loppisfynd

Några tips inför sommarloppisarna

För ett tag sedan blev jag intervjuad av Aftonbladet Söndag om mina bästa loppistips. Och i söndags kom tidningen ut butik. För dig som inte läst så kommer här mina svar och tips inför sommarens alla loppisar.

Var fyndar du någonstans?
På loppisar som arrangeras årligen av idrottsföreningar, Lions etc. Det är ofta på de loppisarna som man kan göra de stora klippen.

Vilket är ditt senaste loppisfynd?
En stor zinkbalja som ska användas som vattenkar i växthuset, jag är mycket nöjd.

Vilket är ditt bästa loppisfynd någonsin och varför?
En riktigt stor, gammal och jättefin guldspegel med fasat glas och pampig ram. Den kostade 400 kr och det kanske inte låter som ett superfynd men eftersom det var precis en sådan som jag letade efter vid just det tillfället så blev den riktigt värdefullt för mig. Så här nästan 10 år efter att jag köpte den är jag fortfarande otroligt nöjd.

Vad letar du efter just nu?
Tallrikar, skålar och fat i alla storlekar. Jag letar alltid efter snyggt och dekorativt porslin. Jag använder de som underlägg och blomkrukor till mina kryddor och blommor eller till fikabordet, och jag gillar att blanda mönster och färger hej vilt. Och så håller jag alltid utkik efter snygga gamla klänningar, för det har jag svårt att få nog av.

Var hittar man de bästa loppisarna?
Ute på landet, där stadspriser inte tillämpas. Det är på de loppisarna som du verkligen kan fynda, eller möjligtvis loppisar där privatpersoner hyr bord och säljer sina egna grejer. Håll koll på de små annonserna i lokaltidningarna.

Är det fyndläge för någon särskild pryl just nu?
Stora och skrymmande möbler kan man alltid hitta till oförskämt låga priser på de årliga loppisarna eftersom arrangörerna vill bli av med dem, annars blir det mycket jobb för dem att ta hand om efteråt.

Hur undviker man ett dåligt köp?
Håll huvudet kallt och försök att undvika att dras med av hysterin som kan råda på loppisar vid öppningstid. Ha också alltid ha ett syfte med det du köper, annars kommer du hem med bilen full och undrar vad sjutton du ska göra av alla grejer och då slutar det kanske med att de bara hamnar i förrådet till ingen nytta. Och det som hamnar i förrådet i väntan på bättre tider, är dåliga köp.

Ska man pruta?
Ja, det kan man göra med glimten i ögat, men jag tycker inte att man ska vara oförskämd. Ofta går pengarna till en ideell förening eller ett välgörande ändamål och att pruta från en tia till en femkrona känns girigt. Fynda kan man göra ändå och samtidigt göra en god gärning.

Jag har skrivit fler tips om vad man kan tänka på inför en loppis eller auktion, om man vill fynda.

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Anna Lundberg 10 juni, 2014 at 09:51

  Jag älskar sommaren och alla loppisar som den medför. Än är jag ingen proffs, men några fina fynd har jag gjort. Tack för dina tips 🙂
  Kramar från Anna

 • Reply Lina Eriksson 10 juni, 2014 at 11:08

  Vad trevligt reportage! Jag brukar inte heller pruta – det är så pass billigt ändå.

 • Reply Den där Victoria 13 juni, 2014 at 11:41

  Toppentips!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.