hållbart liv

Mina 4 tips till en hållbar konsumtion

hållbar konsumtion

 

För ett tag sedan blev jag intervjuad av den ideella organisationen Medveten konsumtion. Vi pratade om att gå emot strömmen och flytta TILL stan istället för FRÅN stan, när vi ville ha ett enklare liv, vi pratade hållbart liv och medveten konsumtion. En av frågorna handlade om vilka tips jag ville ge till den som funderar på att konsumera mindre. Eftersom hela vårt samhälle till stora delar är uppbyggt kring just konsumtion, kan det vara svårt att hantera och avstå ifrån det. Men man får hitta sin väg och sitt sätt. Här är mina 4 tips kring hållbar konsumtion:

 1. Tacksamhet. Om man lär sig att känna tacksamhet för det man har, så har man kommit en bra bit på väg eftersom man slipper att fokusera på det man inte har.
 2. Handla mat. Om du blir sugen på att konsumera, vilket ju är ett sug som ibland kan uppstå. Gå till mataffären och handla mat och förbrukningsvaror som du ändå behöver och som går åt, det har ”hjälpt mig” många gånger.
 3. Undvik fällor. Utsätt dig inte ens för situationer där det uppmanas till konsumtion. Håll dig undan köpcenter och handel om du känner dig ”svag”. Butikskommunikationen är duktig på att sätta klorna i en och få en att känna sug efter sånt man inte ens visste att man behövde. Påhittade behov alltså.
 4. Aktiva val. Låt alla dina inköp vara aktiva. Alltså köp bara sånt som du faktiskt har ett behov av eller som du bestämt att du vill köpa. Undvik slumpmässiga slentrianinköp, det är sällan de blir bra. Sov på saken innan du slår till.

Resten av artikeln kan du läsa på Medveten Konsumtions hemsida.

En guru på ämnet hållbar konsumtion när det gäller kläder är Johanna. Läs gärna hennes inlägg om att välja.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Victoria 16 november, 2017 at 16:37

  Toppenbra tips!!

 • Reply Wilda 18 november, 2017 at 16:45

  Precis så. Tack för att du bekräftar och sätter fingret på vad som fungerar. Jag behövde en påminnelse nu.

 • Reply Johanna - Slowfashion.nu 21 november, 2017 at 15:05

  Men åh! Här surfar jag in och läser ett så himla fint inlägg med massa klokheter, och så dyker mitt namn upp i slutet, tusen tack för det! <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 23 november, 2017 at 11:21

   Det är klart att ditt namn dyker upp i sådana här sammanhang. Du är ju Queen på det! <3

 • Reply Isabell 26 november, 2017 at 16:25

  Så himla klokt skrivet och reflekterat. Du har verkligen en förmåga att sätta ord på tankar… Just den där med ”tacksamhet” tycker jag är extra viktig och sann. Kram på dig !

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 27 november, 2017 at 16:15

   Men tack snälla för dina fina ord Isabell! Tacksamheten är nog nyckeln till väldigt mycket. Ibland behöver man bara öva. 🙂
   Kram till dig!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.