mina funderingar

Nya tankar och visioner

stående katt, tankar och visioner

 

Jag är inte mycket för att ge nyårslöften och tycker att man egentligen kan bättra sig och ge löften när som helst på året. Men på något sätt känns det alltid bra att summera allt i slutet av året och börja på nytt med nya tankar och visioner inför det kommande. Vad vill jag ha mer av i min vardag? Hur kan jag göra detta år till det bästa året hittills? Hur kan jag göra varje dag betydelsefull?

 

Fler goda samtal

Minst 1 gång per vecka vill jag ta mig tid för att verkligen samtala med någon av mina vänner, bekanta eller okända också för den delen. Goda samtal ger mig energi. I synnerhet eftersom jag spenderar så mycket tid i ensamhet i och med att jag jobbar helt ensam om dagarna.

 

Ge fler uppriktiga komplimanger

Precis som jag skrev om i ett inlägg för ett par veckor sedan tänker jag ofta att jag tycker att någon är bra på något, att någon är fin eller bara allmänt grym som person. Självklart ska jag säga det till den personen det berör också. Sådan information ska jag inte hålla inne med, den ska givetvis levereras till den som faktiskt förtjänat det. Bortsett från att personen som får berömmet förmodligen blir glad, så blir jag själ väldigt glad över att kunna glädja andra. Glädje föder glädje!

 

Bygga broar

Nätverk och nya bekantskaper är som bränsle för min energi och det är något jag alltid vill ha mer av. Att kunna hjälpa andra med de erfarenheter jag har tillskansat mig känns otroligt roligt. Det kan handla om att förmedla uppdrag, rekommendera någon jag tycker är bra eller koppla ihop människor i mitt nätverk som inte känner varandra men som jag tror skulle ha stort utbyte.

Jag har också nyligen börjat jobba med svenskaundervisning på flyktingförläggningen där jag bor. Språk och kommunikation är nyckeln till allt och det känns fantastiskt att kunna få bidra med något som jag har alldeles naturligt, till de som verkligen behöver stödet och hjälpen. Den kärlek och energi jag får tillbaka är enorm.

 

Mer rörelse och aktivitet

Min kropp är inte gjord för att sitta framför datorn så mycket som jag gör och har gjort i alla år. En försvårande omständighet är ju förstås att jag jobbar med grafisk formgivning och illustrationer som per definition innebär vistelse framför datorskärmen. Och jag älskar det! Men jag måste se till att övrig tid så mycket som möjligt blir mer aktiv så att min kropp orkar med det. Det där med löpning har jag försökt mig på i flera år men slutligen kommit fram till att det inte är något för mig. Yoga, raska promenader, cross nature och en allmänt aktiv livsstil däremot gillar jag. Så det satsar jag på!

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sandra 18 januari, 2016 at 07:26

  Vilka underbara mål, Sofia! Jag har också börjat inse värdet av att verkligen vårda relationer och att möta nya människor. När jag jobbar hemifrån så mycket som jag gör utvecklas jag inte alls lika mycket som när jag träffar andra och får input från deras håll och synsätt. Så jag har börjat skaffa mig egna kollegor (= inspirerande personer) som jag skypear med lite då och då för att bolla idéer och bara prata. Det där med datorn tycker jag också är det tråkigaste med den här typen av jobb, att man ändå måste sitta där så pass ofta. I år vill jag ut och göra utflykter så ofta jag bara blir sugen på det. Det mesta andra kan oftast vänta!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 januari, 2016 at 16:51

   Men tack Sandra! Det är ju just det där dilemmat som uppstår när en jobbar hemma alldeles själv. Och en behöver ju omge sig med inspirerande personer för att fortsätta utvecklas. Vilken jättebra idé med Skype … har inte tänkt på det. Jag ringer och chattar en hel del med “kollegor” och det fyller en fin funkation när man är ensam, men det blir förstås en annan sak när en också kan se personen. Tack för tipset. 🙂
   Kram på dig!

 • Reply Sara 18 januari, 2016 at 10:59

  Jag är som du med att ha nyårslöften men, i år har jag kommit till samma insikt som du. Att man uttalat dem gör att man tänker på dem mer. Dina mål är ju bara roliga mål. Hoppas du kommer lyckas!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 januari, 2016 at 16:53

   Tack! Ja, det är bra att uttala dem. Gärna i skrift eller högt så att andra hör för då är chansen större att en införlivar dem också. 🙂

 • Reply Malin 19 januari, 2016 at 14:36

  Du är så himla klok och verkar vara en så varm person. I år har jag bestämt mig för att sakta ner, lyssna mer på hjärtat, umgås mer med mina vänner och röra på mig mer fysiskt. Åkte en skidtur mitt på dagen idag, kändes hur lyxigt som helst. kram till dig!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 19 januari, 2016 at 16:57

   Men tack Malin för din fina ord! <3
   Det där med att sakta ner är så viktigt men så svårt, tycker jag. Jag har försökt i flera år nu och först nu tycker jag att jag lyckats. Bromssträckan var lång.
   Den där friheten att kunna ta en skidtur mitt på dagen är lyxig och det lät verkligen härligt. Jag tänker också att jag borde utnyttja min frihet bättre men jag är dålig på det när jag är ensam, hade jag haft någon att ta en promenad eller skidtur med på dagen hade jag mer än gärna gjort det. 🙂
   Kram på dig!

 • Reply Katarina 19 januari, 2016 at 18:11

  Så himla vacker blogg! 🙂 tack för kommentaren hos mig. Kan inte mer än instämma på målen om att nätverka mer. Är med i svenska resebloggar och det ger mig otroligt mycket t ex. Ett gäng riktiga supervänner som ger energi till bloggen.

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 20 januari, 2016 at 07:19

   Tack Katarina! Ja, det där med nätverkandet är verkligen givande och inspirerande. Internet är fantastiskt som ger möjlighet till många nya möten. 🙂

 • Reply Dorotea Pettersson 19 januari, 2016 at 21:58

  Vilka fina mål du satt upp tycker jag. Viktiga som ger en skön känsla för en själv och mottagaren. Härligt!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.