odling

Nyheter inför odlingsåret

Och där gick startskottet för odlingssäsongen 2015. Äntligen är jag igång och det känns verkligen roligt. Jag har tidigare år lärt mig av misstaget av att så vissa saker för tidigt, det ska jag inte göra om. Men några långsamt groende sorter, såsom paprika och chili, behöver en lite tidigare start.

Varje år testar jag också några nya helt sorters grönsaker, i år blir nykomlingarna aubergine och jicama som jag aldrig tidigare odlat. Jicama hade jag inte ens hört talas om, men det är någon form av mexikansk klängväxt vars rot man äter. Det ska bli spännande att se hur jag lyckas med detta.

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Anonym 2 februari, 2015 at 17:12

  Älskar dina små odlingsskyltar, de är så himla söta! Just physalis är något jag odlat flera gånger, det är så tacksamt och bär frukt i massor 🙂 Kommer de skyltarna och några andra vanliga frukter och grönsaker som paprika, groddar, ärtskott eller solrosor och liknande komma upp? Har försökt göra egna men jag jämför dem alltid med dina som är så fina…
  /Mikaela

  • Reply hildashem.se 3 februari, 2015 at 07:04

   Vad kul att du gillar dem. Jag ska lägga ut mina skyltar med en del nya, snart. 🙂
   Ha en fin dag!
   //Sofia

 • Reply Ester - ett kreativt liv 4 februari, 2015 at 13:48

  Åh så underbart! Jag längtar tills vi har ett större boende med mer odlingsmöjligheter för jag är såå sugen på att komma igång med att odla själv på riktigt!

 • Reply Sarah 17 april, 2018 at 18:40

  Hej!

  Odlade du Jicama? Hur gick det? Har du några tips?

  Mvh
  Sarah

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 5 maj, 2018 at 07:58

   Hej!
   Japp, det gjorde jag. Tyvärr har jag inga tips alls för det gick inte så bra för mig. Den växte liksom aldrig till sig.
   Hoppas på bättre jicama-lycka för dig!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.