Livet

När viljan är stor men orken är liten

plommonblom

 

Just nu befinner jag mig i ett väldigt frustrerat tillstånd. Jag har massor av vilja, tankar och idéer men oerhört lite kraft till att genomföra allt jag vill. Min energi räcker precis till att ta hand om de jobb och sysslor som måste utföras. Efter det finns det massor med projekt och saker som jag vill genomföra och som jag har massor av idéer kring, men mitt problem är att jag kan inte förmå min kropp till att utföra dem. Vissa dagar är jag full av energi, och glädjen över det gör att jag kör på som en hackspett på crack. Men det straffar sig ofta genom att jag dagen efter är som ett torkat russin igen.

Jag vet att jag är ordinerad att ta det lugnt och sakta ner. Och det har jag gjort och gör fortfarande. Men att ta det lugnt känns väldigt stressande när hjärnan brinner av idéer som borde realiseras. Jag försöker ägna mig åt sådant som ger energi såsom att umgås med människor som inspirerar mig, lyssna på musik som jag gillar och att ta en kort tupplur efter lunch nästan varje dag. Det är bara att fortsätta att skala bort allt onödigt och ta en dag i taget. Rätt som det är kommer energin tillbaka. Och då kan inget stoppa mig.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Sandra 13 maj, 2016 at 07:23

  Jag känner precis igen mig, jag var i det tillståndet för ett par år sedan och det var väldigt frustrerande men jag hängde i och efter en, dessvärre ganska lång, tid så blev det bättre. Ta hand om dig och samla kraft och energi.
  Kram till dig från Sandra

 • Reply Sofia/Trådtanten 13 maj, 2016 at 08:26

  Försök tänka att det här är en tid som skänkts dig för att få tid till reflektion. Orken kommer tillbaka! Ta hand om dig.

 • Reply Agnes {Cashew Kitchen} 13 maj, 2016 at 08:55

  Precis exakt så har jag också känt en tid. Speciellt det där med att det straffar sig om en tar ut sig för hårt en dag. Men den biten är bara naturligt tycker jag. Helt legitimt att ligga på soffan en dag om en fick massa gjort dagen innan! Däremot är det SÅ frustrerande att vara fullproppad av idéer och pepp på förändringar, och så svarar kroppen med att sova oroligt och få spänningshuvudvärk och konstanta förkylningar :/ Undra vad som gör att vi hamnar i de här faserna periodvis? Det är svårt att härleda det till något yttre tycker jag. Precis som du skriver så kan en inte göra annat än att lunka på, dag för dag, tills det känns bättre. Vara lite snäll mot sig själv när en skriver Att Göra-listorna. Hoppas du får energin tillbaka snart! <3

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 13 maj, 2016 at 15:02

   Tack snälla för din kommentar Agnes! Även om jag alltid vill andra väl, så känns det ändå på något sätt skönt att höra andra som varit med om samma sak. Den där frustrationen över att vara begränsad i mitt liv, gör mig galen. Visserligen är det ett kvitto på att min kropp alltid skött sig innan, men jag antar att det bara är att vänja sig. Just att-göra-listor har jag faktiskt börjat med bara för några veckor sedan. Varje morgon har jag skrivit upp dagens beting, och jag har faktiskt varit snäll och realistisk vilket har lett till att jag nästan varje dag känt att jag lyckats hinna med allt istället för att ständigt känna mig otillräcklig. Det är ett bra knep. 🙂

 • Reply Sara 14 maj, 2016 at 06:45

  Jag känner så väl igen mig i hur du upplever din vardag! Trötthet och frustration när huvudet vill men kroppen inte orkar. Jag tycker att du ska googla på HSP-personlighet, det kan kanske få dig att känna igen dig och få en ökad förståelse för dig själv. Det har hjälpt mig mycket. Lycka till fina Sofia!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 18 maj, 2016 at 07:22

   Tack för tipset om HSP, mycket stämmer in men en del inte. Det är ändå bra att få en förståelse för att kunna veta hur jag ska tackla tröttheten. Att bli stressad av det försämrar bara livskvaliteten, så jag får försöka ta tillfället i akt och njuta av att vila.
   Kram Sofia

 • Reply Jessica 14 maj, 2016 at 12:08

  Tänk vad livet verkligen är runt som jorden. Jag tror inte att jag är ensam om att få massor av energi, lust och inspiration och inte minst skapa lust av din blogg. På det sätt du skriver och dina vackra/härliga bilder. Tur vi kan hjälpa varandra att skapa energier att fylla på oss med. Ta hand om dig!//Jessica

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 18 maj, 2016 at 07:25

   Tack så himla mycket Jessica. Din kommentar gjorde mig verkligen varm och glad och gav mig energi. Tack! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Anne 19 maj, 2016 at 06:26

  Jag känner igen mig i det du skriver, jag blev sjuk 2006 i utmattning och verkar fungera precis som dig, jag har massor med idéer och lust att göra saker, kreativa saker, i hemmet o trädgården men orken räcker inte, jag misskötte min utmattningssjukdom, och började jobba 50% redan efter 4 månader och gick upp snabbt i tid för att efter drygt 1 år börja om från noll igen, men återigen snabbt upp till 50% jobb. 2009 sa kroppen ifrån en gång till eftersom jag inte hade lyssnat på den innan och jag fick även fibromyalgi. Därför får jag fortsätta leva med en begränsad ork, men jag har en bättre livskvalité än innan 2006 ändå, jag njuter mycket mer av det jag upplever och gör idag. MEN mitt råd till dig är att verkligen lyssna på din kropp, är den som ett russin, låt den vila, ta hjälp av någon klok kbt-person att lära dig att leva på ett annat sätt som passar dig o din kropp bättre. Jag fick sluta helt med mina listor 😉 Idag bestämmer jag en sak varje dag jag inte jobbar som jag ska göra på min lediga dag, orkar jag mer, fine om inte lika bra det också. Var rädd om dig och din ork. Kram

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 23 maj, 2016 at 13:40

   Tack för din berättelse Anne! Den är verkligen tänkvärd och får mig att tänka om ytterligare en gång. Jag börjar känna mig bättre, men det innebär inte att jag ska köra på som innan. Nu ska jag anpassa mig till ett lugnare tempo på heltid. 🙂
   Tack och kram

 • Reply En dag med kreativt skapande - Hildas 28 juli, 2016 at 06:56

  […] älskar att skapa och idéerna saknas sällan. Men på senare tid, i och med att min hjärna blivit uttröttad, har jag märkt att det är svårt att vara kreativ när många andra arbetsuppgifter behöver […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.