odling

Mina sista tomater…

 

Jo, jag vet. Det må vara tidigt men jag har en riskbenägen personlighet och därför vågade jag chansa på att det går att plantera ut tomaterna så här tidigt. Det kommer fortfarande frostnätter men de står rätt så skyddade där inne i växthuset intill väggen. De ska nog klara sig.

Nu så här inför sista sommaren i huset så är det många saker jag gör för sista gången. På den här platsen alltså. Detta blir mina sista tomater i det här växthuset, och kanske på ett tag – beroende på vad vi hittar på framöver. Tomater är det absolut bästa jag vet att odla så det kommer det att bli många fler i framtiden. Men nu satsar jag på den sista skörden här. Var och när jag får skörda min nästa skörd av tomater återstår att se. Det blir riktigt spännande!

 

//Sofia ♥

 

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Alicia 2 maj, 2017 at 09:23

  Så högtidlig denna säsong blir! Må den även bli riklig <3

 • Reply Cajsa -GRÖNA MOMENT 2 maj, 2017 at 15:24

  Hej Sofia! Hur länge sedan är det du sådde dina tomatplantor? Jag börjar bli lite orolig för att mina är så himla små 😔

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 maj, 2017 at 06:15

   Jag sådde dem den 21 februari så de har ju växt ett tag. När sådda du dina? Jag hade några plantor som tagit sig riktigt dåligt och är rätt små. Har ingen aning om varför en del växt mycket och andra inte alls. Hoppas att dina tar sig. Annars får du helt enkelt köpa några plantor. Nu är det för sent för att hinna ikapp.

   Kram Sofia

 • Reply Kate 2 maj, 2017 at 18:44

  Åhhhh, låter nästan lite sorgligt…. Jag har sått en hel del, men inte tomater ! Ert växthus är så enkelt och så snyggt! Lycka till med plantorna!!
  Solig kram från Kate

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 maj, 2017 at 06:36

   Det är faktiskt inte sorgligt alls, det känns tvärtom spännande. Att det är sista gången är mer ett konstaterande. Nu väntar nya tider. 🙂
   Ja, växthuset är vi verkligen nöjda med.
   Kram Sofia

 • Reply Monica 5 maj, 2017 at 20:08

  Jag kan garantera att det kommer att finnas tomatplantor i det växthuset även framöver! Och säkert en massa annat. Jättespännande!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 11 maj, 2017 at 07:27

   Det känns väldigt fint att veta. Tror att det kommer att prunka ordentligt när du tar över rodret. 🙂

 • Reply Wilda 6 maj, 2017 at 09:28

  Häftigt med en ny tid. Jag har en förkärlek för att avsluta och ta farväl till saker på ett sånt här sätt så detta blev jag så berörd av.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 11 maj, 2017 at 07:28

   Ja, det är häftigt med en ny tid. Den här tomatsäsongen blir mitt farväl – och det känns jättefint. Och helt rätt! 🙂
   Kram Sofia

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.