Livet

När kallsvetten och paniken slår till

 

I morse när jag tänkte att jag skulle blogga lite om rensning, röjning, ordning och reda som jag just nu jobbar mycket med här hemma, så var bloggen borta. Puts väck! Jag fattade först ingenting. Den fanns helt enkelt inte och det gick inte att logga in. I panik ringer jag min serverleverantör som precis öppnat och de kan konstatera att jag igår hade tagit bort den. Alltså jag hade själv raderat hela databasen! Eftersom jag just nu är inne i ett stim där jag vill få ordning och reda på allt här hemma så tänkte jag att jag även skulle städa lite i mitt serverkonto och tog därmed bort en databas som jag tänkte att jag inte behövde lägre. Jag kände mig nöjd över att ha rensat upp lite i röran och loggade, lyckligt ovetande, ut och gjorde annat. Och lyckligt ovetande var jag fram tills i morse när jag satte igång datorn igen, det var då kallsvetten och paniken grep tag om mig för en kort stund.

Men killen på supporten var grym och sa med lugn stämma att han fixar tillbaka det på 10 minuter. Och det gjorde han! En stor lättnad spred sig. Tänk om allt mitt material från över 5 år hade varit borta. Då hade jag gått och lagt mig under täcket och brutit ihop för en stund. Gårdagens inlägg med kommentarer försvann visserligen, men det lever jag gärna med för det är ju enklare att återskapa 1 inlägg än typ 1300.

Så dagens solros vill jag ge till killen på Loopia-supporten som räddade mitt skinn när jag klantade till det. Jag kommer att fortsätta att städa, men kanske tänka mig för lite extra nästa gång.

Inlägget om ordning och reda får komma en annan dag, för nu ska jag åka en tur till Malmö och träffa lite kollegor. Ha en fin dag! 🙂

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Sandra 17 mars, 2016 at 08:08

  Men fyyy, vilken mardröm!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 17 mars, 2016 at 08:45

   Japp, det var det. Men jag känner mig nästan som pånyttfödd av att jag klarade mig undan en “bloggkatastrof”. 🙂

 • Reply Ulrica – Krii's Kitchen 17 mars, 2016 at 08:30

  Haha lägg av vad jobbigt!! Dock är det skönt att veta att ens webbhotell oftast har backuper att ta till. 🙂 Själv skrev/tog jag bort en väldigt viktig kodsnutt som gjorde att hela sidan slutade fungera. Och varför gör man sådana saker klockan jättesent på kvällen en fredag? Men som sagt, det fixade sig det med.

  Ha det fint i Skåne.

  Kram Ulrica

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 17 mars, 2016 at 08:47

   Haha, ja det kan man lugnt säga. Visst är det märkligt att man gör sådana där saker på olämpliga tider? Har hänt mig många gånger. Och så får man gå där med sin ångest innan allt är löst. Att vi aldrig lär oss. 😀
   Tack, det blir toppen.
   Kram Sofia

 • Reply Hanna (Bland skog och hav) 18 mars, 2016 at 08:00

  Oh! Hjälp vilken chock! Tack och lov att ha kunde hjälpa dig 🙂
  Kram!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 21 mars, 2016 at 10:48

   Ja, kära nån. Hjärtat slog rätt hårt och svetten rann innan jag insåg att det gick att lösa. 😀
   Kram på dig!

 • Reply Alicia 18 mars, 2016 at 10:02

  Puh vilken hjärtklappning men hurra för kunnig support! Och tack för påminnelsen om att gå och spara ner en kopia av allting, det är dags igen!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 21 mars, 2016 at 10:49

   Ja, det var läskigt! Men det är märkligt att det ska behöva till en sån där händelse för att en ska ta det där med backup på allvar. Jag sparade också allt förra veckan. Så nu finns det livlinor om det skulle behövas. 😀
   Kram Sofia

 • Reply 9 saker som förenklar livet - Hildas 29 juli, 2016 at 06:51

  […] ligger i vägen och skräpar. (Obs. rensa dock bara sådant som ska rensas, en gång råkade jag radera databasen för hela bloggen. […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.