katter

Mitt liv som orakad

Jag har i större delen av mitt liv haft katter, både långhåriga och korthåriga. Aldrig har jag dock haft en katt med päls som Monika – den är helt sjukt tjock! Varje vår när det är dags för henne att tappa vinterpälsen blir det problem med tovor trots borstande varje dag. Man kan liksom ta ett tag men handen i pälsen och få med sig stora högar med hår. Hon har det dessutom ganska så tufft att hålla ordning på allt hår trots att hon jobbar dygnets alla vakna timmar – som i och för sig inte är så många, men ändå 🙂

Så idag ska jag åka med henne till veterinären och göra en så kallad lejonklippning. Allt hår utom det på huvudet, tassar och svans klipps bort för att sedan få växa ut till en vacker sommarpäls. Jag har ingen aning om hur hon kommer att reagera på att hennes vackra frisyr försvinner men jag hoppas att hon blir tacksam för att hon slipper jobba så mycket med pälsen. Vi gör detta ju för hennes eget bästa och för att förenkla hennes vardag, hoppas hon förstår det.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Snickaregården 14 mars, 2011 at 06:20

  Så söt hon är. Hoppas hon förstår. Själv har jag en hund med så tjock päls att jag funderat på klippning hos veterinären, dessa eviga tovor och hon ser bedrövlig ut trots borstning varje dag på våren.
  Kram Maria

 • Reply Stina 14 mars, 2011 at 06:28

  Hon kommer förhoppningsvis att bli jättenöjd med sin nya frisyr och tycka att det blir skönt med så mycket fritid där hon slipper tvätta sig 😀
  KRAM Stina

 • Reply FruNeroLindström 14 mars, 2011 at 06:40

  Vi rakar våra varje vår med.
  Den ena är ju en korsning med skogskatt, henne måste vi raka då hon inte klarar av att sköta pälsen själv + att hon AVSKYR att bli borstad.
  Första gången rakade vi bara henne. Men sen har vi ju en vanlig bonnkatt med. När han såg vår nyfriserade Zelda mobbade han henne massa.
  Så därför rakar vi honom med.
  Båda älskar det. Efter de blivit av med all tjock vinterpäls blir de som kalvar på grönbete. Man märker en stor skillnad och den är väldigt positiv.
  Hoppas det går bra och att er katt gillar det lika mycket som våra.

 • Reply FaB Keramik 14 mars, 2011 at 07:11

  Oj kära tid vad omodernt med så där mycket hår! Bra att ni tar bort lite – hon kommer nog att bli förvånad!
  Mitt liv som orakad borde vinna pris för bästa bloggrubrik.
  KRAM

 • Reply Madonnaliljan21 14 mars, 2011 at 07:13

  Hej!

  Det förstår hon säkert, katter är ju kloka djur;) Så fin hon är;)

  Hoppas du får en fin måndag och lycka till hos veterinären!

  Kram Jenny

 • Reply Lantligt i smultronbacken 14 mars, 2011 at 07:49

  Katthår, ja vad säger man. Jag måste ut och borsta mina idag igen. Men fåglarna blir glada av tussarna de får boa med

  Vilken otrolig tuss du har. Sötis

  Kram Teres

 • Reply Lilith 14 mars, 2011 at 11:27

  Låter jobbigt med så mycket päls… Kissen kommer kanske inte att vara så förtjust i att bli rakad, men hon kommer säkert att tycka det är skönt när det väl är över och hon slipper kämpa så med pälsmassorna! Lycka till! 🙂

 • Reply Fröken Fräken 14 mars, 2011 at 17:51

  Jag tycker att det låter som en jättebra idé! Pappas hund, som brukar hänga hos mig, och syns på bild som praoelev, är ju egentligen en hund som ska ha riktigt lång päls för att vara "rätt". Men det trivs hunden inte alls i! Han gillar inte heller att bli borstad, så det blir lätt tovor.. så första gången han klipptes var vi tvungen att snagga honom. Och det var hur lyckat som helst! Han blev så glad! Så nu får han alltid ha snagg utom nu på vintern när pälsen måste vara lite längre när det är kallt.

 • Reply Fru Ivaninoka 14 mars, 2011 at 17:59

  Åh vilken vacker sköldpaddsfärgad katt du har!När jag hade perserkatter och klippte dem på de viset tyckte dem det var skönt 🙂

 • Reply BBQ VILLAGE 14 mars, 2011 at 22:26

  Hade aldrig hört talas om en sån klippning men det verkar logiskt på nåt vis. Vi kanske kan få se en bild sen. Vi har en likdan lurvboll hemma och har samma tovproblem (man kanske kan göra klippningen själv).

  Kram F

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.