Livet, odling

Grönsakslanden räcker inte till

Jag har verkligen upptäckt det här med grönsaksodling på riktig, de senaste åren. Från att ha varit nästintill obenägen till att ta hand om krukväxterna inomhus så känner jag plötsligt att jag vill odla ALLT själv. Fast att vi expanderat våra odlingar med 1 ny drivbänk i år så räcker det långt ifrån till allt jag vill odla.

Trots att jag nu gillar att odla så innebär det ju inte att jag har kunskap om allt jag vill få att växa i mina land. Google är en mycket kär vän i de ärenden när jag undrar över något – där finner jag svar på det mesta.

Tina – som ibland kikar in här och lämnar fina kommentarer har en mycket bra sida där hon och hennes Martin ger tips och råd om odling. Hon odlar visserligen allt på sin balkong men den verkar vara enormt stor så det finns nog inga begränsningar på vad hon odlar. Kika gärna in hos Tina på hennes balkong och få lite tips – om du behöver.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Lantligt i smultronbacken 16 juni, 2011 at 14:54

  När vi gjorde vår köksträdgård klar så trodde jag att den skulle räcka gott och väl. Men nu skulle jag vilja ha mer. Fyra pallkragar räcker då inte. VI har många djur som äter grönsaker och det finns inget bättre än hemodlade. Billigt blir det också och man vet att de inte är besprutade.

  Vågar nog inte säga till maken att vi ska bygga ut vår köksträdgård förrän eventuellt nästa sommar.

  Kram Teres

 • Reply Rebeccas DIY 16 juni, 2011 at 15:28

  Jag har tre tuppar! Vi var också lite inne på att bara ha höns först, men så fick vi ändå med en tupp när vi handlade de första hönsen, han ingick så att säga i paketet. Så här i efterhand måste jag säga att jag inte hade velat vara utan tupp. Dels har de ju en funktion, ett par av våra har strukit med när de försvarat flocken. De är ofta mer uppmärksamma på "faror" än hönsen. Sen är de otroligt roliga och gulliga med sin stroppiga stil och omtänksamhet mot sina hönor.

 • Reply Anonym 16 juni, 2011 at 15:43

  Rädisor som är så gott! Nu blev jag sugen på det! 🙂

  Hälsningar Birgitta

 • Reply Irma 16 juni, 2011 at 18:23

  Jag har samma bekymmer här hemma och bristen på plats har gjort att jag odlat alldeles för tätt. Så typiskt!!
  Kramar från Irma

 • Reply MaddeSign 16 juni, 2011 at 19:45

  Ja, visst är det härligt att kunna odla sina grönsaker, frukter och bär själv!?!

  Jag har inga gröna fingrar, utan gör som dig, googlar 🙂

  Önskar dig lycka till!

  Kramiz Madde

 • Reply meas vardag 16 juni, 2011 at 20:04

  Odlar lite här och lite där. Barnen tycker det är kul att se när det växer i landen. Har dock inte så stort utan det blir lite av varje istället.

 • Reply A House With A View 16 juni, 2011 at 21:25

  Vilken hääärlig bild Sofia!! Visst är det roligt att lyckas i köksträdgården men jag glömmer oftast att ta hand om det jag planterar, måste bli bättre… I år har jag planterat tomater och gurkor och försöker verkligen att hålla efter med vattningen!!

  Tack för blogg-tipset!!

  Stoooooooooooor kraaaaaaam aka

 • Reply Anonym 17 juni, 2011 at 08:40

  Jag tror att det ligger djupt rotat i många människor är odla är att få mat, det är som vi människor blir lugna när vi kommer ner till vatten där vet vi att där finns saker som vi kan överleva.

  enkla nettan

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.