inspiration

Nu är det snart dags

Nä, nu är det snart dags att plocka fram julpyntet. På söndag är det första advent och här ska inte en sekund av mysande-i-ett-julpyntat-hem förspillas. Jag är inte den som pyntar dagarna innan julafton, utan vill gärna börja rota runt i julkartongerna tidigt för att kunna njuta av ett juligt hem länge. Är du en tidig eller sen pyntare?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Mia 26 november, 2012 at 07:19

  I tanken är jag tidig, jag älskar julen och vill gärna ha fullt ps på julpyntet redan nu. Men tiden brukar springa ifrån mig, så jag gör allt i sista stund istället. Får väl se hur det blir i år. Är just nu mitt uppe i storstädningen, så lägenheten kan bli redo att pyntas…

 • Reply Bromans Bravader 26 november, 2012 at 07:21

  Jag börjar vid advent, men dagarna innan julafton maximeras pyntet.
  KRam Jannike

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 26 november, 2012 at 07:24

  Jag börjar vid första advent, och bygger upp stämningen fram till jul.

  Kram Victoria

 • Reply Allis R 26 november, 2012 at 07:31

  Förr var det bara adventsljusstakar och stjärnor under advent för att sen julpyntas veckan före jul men under senare år har jag kommit på att det är just veckorna före jul, under advent, som jag njuter mest av julstämningen så i slutet av veckan börjar jag och det mesta är framme nu till helgen. När sen juldagarna är över vill jag bara få bort allt 😉

 • Reply Annas röda stol 26 november, 2012 at 07:33

  Fina grejor du lagt fram. Jag plockar fram lite efter hand, fram till dan före julafton. Ha en bra dag. Kram Anna

 • Reply Ljuva Magnolia 26 november, 2012 at 07:36

  Jag är definitivt en tidig pyntare, här ska mysas lääänge!!

  Utlottning hos mig idag, kika in vet jag!

  Ha en toppenmåndag,
  kram Catta

 • Reply Helena, Craft and Creativity 26 november, 2012 at 07:39

  Vilken vacker bild Sofia!
  Jag pyntar av tradition lördagen innan 1:a advent, men i år blev det lite tidigare än vanligt… 😉
  Ha en fin dag! Kram

 • Reply m.ade b.y m.ary 26 november, 2012 at 07:49

  Definitivt tidigt, eller tidig..jag börjar pynta några dagar innan första advent. För hela december ska det njutas av pynt, pepparkakor, glögg, julmust och julsånger. Sådär så att man marineras riktigt ordentligt i allt det julia! Ser fram emot att få se lite av ditt julpynt på bloggen också! Kram MAry

 • Reply Hemma på ekbacken 26 november, 2012 at 08:03

  Jag tror att det är olika varje år. Ibland händer inget och ibland som i år vill jag få fram allt fortast möjligt.
  Speciellt skenet av julgranen längtar jag efter.
  Kram Linda

 • Reply Anonym 26 november, 2012 at 08:32

  Tack för påminnelsen! Ser fram emot ditt pyssel inför jul

 • Reply Vitsippan 26 november, 2012 at 08:34

  Hejsan Sofia !

  Vad gör Dina kissar med pyntet.

  Ska bli kul se vad Prinsen kommer att göra, han vill vara med jämt när jag gör något, nyfiken som han är.Han fick säkert inte den uppskattningen på förra stället, tror han låg och tryckte i ett hörn mest hela dagarna.Visst han ligger mycket på brädorna vid fönstret. men vi busar emellanåt.Han kommer säker att bolla med allt som rullar.

  Ha en fin Måndag
  Kram Mi

  • Reply hildashem.se 26 november, 2012 at 09:57

   Mina stora katter bryr sig inte … men nu när vi har en lekfull kattunge som leker med precis allt kan det ju hända både ett och annat här 🙂

   Kram Sofia

 • Reply Ninni 26 november, 2012 at 08:44

  Jag är definitivt en tidig pyntare och direkt efter nyår åker allt ner ;)Det är ju nu man vill njuta av det, inför julen!

 • Reply Maria 26 november, 2012 at 08:58

  Det blir förhoppningsvis lite pynt nästa helg men vi har precis flyttat och det är sådär kul att pynta röra, det har en tendens att bara se ännu rörigare ut! VI får se hur det blir men en gran ska vi han minsann!

  Ha en skön vecka!

  /M

 • Reply Annie 26 november, 2012 at 09:26

  Det där brukar variera, ibland pyntar jag tidigt och andra år blir det närmare jul. I år är jag en tidig pyntare, har redan gjort det lite juligt hemma. Men jag tror det beror på att det är första julen i ett nytt hem så det känns extra förväntansfullt.

  När det är så här grått och trist ute och ingen snö tycker jag också att man gott kan pynta tidigt för att liva upp det lite.

  Ha en fin dag!
  Annie

 • Reply Sonja {Dagmars Kitchen} 26 november, 2012 at 09:36

  Åh, som jag har längtat efter den här veckan! Jag är en TIDIG pyntare. Helt klart. Nu är jag motiverad till att jobba på fort som sjutton så jag hinner damma av fönsterbrädorna (knappt gjort på hela hösten…) och få upp ljusstakar, stjärnor och pynt!

 • Reply Anna 26 november, 2012 at 09:55

  Jag gillar också att pynta tidigt, man vill ju hinna njuta så länge som möjligt!

 • Reply Mormors Fint 26 november, 2012 at 10:58

  En tidigpyntare. Igår åkte adventsstjärnorna upp och det blev genast så mysigt. Jag tycker att ett slags lugn infinner sig i hemmet när julsakerna kommer frami tid, gillar inte att stressa fram allt dagen innan. Det är så skoj att planera och pynta tillsammans med barnen, även fast mina är stora nu.
  Ha en fin första advent!
  Kram/
  Berit

 • Reply Gottegrisen 26 november, 2012 at 11:03

  Här är en tidigpyntare till! Det är före jul det är som mysigast och då vill jag njuta av allt som hör julen till. Fast jag brukar FÖRSÖKA hålla mig till första advent i alla fall :o)

  Kram Linda

 • Reply lisasvilja 26 november, 2012 at 12:46

  Jag är tidig och har redan börjat smyga in julen här men så har jag också ganska neutral..inte så mycket tomtar och rött med andra ord 😉

 • Reply Svea 26 november, 2012 at 13:06

  Jag är lite både och. Börjar tidigt med pysslande och funderande men sedan rinner tiden ifrån mig och så är jag som vanligt ute i sista stund med att få upp adventstjärnor, stakar och tomtar…
  Men adventstjärnor till advent och tomtar kommer inte fram förrän efter lucia! Sedan åker allt bort direkt efter nyår 🙂 Trevlig dag! Sandra

 • Reply Petra / Popetotrora 26 november, 2012 at 15:37

  Ja, jag är definitivt en tidig pyntare! I novembers gråa och regniga tristhet behöve lite adventspynt som piffar upp!

 • Reply Lantligt i Smultronbacken 26 november, 2012 at 21:11

  Här är det pyntat sedan igår och efter det landade snön, fortsatte snöa idag så det ser jag som ett gott tecken:)
  Jag vill njuta nu och allt utom granen kommer fram direkt, efter jul och nyår kan jag lika gärna ta bort det igen för då går vi mot våren:))

  Framöver nu blir det en hel del blogginlägg om julsaker

  Kram Teres

 • Reply Jennica... 27 november, 2012 at 22:27

  Jag brukar börja pynta till advent, sedan växer det liksom fram under tiden till julafton! 🙂 Men denna veckan funderar jag, förbereder och pysslar inför advent. Funderar på färger, teman och handlar presenter till tjejernas presentkalendrar. Hyacinter och mossa måste också inhandlas!
  Kram!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.