minimalism

Nu får det vara nog!

gamla grejer

 

Jag har fått nog! Jag har fått nog av alla prylar och onödiga saker som man samlar på sig. Varje gång jag öppnar ett skåp och ska ha något så är det ett pussel för att få ut just det jag ska ha. Varje gång jag går in i förrådet har det varit ett mindre äventyr för att lyckas komma fram till den grej jag är ute efter. Och allt beror på att här finns alldeles för mycket onödiga grejer som har tillkommit genom åren. Nu får det vara slut på det! Nu har den stora utrensningen börjat.

I första hand ska jag skänka bort saker, några saker kanske jag kan sälja och det som bara är skräp ska hamna där det hör hemma; på återvinningscentralen. Projektet har börjat och jag har redan fyllt massor av kartonger med krukor, skålar, böcker, kläder etc. Man behöver ju inte 8 grytunderlägg, 14 koftor eller 70 krukor. Jag är så trött på alla onödiga prylar. Så nu ska de bort! Och jag känner mig redan som en lättare människa, även om mitt projekt precis har börjat 🙂

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Annah 25 juni, 2013 at 05:58

  Visst är det härligt att rensa. Ger så mycket energi och att bara ha kvar det som man verkligen gillar =)

 • Reply Anne Holmgren 25 juni, 2013 at 06:10

  Ibland måste man bara ta tag i det och inse att vissa saker kommer inte att användas utan de tar bara massa plats. Efter en rensning kommer det man verkligen gillar fram och blir till så mycket mer glädje. Själv har jag precis kunnat börja använda ett rum som förut användes som förvaring av massa onödiga saker. "Happy rensning".:-)

 • Reply Petra / Popetotrora 25 juni, 2013 at 06:16

  Bra där! Jag älskar att rensa ut och göra av mig av med saker. Det känns som en befrielse varje gång att se hur mycket plats och luft man får i skåpen efteråt. Tyvärr oftast bara kortvarigt dock, eftersom man sen är ganska bra på att samla på sig igen… 🙂

 • Reply Hemma på Ekbacken 25 juni, 2013 at 06:16

  Visst är det skönt att rensa 🙂
  Vi ska sälja huset och då får man fart kan jag säga. Jag säljer, kör till loppis och kastar känns det som och det är en härlig tillfredsställelse att titta in i skåp, lådor och förråd när man blir klar.
  Och ändå finns det hur mycket som helst kvar att göra.

  Kram Linda

 • Reply Pia Gustafsson 25 juni, 2013 at 06:19

  Bra beslut.. Jag har tänkt samma men kommer inte till skott liksom… Heja på! Kraaaam Pia

 • Reply Marianne 25 juni, 2013 at 06:37

  Härligt!
  Bara att tagit beslutet och fått det påbörjat lättar många tunga stenar från själen!
  Vi håller på ute med samma sak. Och så har jag köpt tre nya hyllor till mitt förråd för nu ska det rensas och bli ordning och reda även där!:)
  Rensa på!
  Kram

 • Reply FarmorMormorA 25 juni, 2013 at 07:40

  Att flytta är en himla bra anledning till att göra sig av med sitt överflöd av grejer. Och det är precis vad jag gjort nu. Känns otroligt skönt att faktiskt även ha tomma hyllor i skåpen. Tyvärr känner jag mig själv… De kommer att fyllas på igen… 🙂

 • Reply Tiina 25 juni, 2013 at 07:51

  Bra jobbat! Har själv den där samlargenen, som jag försöker att stävja. Kläder känns lättare att göra sig av med än saker men jag försöker ta ta tag i prylarna med jämna mellanrum. Brukar samla på mig ett par kassar varje gång jag besöker mina föräldrar och lämnar kassarna till Röda korset. De får grejer att sälja och jag blir av med dem. Win win!

 • Reply Tina 25 juni, 2013 at 07:51

  Samma sysselsättning här, enough is enough!

  kramen

 • Reply Pippi 25 juni, 2013 at 09:15

  Eg er inne i samme prosjekt heime hjå meg sjølv, det er så godt å få rydda unna litt! Har gått laus på kleskap og skuffer, no står kottet og kjellerne for tur 🙂 Og som du seier, man føler seg lettere, sjølv om ein akkurat har begynt!:)
  Lykke til! 🙂

 • Reply snögumman 25 juni, 2013 at 12:06

  Tack för inspirationen! Vi har tänkt ge oss i kast med "den stora utrensningen" i höst. Blev lite sugen på att börja så smått redan nu…

 • Reply Anonym 25 juni, 2013 at 12:31

  Kan rekommendera en mycket inspirerande bok "Rensa i röran med feng shui" Av Karen Kingston. Enligt Feng shui befriar du dig från negativa känslor och bereder plats för ny och positiv energi när du städar och röjer. 🙂

 • Reply Lotta ♥ ohlovely.se 25 juni, 2013 at 13:02

  Härligt att rensa! Och jag hade gärna köpt några gamla ramar… som jag skymtar på bilden. 😉

 • Reply Helén 25 juni, 2013 at 23:03

  Ojoj, så duktigt! Själv är jag farlig på att spara en massa. Älskar att göra loppisrundor och samla på mig något fint. Men jag har insett att mina garderober med tyger måste rensas. Det har jag lovat gubben att göra vid ett svagt ögonblick.
  Tack för att du tittade in hos mig. Blev väldigt glad!

 • Reply ANNA 25 juni, 2013 at 23:28

  Hehe, visst är det "gott" att göra sig av med en massa jox och dammsamlare, eller alla de där "kan vara bra att ha någon gång"-sakerna.

  Jag rensar ut minst 10 saker varje vecka och försöker dessutom dokumentera det i min blogg så att jag har bevis (för min egen skull). Å vet du, ju mer man rensar desto lättare blir det, numera kan jag ibland få för mej att öppna ett skåp eller en låda samtidigt som jag exempelvis pratar i telefon och plättlätt rensa bort en sisådär 10 saker på bara någon minut.

  Jo, i de saker jag rensar ut räknar jag även in sådant som lånats eller blivit liggande här hemma av annan orsak och som egentlgien ska bo hos någon annan för på såvis får jag iväg såna grejer hemifrån med.
  Alla andra saker jag rensar ut hamnar i skänkes, säljes, ska till återviningen och sånt som slängs med en gång. Jag ser till så att allt utrensat åker hemifrån asap, annars blir det lätt liggande. Sånt som ska säljas via tradra etc har en egen låda och jag är kvick med att lägga ut saker på annons. Sånt som ska skänkas till Myrorna (ligger i nästa kvarter) läggs i en påse som ställs i hallen å den påsen följer med nästa gång jag går in till stan (kvarteret efter det Myrorna ligger i, jag bor två kvarter från mitt i mitten av stan).

  Vill man vara riktigt "hård" mot sig själv förbjuder man alla inköp samtidigt som man rensar eller också går man en medelväg och väger + (saker som tas hem) mot – (saker som lämnar hemmet) och ser til att hela tiden hålla sig på minussidan. Själv har jag inget köpstopp men precis som du beskriver i ditt inlägg är jag också rätt trött på alla prylar så det blir inte så mycket "in" eller… det är saker som följer med hem men inte sånt som bara stoppas i skåp och ligger till ingen nytta utan saker som jag/vi använder. Det mesta köps då på loppis å second hand men lite nytt händer det att jag släpar in.

  Lycka till med ditt utrensade, det ser ut att gå bra.

 • Reply Hanna 26 juni, 2013 at 02:15

  Ja ibland behöver man verkligen rensa ut. Det är så lätt att samla på sig av allt möjligt.
  Kram
  Hanna

 • Reply Marie 14 juli, 2013 at 20:28

  Jag har haft precis samma känsla sedan sommaren startade. Har så smått börjat rensa här hemma, så skönt när det blir mer luft!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.