odling

Mitt sommarhus i glas börjar vakna till liv

bygga växthus

 

Snart börjar växthussäsongen för mig och jag har börjat städa upp efter vinterns härjningar. Jag har inte sått så mycket som jag kanske borde ha gjort. Jag hade ju kunnat så bladgrönsaker och pak choi för många månader sedan för att utnyttja jordbäddarna innan tomaterna ska planteras ut i maj/juni. Men varken ork eller lust har funnits och då är det bara att gilla läget. Men nu har jag fått några små sådder i jorden. Sallad och ruccola har börjat gro. Portlak och persilja har såtts i krukor. Jag har även stoppat ner potatisar i stora hinkar, så att jag kan få några färskpotatisar så tidigt som möjligt.

 

växthus-fat-på-hög

Mina kära loppis-tallrikar står bara och väntar på att få agera som krukfat.

 

växthus-skålar-med-vatten

 

Tyvärr har min stora zinkbalja börjat läcka under vintern så jag får samla vatten i i småbaljor så länge. Jag får försöka komma på något smart sätt att laga min balja på.

 

växthus-solros

 

Några solrosor får växa till sig inne i växthusets jordbäddar innan  jag sätter ut dem på friland.

 

växthus-krukor

Krukorna står på rad och väntar på att fyllas med diverse växter. Förmodligen blir det chiliplantor i dessa.

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Annie - Annies Enkla 28 april, 2016 at 21:06

  Så härlig plats du har där, lyx med ett så fint växthus 🙂 Vi har inte hunnit hämta hem vårt nygamla växthus till oss än, men snart så! Ska bli kul att odla tomater och gurka med lite mer utrymme än vår lilla glasveranda..

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 3 maj, 2016 at 08:20

   Sedan vi fick byggt det där växthuset så blev just tomatodlingen så otroligt mycket roligare. Jag odlar nu mängder av tomater. Och jag älskar det. Håller tummarna för att du också snart får chansen! 🙂
   Kram Sofia

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.