minimalism

Minimalism och sociala medier

Jag har funderat mycket på hur sociala medier går ihop med att vilja leva ett enklare och mer hållbart liv. Minimalismen handlar, för mig, om att göra mig av med borden och sånt som tar min energi.

Är jag verksam i sociala medier för att jag BORDE eller för att jag VILL det? Jag är inte helt säker faktiskt. Förr gjorde jag det för att jag verkligen ville, men med åren har känslan om att jag borde, kommit gnagandes.
Jag har egentligen massor idéer på vad jag skulle kunna skapa för innehåll för att exempelvis inspirera till hur man kan minimalisera och förenkla sitt liv. Men faktum är att jag märkt att jag inte har någon lust att skriva, fotografera och publicera. Och det är en skitjobbig insikt. För det finns ju också så mycket jag gillar med sociala medier. All kontakt med fantastiska människor som jag får, är det jag älskar mest. Att få meddelanden från okända människor om att jag inspirerat dem till förändring, är nästan en religiös upplevelse. Och inte minst det fantastiska sällskap och all den kärlek jag fick via instagram under min tågluff i sex veckor. Detta ger så otroligt mycket.

MEN jag får också dåligt samvete över att jag inte uppdatera tillräckligt ofta, och det suger ut min energi. Ett BORDE hänger alltid över mig. Och ni som följt mig ett tag vet ju vad jag tycker om BORDEN. De ska minimeras! Jag har haft lite låg energi ett tag och behöver hushålla med den jag har till det som är allra viktigast för mig. Det där med hållbart liv är ju något jag förespråkar hårt – och då är det ju märkligt om jag inte lever som jag lär.

Jag inser att jag redan påbörjat processen eftersom jag sedan en tid tillbaka börjat lämna min telefon hemma när jag går ut eller åker på utflykter, för då ”slipper” jag tänka på fina motiv eller bra innehåll. Häromdagen tog jag bort min FB-app från telefonen. Och det är verkligen skönt. Jag säger inte att jag ska sluta, men jag tänker börja med en rejäl semester helt utan egna sociala medier och se hur det livet känns. ❤️

//Sofia

Previous Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Johanna Ene 6 augusti, 2019 at 05:57

    Hej där. 🙂 Förstår verkligen dina tankar kring sociala medier, har själv funderat på detta mycket genom åren. Det var längesedan jag stängde av prick varenda aviseringar förutom samtal och sms. GUDARS så skönt. Har inte tagit bort fb eller minsta-apparna men har dem i en egen mapp en swipe bort från hemskärmen. Så de ligger inte där först och pockar på uppmärksamhet. Funkar bra för mig. Har också ganska låga kravpå mig angående att uppdatera Insta, tar foton när jag faktiskt vill och har feeling. Fixar med dem och uppdaterar från dass när jag ändå oftast sitter och slarvar med mobilen. 😉

    Tack för tänkvärt inlägg!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.