inspiration

Några boktips från en som lärt sig läsa på nytt

 

Det är så skönt att jag har kunnat börja läsa böcker igen. Jag har under många år varit så stressad, hjärntrött och uppe i varv att jag inte haft ro nog att sitta still med en bok och läsa. För två år sedan på vår årliga konferens, så satte jag som mål att jag ville kunna läsa böcker igen. Det kanske låter konstigt, men jag kunde verkligen inte hålla fokus på att läsa en bok. Så de senaste åren har jag aktivt skalat ner på åtaganden, jobb och andra inflöden av information som skapat den där stressen. Det har krävts övning, men nu är jag där; ostressad och läskunnig igen. Därför är jag glad över att kunna presentera några riktigt bra böcker som jag plöjt på vägen.

Prylbanta

Först ut var Prylbanta, som jag fick av självaste författarna Elisabeth och Johan i inflyttningspresent, du har säkert sett deras eminenta blogg Minimalisterna. Boken handlar inte bara om att prylbanta utan helheten, och de är väldigt duktiga på att förklara saker på ett tydligt sätt. Ett hett lästips för dig som är sugen på att komma igång med en förenkling av ditt liv.

 

Sapiens

Sapiens av Yuval Noah Harari som är en bok full av hisnande fakta som jag inte visste om mänsklighetens historia. Den här boken gör att jag nu faktiskt förstår hur saker hänger ihop, bättre – och varför saker i vårt samhälle ser ut som de gör. Svårläst emellanåt men en bok som är så läsvärd, att alla svåra ord är förlåtna, för kunskapen jag fick vill jag inte vara utan.

 

Hjärnstark

Sist men inte minst har vi Hjärnstark av Anders Hansen, som fick mig att bli än mer motiverad till att hålla mig fysiskt aktiv. Boken gav en tydlig förståelse kring hur viktigt det faktiskt är för hjärnan. Jag fattade ju det innan. Men efter att ha läst den så fattar jag det verkligen!

 

Som minimalist så har jag gjort mig av med massor av böcker, jag har endast sparat ett fåtal som vänner skrivit eller gjort. Resten av böckerna lånar jag såklart genom tidernas bästa delningstjänst; biblioteket.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pia 27 februari, 2018 at 10:59

  Vill också vilja läsa… läser mest när det är sommar! Har iaf faktiskt funderat på att läsa den ”hjärnstark”! Hört fler som tyckt den var jättebra!
  Kul med lite boktips:)

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 mars, 2018 at 14:29

   Jag läste också mest på sommaren förr. Men de senaste åren har det inte blivit en enda bok. Har saknat det. Känns kul att ha kommit igång igen. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.