hållbart liv

Sponsrad video: Nu är det enkelt att vara vegetarian

vegetarisk mat

 

Just nu lever vi i en tid då det är enkelt att vara vegetarian. Det har inte alltid varit så. Bortsett från mina första 4 år har jag hela mitt liv levt på vegetarisk mat. Det har inte varit enkelt alla gånger men jag har varit envis och stått för det jag trott på. Endast mamma och en lärare stöttade mig, övriga vuxna ansåg att jag hade drabbats av en fix idé som snart skulle gå över. Men idén gick aldrig över.

När jag fick frågan om jag ville skriva om de här 3 filmerna från ICA kände jag att jag gärna ville det, eftersom jag har mött många konstiga reaktioner genom åren. Den allra vanligaste frågan har varit: ”-Men vad äter du då?” Anledningarna till det är två, som jag ser det; norm och okunskap.

Enligt normen utgår varje måltid från en köttbit av något slag, sedan läggs resterande innehåll på tallriken till. Inte konstigt att många tror att jag bara äter tillbehör.

Många är nyfikna på det vegetariska köket och jag har fått frågor av genuint intresserade människor om vad vegetarisk mat kan bestå av. Jag har många gånger hört någon säga att de gärna vill äta mer vegetarisk men inte vet hur de ska göra. Anledningen till att de inte äter vegomat är alltså okunskap.

Därför är jag verkligen glad för alla initiativ som tas för att underlätta för de som är nyfikna och vill testa på mer vegetariskt. Oavsett om det är av hälsoskäl för miljöns skull eller av etiska skäl. Jag är också väldigt glad över att jag som vegetarian nu har ett stort utbud att välja bland när jag går och handlar. De här filmerna från Ica med Paul Tilly, är som alltid underhållande och väldigt intressanta. De visar på just det, att många inte vet hur de ska göra och att vegetarisk mat kan vara fantastiskt gott.

Det här inlägget är ett sponsrat inlägg i samarbete med Ica.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Emschen 18 juli, 2016 at 08:26

  Jag hr varit intresserad av vegetarisk kost i flera år men på något sätt så tycker jag att det är svårare att laga maten eller få rätt på rätterna kanske. Jag har en jättebra vegetarisk kokbok (stora vegetariska kokboken) men jag blir matt av att bara tänka på att jag ska laga något av det. Ska försöka igen för jag vill ju införa mer vegetariskt här hemma.
  Så tack för påminnelsen och uppmaningen!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 18 juli, 2016 at 12:02

   Det är så synd att det ska göras så komplicerat i en del kokböcker. Alltså jag är rätt lat i köket och gillar snabb men självklart god mat. Och krångliga recept ger jag mig aldrig på. I och för sig går jag nästan aldrig efter recept utan lagar hitte-på-mat mest hela tiden. Kanske finns det något av mina vegetariska recept som du kan testa? De är enkla: https://hildas.se/category/recept/vegetariskt/ 🙂

 • Reply Asta 18 juli, 2016 at 20:10

  Då lyckades du bättre än vad jag gjorde. Jag försökte vara vegetarian när jag var 17-18 år och gick på gymnasiet. Det fanns inte mycket att köpa och skulle man få i sig protein så var det ju till att koka bönor och sånt själv. På skolan fick jag bara råkost. Inget protein. Det slutade med att jag faktiskt fick näringsbrist och jag slutade då med det hela. Jag visste för lite och det var inte lika lätt att ta reda på saker och ting då heller.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 19 juli, 2016 at 06:03

   Ja, det var som sagt inte särskilt enkelt. Och jag fick ingen specialkost och definitivt inga extra proteinkällor. Men på något sätt fick jag i mig det så det funkade. Och det är jag glad för idag. Men precis som du säger så var det inte så enkelt att ta reda på fakta jämfört med vad det är idag.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.