Alla recept, vegetariskt

Något för heta stunder

Som jag tidigare visat er så odlar jag ju egen chili. Otroligt enkelt och dekorativt. Jag brukar alltid få ganska mycket frukt på dessa och man kan ju inte direkt äta råa chilisar så det är svårt att veta vad jag ska göra med alla, därför blev jag glad när jag fick tipset från Sara med bloggen Qvintessentials om att göra Harissa som hon gjort. Så nu har jag en burk med röd hetta stående i kylen redo för matlagningen.

Här kommer hennes recept:

Harissa

En liten burk
5-10 röda chilifrukter
5 piripirifrukter (kan uteslutas om man vill ha lite mindre hetta)
5 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
1 msk färsk koriander
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
 
Mixa alltsammans till en jämn röra och häll upp på en ren burk. Klart! (Vill man att harissan ska hålla aningen längre kan man ha i lite atamon eller liknande konserveringsmedel i röran.)

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Anonym 14 september, 2011 at 14:03

    Vilken bra idé!! Jag har också mycket chili på min planta och tänker nog testa detta. Tack för tipset.

    Mirre

  • Reply Vita Vardagen 14 september, 2011 at 14:11

    Spännande, jag har aldrig gjort Harissa men nu blir jag himla sugen på att testa 🙂
    Ha en fortsatt fin onsdag!
    Kram Johanna

  • Reply Lina 14 september, 2011 at 14:25

    Oj! Det ska jag också testa!

  • Reply Petra-Lantlig Charm 14 september, 2011 at 16:24

    Mmm både ser gott ut och låter gott! Vad har man Harissa till?
    Jag har med en planta som jag inte vet vad jag ska göra mer än torka dem?

    Kram Petra

  • Reply Humlans Lott 14 september, 2011 at 16:40

    Mmm, låter supergott! Fast jag har ju bara habanerosar… å italienska chilisar… vet inte riktigt om det funkar. Men testa kan man alltid göra – tack för tipset!

    Ha det gott!

  • Reply Fiffiga Systrar 14 september, 2011 at 17:19

    Mm det lät riktigt smarigt men tyvärr odlar vi inga chilisar men men det finns ju i affären! kramis

  • Reply Saras Qvintessentials 14 september, 2011 at 19:44

    Så roligt att du fick provat receptet och så roligt att du lade ut det, du också, hoppas du blir lika nöjd som jag!
    Nu skallrar takpannorna här också, det är ju inte klokt vad det kan blåsa!
    Allt gott,
    Sara

  • Reply fianathome 14 september, 2011 at 20:27

    Oj – Det måste bli starkaste starkt! Vågar man smaka på det? Ha det så bra//Fia

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.