Livet

Nu ger jag mig av …

 

Idag är dagen här. Dagen då jag ska ge mig iväg på en ny typ av utmaning för mig. Tillsammans med två vänner ska jag ta tåget upp till Abisko, vilket tar nästan ett dygn. Sedan ska vi vandra de elva milen mellan Abisko och Nikkaloukta med allt vad vi behöver på ryggen. Den stora utmaningen blir att vara helt bortkopplad. Från jobbet. Från hemmet. Från maken. Från internet och el. Det blir en intressant resa, inte bara fysiskt utan till väldigt stor del mentalt för mig som allt som oftast är tillgänglig. Men det var också en stor anledning till att jag sa ja till den här resan. Att liksom göra en omstart av hjärnan, precis som man behöver starta om datorn ibland när den segar sig för mycket.

Det kommer att finnas mycket tid till att fundera. Fundera över allt. Livet i allmänhet, jobbet, framtiden, hur ska jag ta vara på mina äpplen detta år och vilken kaka ska jag baka när jag kommer hem? Jag kan fundera över frågor såsom: Kan något komma ur ingenting? Vilket rensningsprojekt ska jag ta tag i härnäst? Om tiden stannade och sedan började igen skulle vi någonsin veta om det? Är det rätt tidpunkt att äta den där chokladkakan som jag har i ryggsäcken nu? Det kommer att bli både små och stora tankar.

Brist på el och plats i ryggsäcken gör att mina digitala skrivdon får stanna hemma. Med mig tar jag i stället ett helt analogt skrivblock och en helt analog penna. Jag är inte så mycket för att skriva för hand så även detta ska bli en utmaning och en väldigt bra träning. Jag kommer att skriva ner det som jag vill komma ihåg från resan och upplevelsen men även allt annat som jag inte vet om att jag kommer att vilja skriva ännu.

Jag kan inte heller gör en sån här resa utan att ta med mig kameran. Trots att den tar upp 10 % av vikten i min väska får det vara värt det. Det innebär såklart att jag kommer att dokumentera resan.

Det känns tryggt att Mattias är hemma och tar hand om katter, mognande tomater och min mejlkorg. Annars skulle jag gå och oroa mig över det. Nu kan jag bara fokusera på att sätta den ena foten framför den andra tills jag nått mitt mål.

Så nu tar jag mitt pick och pack och beger mig iväg till fjälls. Så långt norröver som jag aldrig tidigare varit. Om tid, lust, internet och batteri finns kanske något inlägg på facebooksidan dyker upp. Annars inte.

På återhörande!

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply sandra 2 september, 2016 at 07:30

  Så himla häftigt! Är rejält avis ska du veta 🙂 Håller tummarna för att allt går smidigt för er och att du kommer hem med många nya upplevelser, tankar och idéer i bagaget 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 2 september, 2016 at 14:57

   Inte ska du vara avis inte. Skriv upp på din bucketlist för framtiden bara. Och tack för pepp!
   Ha en härlig helg!
   Kram Sofia

 • Reply Linnea 2 september, 2016 at 07:36

  Vilken resa! Önskar dig en härlig vandring! Njut av tystnaden och väldigheten 🙂

 • Reply Christin 2 september, 2016 at 07:36

  Amen wow – så himla häftigt!! Blir nervös och imponerad av bara tanken. tror faktiskt jag fick en ny punkt på min “en-dag-skall-jag”-lista. Lycka till!!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 2 september, 2016 at 15:04

   Ja, skriv upp på listan bara. Jag återkommer med recension av upplevelsen. Tack för lyckönskningen! 🙂

 • Reply Helena Wildros 2 september, 2016 at 07:44

  Låter som att du kommer att få en underbar resa & härliga insikter – och fantastiska bilder…!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 2 september, 2016 at 15:05

   Tack, det tror jag verkligen. Jag ska göra mitt bästa för att fånga det på bild. 🙂

 • Reply Ekomorsan 2 september, 2016 at 07:56

  Åh så himla kul! Tror detta lika mycket kommer vara en inre resa som gör gott för själen!

  Önskar jag själv har möjlighet att göra något liknande en dag

  Kram

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 2 september, 2016 at 15:06

   Ja, det tror jag också. Det känns otroligt spännande.
   Nu hoppas jag att vi snart får till en möjlighet att ses också. 🙂
   Kram

 • Reply Ulrika 2 september, 2016 at 08:39

  Så himla vackert i fjällen den här årstiden ❤

 • Reply Finurliga fröken 2 september, 2016 at 09:10

  Önskar dig en fantastisk resa. De ska bli så spännande att få höra om de sen. Hur det var att vara frånkopplad, vad du kom fram till och få se den fantastiska naturen ni kommer uppleva. Kram

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 2 september, 2016 at 15:07

   Tack snälla! Det blir väldigt intressant detta. Jag ska rapportera efteråt. 🙂
   Kram och trevlig helg!

 • Reply Linda 2 september, 2016 at 17:33

  Precis min dröm att vandra. Helt rätt tid på året tror jag. Varmt lycka till och njut <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 september, 2016 at 08:11

   Ja, det var verkligen en fantastisk vandring. Och tidpunkten var helt rätt med alla vackra färger i grönt, gult, orange och rött. 🙂

 • Reply FREEDOMtravel 3 september, 2016 at 05:58

  Vilket äventyr och vilken upplevelse! Hoppas att du får det riktigt fint!

 • Reply Helena FREEDOMtravel 3 september, 2016 at 06:00

  Hamnade min kommentar i skräpkorgen…? Provar nu utan bloggadressen…

 • Reply Katta - Bucketlife 3 september, 2016 at 18:45

  Vilket underbart äventyr. Och det är ju skrämmande länge sen man var utan el & internet så länge. Blir väldigt sugen på att testa. Men kameran, den skulle jag heller aldrig lämna hemma. Älskade lilla upplevelsespararpryl 🙂
  Hoppas ni har en helt underbar resa och att du får till det analoga skrivandet så vi får läsa om äventyret sen!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 september, 2016 at 08:19

   Tack. Och ja, det händer ju aldrig att man är utan el och internet mer än ett par timmar bara. Det var verkligen en nyttig upplevelse, som faktiskt fick mig att tänka till lite extra. 🙂

 • Reply Maria 5 september, 2016 at 04:34

  Jag gjorde exakt samma vandring för två veckor sedan och det var helt fantastiskt! Bara att få vara bortkopplad från allt en vecka och bara njuta av naturen och sina egna tankar. Hoppas du kommer tycka om det! Lycka till! 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 september, 2016 at 08:20

   Oj, vad synd att vi missade varandra. Den där bortkopplade känslan tyckte jag om mer än jag hade trott att jag skulle göra. Den gav mig en renare hjärna med klarare tankar och starkare fokus. Det vill jag försöka bevara. 🙂

 • Reply The Swedish Wildflower 10 september, 2016 at 17:30

  Jag hoppas att du njuter av fantastiska dagar Sofia och får uppleva ett magiskt äventyr tillsammans med dina vänner. Ser fram emot att höra om er vandring när du är tillbaka igen. 🙂

  Ta hand om dig!

  Kram Lotta

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 september, 2016 at 08:22

   Tack snälla! Det var verkligen fantastiska dagar och ett magiskt äventyr. Det blev ett minne som jag alltid kommer att bära med mig. Och jag kommer att återvända, det är jag säker på.
   Kram Sofia 🙂

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 11 september, 2016 at 10:53

  Hoppas du får ett riktigt fint vandringsäventyr! Det låter underbart och det skall bli så roligt att höra mer om det när du kommer tillbaka. Kram!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 september, 2016 at 08:22

   Tack snälla! Ja, det var underbart. Och nu har jag fått ett minne för livet. Kram 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.