Livet, loppisfynd

Nu har skattjakten börjat

Som jag berättade häromdagen så är jag en av Traderas 10 skattletare i deras tävling Skattjakten. Tävlingen går ut på att jag skulle köpa något på auktion, loppis eller antikaffär för max 500 kr som nu ska säljas på en Tradera-auktion. Och den av oss tio utvalda som får sitt objekt att stiga mest från inköpspriset vinner.

Visst är jag bra på att fynda riktiga kap, det har jag gjort många gånger, men att göra det på bara några dagar är ingen lätt uppgift. Allra helst skulle jag velat gå på en bra auktion eller loppis för att fixa detta. Men då vill det ju också till att just en sådan loppis eller auktion ska infalla under just de dagarna som jag har haft på mig att leta. Vilket inte var fallet. Jag åkte i alla fall runt på allt jag kunde hitta förra helgen för att finna fyndet med stort F. Efter att ha åkt många mil och besökt ett antal ställen utan resultat så gick jag till slut in på antikaffären i Sollebrunn – bara några kilometer från där jag bor. Där finns massor av fina saker som jag skulle kunna tänka mig att köpa för egen del men det blir ju inga fynd om man ska sälja det vidare. Men där hittade jag i alla fall mitt bidrag till tävlingen, som är 4 st mycket ovanliga koppar tillverkade av Rörstrand 1964 – dessutom är de till synes helt oanvända och i mycket gott skick. Det tidstypiska 60-talsmönstret är tryckt och handmålat på flintgods. Nu är det bara att hoppas på att många bjuder.

rorstrand 1

Hur som helst så är nu tävlingen igång och ni kan se hur det går för mitt bidrag här.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Rebeccas DIY 24 juli, 2011 at 09:04

  Känns så slumpartad om man ska lyckas med det där. Tänk om det var du som hade ramlat över det där Birger Kaipiainen-fatet. Det är ju det som är grejen med loppisar, allt handlar om tajming och tur. Men kopparna du hittade var ju helt underbara, har aldrig sett dem förut. Lycka till!

 • Reply Helena 24 juli, 2011 at 09:51

  Mycket fina koppar! Kommer säkert vara mycket poppis på Tradera!
  Det spöregnar just nu i västra Skåne och en av de bästa och största loppisarna är i dag kl 13, i Brunnby. Min tanke var att då är de färre som går dit för att det regnar men vad jag har hört så är denna loppis MAN GÅR PÅ oavsett väder. På med stövlar, regnkappa och småvassa armbågar. Håll tummarna! 🙂

 • Reply Tigerhonan 24 juli, 2011 at 10:33

  Visst är han 🙂 Vad mysigt 😀 Mockmock gillar att springa ute bland buskarna här och spana också 😛 hehe

  Tack detsamma 🙂

 • Reply Lisa 24 juli, 2011 at 10:38

  Vackra koppar! Ser att de är poppis på Tradera.

 • Reply Anette Ryan 24 juli, 2011 at 11:38

  Snygga kaffekoppar du hittat. Lycka till med försäljningen nu.
  Håller tummarna!
  //Anette 🙂

 • Reply kristina - ingen vanlig dag 24 juli, 2011 at 11:50

  Superfina koppar. Gillar färgkombon. Lycka till med auktionen!
  kram kristina

 • Reply Hulda 24 juli, 2011 at 12:27

  Så herlige kopper! Til å bli glad av! Supre bilder også, flott styling. Du inspirerer!Så herlige kopper! Til å bli glad av! Supre bilder også, flott styling. Du inspirerer!

 • Reply Birgit 24 juli, 2011 at 13:23

  Så snygga koppar. Jag håller tummarna för dej. Men vad fick han betala för fyndet som är uppe i 5200 kr ????

 • Reply Anonym 24 juli, 2011 at 13:30

  Jättehärligt fynd! Det är massor av unga tjejer i tjugoårs åldern som är helt inne i denna stilen, så jag tror att du har gjort ett fynd. Nu får vi hoppas att det håller hela vägen!Jag tycker ju att det här är skitskoj. Synd bara att tävlingen var så tajt i ramarna.

  enkla nettan

 • Reply Anonym 24 juli, 2011 at 13:38

  Vore toppen att få reda på flera bloggar som är med i tävlingen. jag älskar ju loppisfynd!

  enkla nettan

 • Reply Johanna Stålros 24 juli, 2011 at 15:03

  Håller på dig tjejen!!! Kram Johanna

 • Reply Erika 24 juli, 2011 at 15:48

  Fin blogg^^ 🙂

  Ta gärna en titt på vår blogg.
  På vår blogg kommer bilder o mer info upp om virkade, stickade prydnads saker som sedan säljs.

  Vid intresse går det bra att göra en beställning.
  Eller klicka hem ifrån tradera. 🙂

  mvh
  Erika

 • Reply www.happygunhild.se 24 juli, 2011 at 15:55

  Voj voj, det kommer att gå fint 🙂 Kul idé med tävlingen 🙂

 • Reply Vita Hemligheter 24 juli, 2011 at 16:36

  Riktigt fina koppar:) Spännande…Lycka till, hoppas det blir en lyckad auktion!!
  Ha det bra!
  Kram Emma

 • Reply MaddeSign 24 juli, 2011 at 17:41

  Precis som du skriver så är det ju ofta slumpen som avgör om gör ett riktig superfynd eller inte, när det gäller det ekonomiska värdet och i den här tävlingen är det ju just värdet som är viktigast…

  Fast fynd för mig är att man hittar något som man verkligen, verkligen tycker om!

  Önskar dig lycka till!

  Kramiz Madde

 • Reply Anna -Dagar av lycka 24 juli, 2011 at 17:49

  Supersnygga koppar! Lycka till 🙂

  kram
  /Anna

 • Reply Hanna 24 juli, 2011 at 18:35

  Så spännande.
  Kram
  Hanna

 • Reply Nelya 24 juli, 2011 at 18:49

  Vilka fina och ovanliga koppar. Jag har aldrig sätt sådana förut.
  Spännande det är med tävlingen. Jag håller mina tummarna för dig!
  Kram
  Nelya

 • Reply Sofia 24 juli, 2011 at 18:51

  SÅ SNYGGA gahhhh vill ha ; ) kram Sofia

 • Reply dagdrömmar i vitt 24 juli, 2011 at 19:08

  Hej svejs 🙂 såå härliga koppar, man blir glad av att titta på dem:):)
  Lycka till jag håller tummarna!
  Kramkram / Nettan

 • Reply Kia 24 juli, 2011 at 19:25

  Lycka till!

  Mailar dig vid senare tillfälle. Är lite trött just nu. : )

  Kram Kia

 • Reply Fiffiga Systrar 24 juli, 2011 at 19:37

  Spännande! Lycka till!! kramis

 • Reply Min Svägerska och Jag 24 juli, 2011 at 19:55

  Jag håller tummen för bra försäljning!
  Kram Linda

 • Reply ANNIXEN. 24 juli, 2011 at 21:20

  Åh vilka snygga koppar! Det här ska bli så spännande och följa! Lycka till!

 • Reply BBQ VILLAGE 25 juli, 2011 at 10:37

  Lycka till!!!, håller tummar & tår 😉

  Kram F

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.