loppisfynd

Mitt allra bästa loppisfynd

soffa loppisfynd

 

Större delen av allt bohag i vårt hem består av saker köpta på loppis eller auktion. Jag har älskat att, under många år, gå på skattjakter och hitta ”rätt” second hand-saker för att bygga upp hemmet. Nu är jag klar och behöver inte en enda pinal till. Och efter allt rensande så innebär det också att kvar bara finns saker som vi verkligen tycker mycket om och som fyller en funktion – antingen rent praktisk funktion eller en estetisk.

Mitt allra bästa loppisfynd genom tiderna är ändå soffan som vi har i vårt vardagsrum.  Den hittade vi på loppis för snart 3 år sedan. Vi var egentligen inte ute efter en soffa men tyckte inte särskilt mycket om den vi hade. Precis efter öppning av loppisen gick vi där och kollade på sakerna. Precis samtidigt får vi syn på soffan och en tillhörande likadan fåtölj och kollar på varandra med en exalterad blick som säger att den ska vi ha. Vi börjar snabbt dividera lite om vad vi är villiga att betala. Vi tror att den nog kan kosta en del eftersom den är i ett nästintill oanvänt skick och i ett riktigt klassiskt snitt. Vi kommer överens om 1500 kr. Jag går fram till en av försäljarna och frågar vad han vill ha. Han funderar en stund och säger att han nog vill ha 200 kr för både soffa och fåtölj. Vi hugger direkt och dealen är klar. Glada i hågen knôr vi in både soffa och fåtölj i bilen och åker hem. Den gamla soffan sålde vi vidare och ersattes med loppisfynden. Det var ett riktigt bra fynd.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply bysiri 30 november, 2016 at 12:32

  Jäklar vilket fynd! Det var faktiskt nästan gratis, hade också trott på mycket mer mtp hur ny den ser ut, stil osv, kul att ni hittade den 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 2 december, 2016 at 15:39

   Jag vet, det verkligen superbilligt. Ibland har en tur. 🙂
   Jag önskar dig en trevlig helg!

 • Reply Cajsa 2 december, 2016 at 09:01

  Så fin! Och så fin filt också, jag är själv lite sugen på en sådan. Har du gjort den själv?

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 2 december, 2016 at 15:55

   Tack. Filten har jag också köpt på loppis en gång för längesedan. Jag önskar ibland att jag hade tålamodet och intresset att virka egna. Men det är bara att inse att jag inte har det och låta andra göra det istället. 🙂
   Jag önskar dig en trevlig helg!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.