Livet

Nu byter vi landet mot en stad vid sjön

 

Ja, nu flyttar vi från landet till staden. De flesta kloka människor gör tvärtom; att de flyttar från staden till landet.

Vi har nu bott på landet i 10 år, och vi är lantisar i hjärtat som kommer att bo på landet igen i framtiden, men just nu kände vi för lite omväxling. Jag älskar att bo på landet, men jag kan verkligen längta efter lite mer liv och rörelse ett tag. För min del som jobbat hemifrån i sju år, kan jag känna så här i efterhand att det blivit lite väl isolerat, även om jag inte trodde det innan.

Staden vi flyttar till är precis lagom stor och har närhet till skog och landsbygd, och ligger dessutom alldeles invid Sveriges största sjö. Så naturen kommer inte att vara långt borta. Men som om den förändringen med att byta land mot stad, inte vore stor nog, så byter vi även hus mot lägenhet. En del har uttryckt sin förvåning över detta – alltså att det nu blir lägenhet i stan. Men de som gjort det känner inte mig på riktigt. Jag har inga svårigheter att trivas var jag än bor. Och omväxling förnöjer och ger nya perspektiv.

 

Men vart flyttar ni då?

Vilken stad vi flyttar till? Den heter Lidköping. Nä, inte LiNköping, som tycks vara den ständiga förväxlingen. LiDköping vid Vänern. Vi har verkligen sonderat terrängen ordentligt och kollat runt i de flesta större städer och orter i Halland, Skåne, Västergötland, Närke, Östergötland och Södermanland. Vi har åkt till, för oss, helt okända städer och känt efter om det här är ett ställe där vi kan tänka oss att bo. Och vi har hittat många platser vi gillat. Vi har gått på massor av hus- och lägenhetsvisningar och verkligen kunnat tänka oss att bo på många av de ställen där vi varit. Ibland blir det dock mycket slumpartat vad som sker i livet. Och så blev det faktiskt nu när vi hamnade i Lidköping. Det fanns flera anledningar till att det blev så – men det kunde lika gärna blivit någon helt annan stans också. Slumpen är en intressant faktor i livet.

Det ska bli spännande att lära känna en ny stad och dess innevånare. Att få gå på nya gator, stigar och gångar. Att lära känna nya matvarubutiker, torghandel, nya skogsområden och dess svampställen.

Visst har jag varit i staden några gånger innan men jag känner egentligen ingen mer än en kusin med familj som bor där. Så det blir som att börja om på nytt. Känner du till Lidköping och har några tips? Bor du där själv eller känner någon som gör det? Jag är öppen för alla former av tips om min nya hemstad.

Nu påbörjas de sista skälvande veckorna i vårt underbara hus. De veckorna kommer att bestå mycket av förberedelser och planering, men vi har gjort ett bra förarbete och känner oss väldigt redo så förhoppningsvis kommer vi kunna ha tid att njuta mycket av den fantastiska plats som nu varit vår i över 10 år.

Nu börjar nästa kapitel.

//Sofia ♥

PS. Häng med mig på Instagram och mina Instagram Stories, där kommer jag att delge mycket av förändringen och allt som sker.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply Patricia 31 juli, 2017 at 08:54

  Det ska bli riktigt roligt att följa det nya livet i staden. Jag tror att ni kommer att stormtrivas, jag känner själv av isoleringen som att jobba hemifrån medför och jag drömmer om ett nytt liv på t.ex. Mallorca, Algarve i Portugal eller något annat lite varmare ställe där det är lite mer liv och rörelse. Men det får vänta ett år eller så – det är först då hela familjen kommer att vara redo för den förändringen.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 31 juli, 2017 at 09:22

   Tack Patricia! Vi drömmer också om varmare platser. Och de står näst på tur, tror vi. I alla fall på något sätt.
   Den där isoleringen är lite lömsk. Jag tyckte att det var det bästa av allt, tidigare. Nu vet jag bättre. Balans är nog en bättre väg att gå. 🙂

 • Reply Elna - Cykellycka, mjölksyra & äventyr 31 juli, 2017 at 09:00

  Ni är modiga, ser fram emot att följa med på bloggen till Lidköping!

 • Reply Yvonne Björkqvist 31 juli, 2017 at 09:02

  Bloggaren Geddfish bor i Lidköping och hon har många fina inlägg. Hon kan säkert ge dej massor av tips. Lycka till

 • Reply Maria 31 juli, 2017 at 10:02

  Woho you!!! Så härligt och spännande att få göra något helt nytt!
  Det kommer jag också göra ❤️ Jag har skaffat boende på Kreta, så nu blir det verkligen åka av! En fot i Sverige och fot på en grekisk ö (tror jag skrev något om min dröm i en annan kommentar när du outade era planer 😉)

  Stort grattis till beslutet!!
  Ska bli så kul att få följa med er!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 31 juli, 2017 at 10:14

   Förändring och nya vyer gör gott för sinnet och kreativiteten, tror jag.
   Så himla coolt och inspirerande. Det där låter verkligen lockande och är lite sås om vi ser vår framtid också. Bo kan man göra på flera platser. Och Kreta; det är ju ett toppenställe. Där förlovade vi oss för 10 år sedan. Stort grattis till ditt beslut, det måste kännas hissnande. 🙂

 • Reply Carro 31 juli, 2017 at 10:23

  Lidköping är jättemysigt! Bor i ena ”grannstaden” och är där lite då och då och fikar, träffar vänner m.m. och nästa vecka fotar jag bröllop där ☺
  Hoppas att ni kommer att trivas toppenbra, det är en stad som är lätt att älska ❤

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 augusti, 2017 at 07:24

   Så roligt att du bor i närheten och gillar stan. Jag tror verkligen att vi kommer att gilla den, det har känts bra de gånger vi varit där. 🙂

 • Reply Katta Bucketlife 31 juli, 2017 at 10:25

  Alltså det pirrar i mig när jag läser detta – det är så jäkla spännande med förändring! Och så kul att vi gör varsin resa med början nu i höst 🙂 Åh, jag ser så mycket fram emot att följa din!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 augusti, 2017 at 07:25

   Ja, det är verkligen kul att vi båda gör en resa just nu. Hoppas att du har det fint. Hörs snart! <3

 • Reply Marie Dahlgren 31 juli, 2017 at 10:48

  Åh vad roligt, det är min gamla hemstad! Då måste du gå på torgmarknaden onsdagar och lördagar, det kan jag verkligen sakna. Var kommer ni att bo, central eller utkanten?Ska bli kul att följa er och se hur ni trivs!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 31 juli, 2017 at 11:19

   Men så roligt, då känner du ju väl till staden. Torgmarknaden har jag hört mycket om, den kommer jag absolut att gå på och köpa grönsaker. Vi kommer att bo mycket centralt bara några hundra meter från torget. Vi resonerade som så att om vi ska bo i en stad, så vill vi bo I en stad. Annars vill vi bo på landet. Det ska bli en intressant kontrast detta. 🙂

   • Reply Patricia 1 augusti, 2017 at 09:32

    Håller med! Ska man bo i en stad ska det ju vara centralt. 😊

 • Reply Rania Rönntoft - rowantree.se 31 juli, 2017 at 18:47

  Jag ser verkligen fram emot att få följa med på ert äventyr, det här kommer bli så himla bra – ni är fantastiskt modiga! Låter ju underbart att ni ändå har nära till naturen 🙂 Jag önskar er lycka till med sista tiden i huset och med packning + flytt, och såklart att både ni och katterna kommer stortrivas i ert nya hem!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 augusti, 2017 at 07:27

   Tack Rania! Jag tror verkligen att det kommer att bli så himla bra. Är laddad och sugen på det här nu. Vi har inte börjat packa ännu, men vi tror att det kommer att gå hyfsat enkelt. Inbillar mig att vi inte har så mycket grejer … men när det väl ska flyttas så kommer det nog vara mer än jag tror. 😀
   Kram

 • Reply Karin Härjegård 31 juli, 2017 at 20:07

  Så spännande! Lycka till!

 • Reply Ylva Billerot 1 augusti, 2017 at 12:47

  Hej! Jag måste bara önska er lycka till! För ett antal år sedan gjorde vi precis som ni dvs. bytte villan på landet mot en hyresrätt mitt i Trosa! Jag ångrar inte det en sekund! Det har varit fantastiska ”stigar att finna” och många möten i ett helt nytt socialt nätverk. Fast nu har våra hundar blivit så många så det är dags för lite mer avskildhet, i alla fall inte en hyresrätt 80m från torget och med grannar som inte tycker om hundar… så nu väntar vi på att komma tillbaka till grässtråna mellan tårna och lugnet. Hoppas det kommer ett tillfälle snart men vi lever efter parollen: Everything you need will always come to you! Lycka till!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 augusti, 2017 at 07:35

   Stort tack Ylva! Var sak har ju sin tid, och det är verkligen fint att höra din berättelse. Allt kommer att vara nytt – och det känns som en jättespännande utmaning. Håller tummarna för att den där platsen där hundarna kan känna sig fria och ni kan få grässtrån mellan tårna snart kommer. 🙂

 • Reply Jamina & Nilla 1 augusti, 2017 at 17:19

  Åh vad spännande! Och vilken galet fin och mysig blogg! Här trivs vi perfekt, kul att få ta del av er nystart!

 • Reply Ekenäsliv 3 augusti, 2017 at 16:30

  Så modigt och så spännande!!!’Vill önska Er stort Lycka till med flytt och den nya livsstilen 🙂
  Vi vandrar ju samma väg som ni, nästa fredag är vi på Hemnet, sen startar en ganska nervig period…
  Men när allt förhoppningsvis är klart kommer vi också flytta till stan. För att göra vårt liv enklare och få närhet istället för långa sträckor till skola, kompisar, jobb, affärer…
  Det är vad vi behöver just nu. Ingen vet ju vad som händer sen.
  Lycka till på färden!
  Kram Anna

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 augusti, 2017 at 07:11

   Tack snälla Anna! Oj, så pirrigt. Jag kommer ihåg när vårt hus kom ut, det var en tid av pirrande åt alla möjliga håll. Var sak har ju sin tid, det gäller att anpassa sin bostad efter det som passar livet just nu. Jag håller mina tummar för att försäljningen går bra och att ni hittar en ny plats där ni kommer att trivas. Hemmet är ju de/det som följer med, själva bostaden är ju bara ett skal. <3
   Kram Sofia

 • Reply Emelie 3 augusti, 2017 at 16:42

  Å, till Lidköping har vi åkt många gånger på somrarna när jag växte upp. Finns två jättefina minigolfbanor, prova båda. O lär dig uttala Lidköping rätt, på dialekt. 😉 Undra om det inte är från Lidköping ”Hälta av vart” kommer..

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 augusti, 2017 at 07:55

   Vad kul. Jag ska försöka lära mig allt jag borde om staden så att de som bor där accepterar mig. 😀
   ”Hälta av vart” kommer säkert därifrån. Jag älskar det. 🙂

 • Reply Malin Palm Friberg 4 augusti, 2017 at 21:07

  Hittade precis till din blogg och blev glad över att se Lischöping nämnas. Lisch är en väldigt mysig och trivsam liten stad.

  Ett par saker som ni måste veta innan ni flyttar hit bara…

  1. Lidan som rinner genom staden är ingen å utan en älv. Så bli inte konfunderade om ni hör att något ligger på andra sidan älva.

  2. En hälta hälta är en tallrik med hälften pommes och mos.

  3. Det råder bandyfeber större delen av året. Och att inte hejja på Villa BK är som att svära i kyrkan.

  4. Lidköping uttalas Lischöping.

  Det var nog det viktigaste, kan även tipsa om att se ett par avsnitt av uti bögda på SvT för att komma in i dialekten. 😉

  Varmt välkommen hit! ❤ Jag hoppas att ni kommer att trivas. 😀

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 augusti, 2017 at 08:04

   Så roligt. Varmt välkommen till bloggen! Och tack för välkomnande till staden Malin. <3
   1. Det där har jag fått höra från flera håll, så jag förstår att det är en viktig grej att lära sig. Vill ju inte göra bort mig det första jag gör. 🙂
   2. Jag älskar hälta hälta, kommer att äta det många gånger. Har fått tips om att Läckögrillen har den bästa.
   3. Det har jag också förstått. Jag är verkligen ingen bandy-fantast, sport intresserar mig inte. Men jag ska hålla god min, nicka och se glad ut när det pratas om Villa BK.
   4. Det har jag också hört. Ska försöka anamma det.

   Stort tack för tips och input - de kan bli livsviktiga för mig snart! 🙂

 • Reply Wilda 5 augusti, 2017 at 08:12

  Det här är så otroligt spännande! Så glad att få följa dig i detta nya kapitel. Jag som har bott i stan i hela mitt 30-åriga liv längtar verkligen efter landet. Tur att jag får låna en väns stuga då och då, som nästa vecka. Men jag har också väldigt lätt att vara nöjd där jag är och bygger lätt bo där jag befinner mig. Stort lycka till i nya staden och med flytt och allt vad det innebär!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 augusti, 2017 at 08:06

   Stort tack Wilda! Jag tror på kontraster och att få ta del av båda delar vad stad och land kan erbjuda. Det ska bli så otroligt kul och jag är väldigt förväntansfull över det nya kapitel som nu väntar.
   Det är väldigt fint att kunna vara nöjd och trivas oavsett var man är.
   Stor kram till dig! <3

 • Reply Emma Skoglund Gustafsson 6 augusti, 2017 at 19:57

  Vad härligt att höra om ditt och Mattias nya äventyr. Låter som en helskön förändring! Önskar er all lycka och hoppas ni får tid och lust att även fortsättningsvis mötas i Tranemoskogarna om hösten.
  Varm kram!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 augusti, 2017 at 08:07

   Tack Emma! Det kommer att bli en helskön förändring, tror vi. Vi är superredo nu och sitter typ bara och väntar. Vi kommer såklart att vara med och tampas i skogarna om höstarna när det finns möjlighet. Gillar stunderna med våra samtal.
   Stor kram till dig! <3

 • Reply Mia Bergvall 7 augusti, 2017 at 11:26

  Spännande med flytt! Aldrig varit i Lidköping men det verkar vara en mysig stad!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 augusti, 2017 at 08:08

   Ja, det blir spännande. Jag har varit där några gånger, men känner inte till stan så mycket. Det ska bli roligt att få upptäcka den – vi tycker också att den verkar mysig. 🙂

 • Reply Pia 7 augusti, 2017 at 15:26

  Så roligt att få höra hur det gått för er!! Grattis till ny lägenhet och ort! Så spännande!! Håller med dig om att det är spännande att flytta till ett helt nytt ställe att få utforska:):)
  Åkte förbi Lidköping förra veckan och sov en natt hos vänner i ett samhälle utanför. Hade velat haft mer tid, för att tex åka till Läckö slott och Kinne kulle men hann tyvärr inte.. men gissar att Lidköping ligger vackert!
  Lycka till med allt!!!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 augusti, 2017 at 08:11

   Tack! Jag är väldigt förväntansfull över att få upptäcka allt nytt. Vad kul att du var i trakterna, både Läckö och Kinnekulle är väl värda att besöka. Är så glad över att komma att bo i närheten av de platserna. Kommer du igen kan vi ta en promenad. 🙂

 • Reply Karin Fitness & Hälsa 13 augusti, 2017 at 21:21

  Spännande med ett nytt kapitel i livet! Stort lycka till med det nya och hoppas att ni kommer trivas super! <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 augusti, 2017 at 06:38

   Stort tack. Ja, det blir verkligen ett kapitel i livet. Vi tror att vi kommer att rivas – det är mycket upp till en själv hur bra man trivs också. Och vi ska göra vårt bästa. 🙂

 • Reply Emschen 15 augusti, 2017 at 06:43

  Grattis till en ny del i ert liv!
  Lidköping är en fin stad med underbar natur runtomkring. Där är också fantastisk kulturliv eller tja alltså min väninna fixar med konserter, körsång och solosång. 🙂
  Jag tror det kommer bli jättebra och skulle det inte bli det så är det ju bara att leta sig vidare.

  Än en gång stort grattis!
  Kram

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 augusti, 2017 at 07:10

   Stort tack! Vad roligt att du har gott att säga om staden. Vi vet egentligen inte mer än att där verkade fint och aktivt. Så roligt att din väninna fixar kulturlivet. Vi gillar kultur och kommer säkert att ta del av något av det hon ordnar. 🙂
   Tack och kram!

 • Reply millandante 21 augusti, 2017 at 23:50

  Så kul och spännande Sofia! Jag blev alldeles förälskad när jag var i Lidköping för första gången för ett par år sedan, mina syskonbarn bor där på halvtid.
  Och vi har också flyttat in till stan efter 20 år på landet, bor i centrala Göteborg. Har tvekat länge över att flytta hem igen, men oj så mycket kul som händer i stan med all kultur och företagsamhet. Jag arbetar ju också ensam hemifrån:)
  Njut av förändringens nya energi!
  Kram Milla

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 augusti, 2017 at 13:44

   Så himla roligt att höra att du gillade Lidköping Milla! Och så kul att ni också flyttat, har missat det. Ja, det är ju just det där när man är ensam så mycket som det blir extra viktigt med samvaro övrig tid. Jag ser verkligen fram emot förändringen.
   Stor kram till dig! <3
   PS. Och om du får vägarna förbi Lidköping vore det kul om du hörde av dig så att vi kunde ta en fika och äntligen få träffas. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.