Livet

Mina tankar om tiden

tankar om tid

 

Tiden är väl det enda vi egentligen kan slå ihjäl och samtidigt njuta av att vi gör det. Och den tid som är just nu kommer aldrig någonsin igen, men vi alla hoppas på att det kommer mer. Helst mycket mer. Det här är mina tankar om tid.

Vad är ditt förhållande till tid?
Tiden är allt. Och det mest rättvisa vi har eftersom vi får lika många timmar varje dag. Jag känner mig rik när jag får spendera min tid exakt så som jag vill.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Morgonen. Jag funkar bäst på alla sätt mellan 7-12, sedan blir jag trött. Därför jobbar jag hårt just de timmarna och tar det lite lugnare efter lunch. Framåt 15-tiden igen börjar min hjärna att fungera bra igen. Så siesta-kulturen passar mig bra.

Vilken är det bästa veckodagen?
Fredag är veckans härligaste dag. Trots att jag är helt ensam på mitt jobb så infinner sig en fredagsstämning och en härlig förväntan inför den stundande helgen. Jag spelar ofta hög musik som får stämningen än mer gladlynt.

När går tiden som snabbast?
När jag har kul förstås, och det kan vara när jag umgås med vänner som jag verkligen gillar eller sitter med något riktigt kul uppdrag på jobbet.

När går tiden som långsammast?
Det är väldigt sällan som jag upplever att den går långsamt men det skulle väl i så fall vara när jag väntar på något som jag verkligen längtar efter.

Hur länge tar det för dig att sminka dig?
3 minuter.

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?
Jag skulle ha velat ha vara med en stund på 1930-talet, mest för att folk var så snyggt klädda då. I övrigt är jag glad att jag lever just nu.

Äter du fort eller sakta?
Jag äter rätt snabbt, men står still i jämförelse med min man.

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Umgås med min man och goda vänner.

Vad gillar du minst att lägga tid på?
Att administrera papper och liknande måste-saker som tillhör när en är företagare. Och faktiskt att spendera onödig tid framför datorn.

När går du upp samt lägger dig på vardagar?
Eftersom morgonen är min tid så är det upp vid 6-tiden som gäller. Jag har ju ingen restid till jobbet, vilket innebär att jag bara kan gå två trappor ner och börja jobba så snart jag är klar med morgonbestyren. Eftersom jag är morgonpigg är det helt logiskt att jag är trött på kvällen. Och här hemma är vi verkligen inga nattugglor. Vi går gärna och lägger oss väldigt tidigt. Att vi skulle vara i säng efter klockan 21 är lika ovanligt som att se dansande isbjörnar i öknen.

Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Ingenting egentligen. Om jag vill ha mer tid till något speciellt så får jag helt enkelt stryka något annat i mitt schema. Allt handlar om prioriteringar. Och jag tror att jag har blivit rätt bra på att prioritera att göra sådant som jag vill göra.

Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Gick uppe och släppte in katten som tyvärr bankade rutan full av leriga tassar.

Vad gör du om tre timmar?
Jobbar som bäst. Och just idag innebär det att jag producerar beställda illustrationer.

Var ser du dig själv om tio år?
Då lever jag nog ett lite annorlunda liv, jämfört med idag. Ett än mer flexibelt liv med ännu större friheter och fler erfarenheter. Vi planer för en spännande framtid här hemma.

Inspirationen till den här listan hittade jag hos Sandra Beijer.

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Emschen 11 april, 2016 at 10:47

    Intressant att se hur andra förhåller sig till tid. 🙂

  • Reply Emschen 11 april, 2016 at 10:47

    Intressant att se hur andra förhåller sig till tid. 🙂

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.