte fint : ) Vad duktig du är : ) Du kan allt : ) kram imponerad Sofia i Hjo

 • Reply ♥ Min lilla Stuga ♥ 1 maj, 2011 at 08:23

  En symaskin vill jag också ha, men tur att min mormor har en bra som jag brukar låna när det är så att jag ska sy. Men det vore skoj att ha en som har lite olika finesser. :)) Nu ska jag åka iväg och inhandla lite saker som jag behöver. 🙂 Ha en fin dag. Kram

 • Reply Vilmas Hus 1 maj, 2011 at 08:31

  Ni har så fint! Vad duktig du är! Här hemma är det sambon som får sy gardiner:) Då jag inte alltid är kompis med symaskinen…

  Idag har vi inget särskilt planerat, skönt ibland också!

  Kram Charlotte

 • Reply dagdrömmar i vitt 1 maj, 2011 at 09:28

  Så fint det blev. Sommrigt också:)
  önskar dig och din familj en skön söndag 🙂
  Kramkram / Nettan

 • Reply Elvira 1 maj, 2011 at 10:25

  Åhh, ni har så himla fint hemma. Här hemma är det så mycket som skulle behöva rustas så att man vet inte vilken ände man ska börja i.

  Jag ska till Gysinge Centrum för Byggnadsvård idag och låta mig inspireras, har skrivit om det inne hos mig.

  Kram Elvira

 • Reply MARÄNG FORM 1 maj, 2011 at 10:25

  Härligt att ha ett syrum, det skulle jag också behöva! 🙂

  Ha en fin Söndag!
  Kram Elina

 • Reply Systrarna Hjertén 1 maj, 2011 at 11:36

  Jättefint!

  Jag gillade verkligen inte syslöjd i skolan, men jag är glad för att man har det för som du säger att när man väl blir intresserad så sitter kunskapen faktisk där!

  Mvh
  Frida

 • Reply Pernilla Björkholmen 1 maj, 2011 at 12:03

  Å, vad härligt att jag hittade till din blogg ! Så mycket härlig inspiration 🙂 Må så gott !

 • Reply Så Vitt Jag Vet 1 maj, 2011 at 12:53

  Så vackert i ert vardagsrum ! ja enkla gardiner ger ofta ett rogivande intryck av rummet !
  Kraam
  Sanne

 • Reply FräckaSyster 1 maj, 2011 at 13:10

  Det blev ju kanonsnygg! =)

  Ha en riktigt mysig dag!
  Kram Jenny

 • Reply ♥ Villa Tretton ♥ 1 maj, 2011 at 14:08

  Superfint..:)

  Blir en lugn dag för mig idag..trött efter en hektisk vecka..:(
  Har varit till min Mors grav och planterat lite fiint hos henne:)

  Kraam Susanne

 • Reply Ullis 1 maj, 2011 at 14:14

  Den är så snygg tapeten! Passar jätte bra med med de ljusa gardinerna framför!
  Ha en skön kväll!
  Ullis

 • Reply Hanna 1 maj, 2011 at 17:29

  Så fint du har det.
  Själv dyr jag nästan varje dag, är syslöjdslärare Hi,Hi
  Ha en fin vecka!
  Kram
  Hanna

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.