lantliv

När det för en gångs skull är lagom

 

Förra året fick vi otroliga mängder med plommon på våra träd, och jag som inte ens har plommon på min frukt-topplista såg det inte direkt som en fröjd. I år blev det lite mer behändigt, ett par skålar, vilket räcker utmärkt för det som jag vill göra, nämligen den goda plommonkrämen som jag testade för första gången förra året. Så det tänker jag göra. Plommonkräm med nybakat långpannebröd är väldigt gott.

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply FruNeroLindström 13 september, 2012 at 05:38

    Imponerande att det någon gång faktiskt kan bli lagom, oftast är det ju antingen eller.
    Den där krämen såg riktigt god ut.
    Hoppas du får en riktigt härlig Torsdag, Kram Malin

  • Reply Charlotte 13 september, 2012 at 05:52

    Rekommenderar plommonmarmelad och paj på plommon! Favoriten är dock kräm som du skriver, När mina barn var små skulle dom ha "spottkräm", kärnorna fick blåsas på varann vid bordet. Ja, faktiskt, som den snuskmamman jag är! Roligt hade vi, nu när dom är mellan 30 å 22 år så kan vi skratta hejdlöst åt sånt här!

  • Reply FlickornaLundgren 13 september, 2012 at 06:01

    Jadu, lagom är onekligen bäst. Det är inte så roligt att det blir sådana mängder så man inte har en chans at ta hand om det 🙂

    Ha en fin dag!
    Kram
    /Anna

  • Reply Kia 13 september, 2012 at 06:31

    Vårat plommenträd är helt tomt i år, ser halvdött ut. Förra året hade vi rätt mycket så jag hoppas det bara vilar i år och kommer igen nästa!

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

  • Reply Anki Karlsson 13 september, 2012 at 07:11

    Ett tips är marmelad gjord på plommon. Så gott! /Anki

  • Reply Väderomslag 13 september, 2012 at 07:45

    Nu är det riktigt mycket plommon att ta vara på.Det gäller att inte vara för glupsk och äta för många. Jag har en underbar plommonkaka som jag bakar ibland. Det känns som det är dags nu.
    /Jenny

  • Reply Aquilejans 13 september, 2012 at 11:20

    Härligt och gott:)
    Kram Malena

  • Reply Sonja {Dagmars Kitchen} 13 september, 2012 at 12:26

    Tack för recepttips!! Vi har inget eget plommonträd, men fick igår erbjudandet att plocka så mycket vi vill på grannens! De hinner nämligen inte äta upp allt! Så det tänker jag ta med mig barnen och göra efter jobbet idag.

  • Reply creando 13 september, 2012 at 15:29

    Fantastiskt gott! Plommon är en stor favorit här, men kräm har jag aldrig provat. Något kvar alltså 🙂

    Kramar

  • Reply Hanna♥ 13 september, 2012 at 18:05

    Vi brukar få plommonen av makens morbror men i år var trädet tomt ! Kanske inget plommonår i våra trakter?!

  • Reply promenader på landet 13 september, 2012 at 19:34

    Hej vännen! vilka vackra plommon bilder och vad gott med egna tycker jag, som inga har:) Ha en fin helg kram Maria

  • Reply EM 13 september, 2012 at 20:29

    Plommon som är så gott! De är verkligen mina favvosar, speciellt Victoria eller vad de nu heter, de som du visar.
    kram elsamarianne

  • Reply the bostroms 16 september, 2012 at 18:39

    Ett plommonträd är högst upp på min lista av vad jag skulle vilja ha. Plocka plommon bara för att äta eller göra kräm på. Så gott…!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.