odling

Odla pak choi / kinesiskt salladskål

En helt ny gröda för mig detta år är pak choi eller kinesiskt salladskål, som det också kallas. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig när jag stoppade fröerna i jorden i mitt kallväxthus i slutet av februari. Men upp kom ståtliga blad med vita och krispiga stjälkar. De var otroligt enkla att odla och det blev mycket mat av dem. En perfekt gröda att fylla jordbänkarna i växthuset om vintern med, då de ändå står tomma i väntan på tomater, squash och gurka.

Hur smakar de då? De smakar gott och går att använda till mycket. Jag har ätit dem råa, haft dem i soppa, lasagne och i flera asiatiska rätter med både ris och nudlar.

Pak choi får ett högt odlingsbetyg från mig eftersom de var både enkla att odla och goda att äta.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Pia 17 juni, 2015 at 10:21

  Allt hos dig ser så härligt ut! Blir glad av att titta in här ibland 🙂 Nu var det klänningen som jag fastnade extra mycket för, finns den möjligtvis i butik nu?

  • Reply hildashem.se 17 juni, 2015 at 11:30

   Tack, vad glad jag blir. Visst är klänningen underbar. Tyvärr lär du inte hitta den i butik nu, jag köpte den på en second hand-butik i Gent, Belgien. Ibland har man tur! 🙂

  • Reply Klockarbarn 17 juni, 2015 at 15:09

   Jag har också Pak choi i mina ute lådor och de är jättestora. Tyvärr helt perforerade av jordloppors framfart. De går ju såklart att äta ändå men de är inte så snygga som dina. Jag startade mina inomhus och satte ut dom sen. Nu har de växt ännu mer. Jag är inte helt övertygad om smaken än men har inte gett upp hoppet ännu om att jag ska gilla den.

 • Reply Rumpetuss 21 juni, 2015 at 17:05

  Häftig och vacker växt!

 • Reply Linda Berglund 19 augusti, 2015 at 06:09

  Ditt inlägg fick mig att så pak choi för första gången! Det passade perfekt denna kalla sommar. Den var väldigt lättodlad och tålig och nu står jag med en massa pak choi. Har du några tips på asiatiska rätter du använt dem i?

  • Reply hildashem.se 19 augusti, 2015 at 06:13

   Vad kul att du testade. Visst var det enkelt! 🙂
   Jag testade i olika asiatiska rätter såsom mi goreng och wok. Mer än så gjorde inte jag. Testa att googla "Pak choi recept" så kommer där massor med tips. Hoppas att du hittar något gott. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.