odling

Och där gick startskottet …

 

I fredags skrev jag att jag måste få de första fröna i jorden under helgen. Fick jag det? Nej. Jag förstår inte att något som tar 10 minuter ska vara så trögt ibland. Men igår fick jag gjort det. Så nu har odlingsåret 2016 officiellt startat för mig. Dock valde jag bort paprikan eftersom jag mindes att jag förra året hade svårt att att få plats med den i växthuset. Jag älskar paprika, men den växer så otroligt långsamt att jag snarare väljer att få bättre avkastning på skörden med massor av tomater istället. Men chili, det vill jag ha i massor. De tar inte så mycket plats eftersom det räcker med en stor kruka för varje planta. Jag fick dock sätta många frön för att öka chansen att någon av dem tar sig, eftersom det är egna frön från min superstarka favorit-chiliplanta från förra året är jag osäker på hur bra grobarhet de har. Om det skulle bli många blir det en bra bonus att ge bort i present.

 

odlingsskyltar

 

Som varje år så använder jag mina odlingsskyltar för att hålla koll på vad det är jag sått för något. När plantorna blir många är det omöjligt att komma ihåg – även om jag vissa år satt all tilltro till mitt minne har jag fått lära mig den hårda vägen att det inte fungerar. Det slutar snarare i en smärre plant-katastrof. Om du vill kan du också skriva ut mina odlingsskyltar och använda till din egen odling.

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Linnéa 16 februari, 2016 at 07:53

  Äntligen odlingsdags! Vi hade en liknande diskussion hos oss igår. Paprikan får stå tillbaka i år. Vi har även mycket torkad chili från förra året så i år blir det all-in med tomat på balkongen. Och färska örter som basilika, timjan mm. Sååå spännande när säsongen är igång 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 februari, 2016 at 12:17

   Tomater och örter är ju så tacksam och därmed kul att odla. Ja, nu är det kul att säsongen äntligen har startat! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.