hållbart liv

Nu klår vi dansken!

Visste ni att danskarna är de som är bäst i världen på att köpa ekologisk mat. De verkar ha förstått vad det handlar om när det kommer till det där med renare mat. Nu har Naturskyddsföreningen startat en kampanj som heter Nu klår vi dansken som går ut på att vi svenskar ska försöka kliva förbi danskarna, i kampen om vem som handlar mest eko.

Här hemma köper vi mestadels ekologisk mat, men det kan alltid bli bättre. Jag tänker haka på kampanjen och byta ut ännu fler varor till eko. Är det någon mer som hänger på? 🙂

Vill ni se en riktigt bra och kul film med Anders och Måns, som förklarar vad ekologiskt är. Kolla här, den är inte ens 2 minuter lång och riktigt underhållande.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Anonym 7 oktober, 2013 at 06:11

  Åh, jag förstår verkligen inte varför fler inte köper ekologiskt!? Om människor struntar i miljön så borde dom åtminstone ha vett i skallen att tänka på sina egna kroppar. Så mycket gifter som oekologisk mat innehåller. Och man har råd! Jag är en förtidspensionerad 20-åring som har extremt lite pengar att leva på, MEN, jag köper ALLT ekologiskt. Mat och hygienartiklar är lättast och billigast. Kläder är dyrt och svårare, men på loppis finns MASSOR av fina och fräscha kläder ifall man inte har råd att köpa nyproducerade kläder som är ekologiska. Jag vill inte kränka någon genom denna kommentar, men folk vet faktiskt idag hur farligt det med bekämpningsmedel både för jorden och för våra kroppar, så jag vill inte tassa på tå. Kom igen alla där ute, köp ekologiskt. Ni kommer känna er tusen gånger fräschare och bättre. Vem vill tugga i sig mat som är så besprutad att den nästan är konstgjord. Köp ekologisk hudvård och hygienartiklar. Det behöver inte vara dyrt. Använd en ekologisk oliv- eller kokosolja att ta bort smink med, att smörja ansikte och kropp med, att använda som hårinpackning… Det finns fasta naturliga tvålar som INTE är dyra, räcker en evighet och som går att använda både till håret och kroppen. Jag mår FANTASTISKT av ekologiskt och vill verkligen att fler ska få uppleva detta sunda val av livsstil. Nu klår vi dansken! Heja!

  • Reply hildashem.se 7 oktober, 2013 at 06:42

   Så roligt att läsa din kommentar, du verkar väldigt kunnig och medveten. Det imponerar på mig. Hejja dig och eko! 🙂

 • Reply Ann schousnigel 7 oktober, 2013 at 06:57

  Hahahaha…. jeg er dansk, og bor nu i Danmark. Jeg kender ingen som udelukkende køber økologisk – INGEN. Det er ikke fordi folk ikke vil, men fordi de ikke har råd. Økologisk er skide dyrt – sådan er det. Jeg synes det er fint og dejligt at vide at der findes økologiske produkter derude, at der bliver sprøjtet mindre, og at dyrene kommer ud og lever i deres "naturlige" element, Jeg synes at man skal købe økologisk i det omfang det er muligt – økonomisk. Vi har ikke råd til det, og det har ikke noget at gøre med prioritering. Der er mange udgifter i en familie, også mange uforudsete som f.eks. at ungenes skole pludselig laver arrangementer, hvor der skal penge op af lommen. Til gengæld synes jeg det er godt at langt de fleste gør sig tanker om, hvordan vi bevarer miljøet, gør sig tanker om hvad de spiser, og tanker om hvordan vi kommer af med vores affald. De fleste af os bidrager på en eller anden måde, og vi gør det gerne 😀
  Kram ann

  • Reply Anonym 9 oktober, 2013 at 07:08

   Jag vet inte hur priserna för ekologiskt är i Danmark, men jag skulle gissa att det inte är så stor skillnad på Sverige och Danmark. Du skriver att många inte har råd och jag förstår, jag tyckte också det sved när jag fick betala mycket mer än alla andra för att jag vill ha ekologiskt. Men jag är idag en förtidspensionerad 20-åring som absolut inte har mycket pengar att leva på. Men klarar ändå av att handla allting ekologiskt. Jag menar inte att verka nedlåtande mot dig, jag vill bara heja på och säga att om jag klarar det så tror jag att andra som jobbar och har lön också kan klara det. Och jag vill uppmana alla där ute att ta hand om sina kroppar och skydda dom från bekämpningsmedel som är fullproppade med cancerogena ämnen. Ju fler som handlar ekologiskt, desto bättre! Och har man inte råd att köpa allt så vill jag säga att börja i liten skala att byta ut livsmedel och hygienartiklar. Ekologiska hygienartiklar vara mycket längre än konventionella produkter. En flaska olivolja eller en burk kokosolja räcker i evigheter om du använder den till att smörja ansikte och kropp. Och handla efter säsong! Ett bra tips! Hejar på er alla som är villiga att handla ekologiskt. Och sprid det bland era vänner. Vi måste rädda jorden och vår hälsa!

 • Reply Anonym 7 oktober, 2013 at 07:10

  Klart vi vinner =D !
  Annalena

 • Reply Queen of Kammebornia 7 oktober, 2013 at 09:33

  Så klart vi vill vara med! Och jag sitter här och ler, för jag skrev just ett inlägg om att byta till mer eko 🙂 Fint att vi är fler som tänker så! Kram!

 • Reply Mellan skog och gård 7 oktober, 2013 at 11:22

  Vi är med! Vi köper allt som vi kan i matväg ekologiskt, nästa steg nu får bli hygienartiklar och liknande där vi har mycket att jobba med.

  Hittade precis hit via Det gröna skafferiet förresten. Du har en fin och intressant blogg, kul med ny läsning! Kram

 • Reply Gunilla 7 oktober, 2013 at 15:08

  En kul film, missa inte den! Visst vill vi veta vad vi äter! Ska ta på glasögonen och läsa på ALLT som jag köper 🙂

 • Reply Linnéas butik 7 oktober, 2013 at 16:02

  Oj, oj oj vi är så långt efter i Finland när det gäller ekologisk mat. Här är det fortfarande jättedyrt.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.