mina funderingar

Om att alltid vara på topp

Vem är egentligen alltid på topp? Inte jag, även om jag alltid försöker att se allt från den ljusa sidan och oftast är glad. Jag fick en fråga här på bloggen för ett tag sedan om jag aldrig skriver om när det är tungt eller jobbigt. Och svaret är nej. Detta är inte en sådan blogg. Här på Hildas hem samlar jag alla glada saker som inspirerar och glädjer. Det finns tillräckligt med tråkigheter, och jag tycker att det räcker. När man kommer hit, till min blogg, vill jag att man ska bli på bra humör.

Men visst har jag jobbiga dagar precis som alla andra. Och då brukar jag krypa under täcket, äta hutlöst mycket godsaker och zappa bland dåliga program på tv:n. När man har legat där i några timmar och ödslat bort lite tid så brukar det kännas bättre. Vad gör du när allt känns jobbigt?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply FruNeroLindström 6 september, 2012 at 05:49

  Ja, tror ingen går genom livet på topp jämnt. Och hur skulle man då uppskatta de bästa dagarna då?
  Här kuras det också i soffan eller sängen med meningslösa kärleksfilmer eller serier om det känns motigt.
  Hoppas du får en härlig Torsdag, Kram Malin

 • Reply Kia 6 september, 2012 at 05:55

  Finns ingen som är på topp jämnt!
  Man behöver lite variation för att uppskatta det bra.

  Som Alfons farmor sa: Det är bra att ha tråkigt. Om man inte har tråkigt så vet man inte när det roliga kommer!

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

 • Reply Väderomslag 6 september, 2012 at 06:17

  Du har lyckats!
  Jag blir glad när jag läser din blogg.

  /Jenny

 • Reply Pettas 6 september, 2012 at 06:20

  Du har rätt inställning. Så tycker jag i alla fall. Varför skall man belasta sin omgivning med gnöl och gnäll? Det finns så mycket sådant ändå. Vi behöver hålla varandra under armarna med glädje och inspiration, vilket också är en del av verkligheten och vardagen.
  ha en fin dag!

  Karinkram

 • Reply Hemma på ekbacken 6 september, 2012 at 06:42

  Vad skönt att du skriver så. Det är konstigt tänker jag när man som läsare ser en som wonderwoman. Alltid på topp och aldrig dålig dag…
  Jag har tron på att allt har 2 sidor, det är dock den sidan man fokuserar på som lyser starkast 🙂

  Och det är det jag gillar med din blogg, lite som en vitaminkick att gå in här.
  Kram Linda

 • Reply Fröken Pyssel 6 september, 2012 at 06:49

  Japp, jag är likadan. Om jag mår skitdåligt ligger jag bara i sängen. Om jag mår lite dåligt så gömmer jag mig i pyssel och tittar på vackra foton. Men jag skriver inte om det negativa på bloggen. Trots att jag gått igenom en hel del under tiden jag har haft den.

 • Reply Helena, Craft and Creativity 6 september, 2012 at 06:50

  Jag håller med dig. Jag vill att min blogg ska vara en källa för inspiration. Självklart har vi alla dåliga dagar men det ventilerar jag på annat sätt. 🙂 Ha en fin dag!

 • Reply Marianne 6 september, 2012 at 08:22

  Ja vad gör man sådana dagar? Handlingsförlamad blir jag, bläddrar i tidningar, sitter vid datorn och kanske stoppar i en maskin tvätt….ungefär:/
  Kika runt bland glada bloggar som din är ju en väldigt bra medicin:)
  Kram

 • Reply Mitt liv som förskollärare 6 september, 2012 at 08:34

  Jadu, allt är ju relativt för mig är jobbiga dagar ganska sällsynta inträffar om det händer något hemskt, någon närstående är / blir sjuk. Jag är för gammal för att slösa bort tid på att ligga och dessutom jobbar jag ju lite svårt att ligga stilla en hel dag då. Försöker fokusera på det roliga i livet, glädjeämnena, är hittills tack och lov förskonad från större krämpor så jag känner mig oftast väldigt glad kan bero på att jag jobbar med barn vem känner sig inte glad ihop med barn de är ju så sprudlande.
  Ha en fin fortsatt vecka och helg
  Kram/
  Berit

 • Reply EM 6 september, 2012 at 08:53

  Din blogg lyser av glädje, så det är alltid en fröjd att kika in. Att du har dina dagar är ju helt normalt. Annars skulle man nog börja undra ;-).
  Själv går jag omkring som en osalig ande och suckar när jag har en dålig dag. Sen går jag ut. Hjälper inte det så brukar jag kolla på nåt inspelat på TV. Tröstäta har jag slutat med, annars funkar det utmärkt 🙂
  kram elsamarianne

 • Reply Elli 6 september, 2012 at 11:28

  Klart att alla har ups and downs. Är man nere kan man bara kika in här ju, och bli lite gladare, istället för att läsa om nåt trist. 🙂

  Kolla gärna in min blogg. Jag ska flytta hemifrån, till ett hus i en liten by här i Skåne. Ni får följa med mig på min resa och i min nya självständiga vardag. Jag gillar att pyssla och allt som handlar om hemmafix, och bjuder på härliga bilder, inspiration och tips. http://ellisecho.blogg.se

 • Reply Annie Roos 6 september, 2012 at 12:17

  Jag gör precis som du! Gömmer mig under täcket, äter onyttigt och kollar på tv. En hel dag och sen mår jag bättre. Det är som om man får perspektiv på livet och hinner/orkar tänka på saker.

 • Reply Lövkojan 6 september, 2012 at 12:26

  Ja här blir man alltid glad och får inspiration till att ta tag i något, härligt!
  Jag gör te i långa banor, äter Ben och Jerryglass och läser inrednings och trädgårdstidningar, konstaterar att det är en låg dag och är pigg dan efter :)helt oslagbart 🙂

  Ha det fint,kram Marie-Louise

 • Reply Vitsippan 6 september, 2012 at 14:43

  Hejsan Sofia !

  Ibland har man rätt att vara mindre glad än i vardagslag.

  Jag nekade en kvinna gå före mig, hon hade bara en vitlök, men jag var hungrig och sa vi har ju kösystem,då får Du vänta på Din tur.Hur lite Du än ska köpa.

  Har jag fel ?

  Barnfamiljer med gnälliga och hungriga och trötta barn kan jag släppa förbi.

  Ska sluta vara så snäll att jag själv får lida för det.

  Kram Mi

 • Reply Hanna 6 september, 2012 at 15:12

  Det är lite upp och ner i livet det bara är så.
  Ha en fin eftermiddag och kväll!
  Kram
  Hanna

 • Reply jennie... 6 september, 2012 at 15:25

  Hejsan !!
  Känner precis som du jag har min blogg för att leta efter guldkorn i vardagen och att få dela och inspirera andra. Delad glädje dubbelglädje.
  Jag är en som älskar orden inspiration utveckling och kreativitet. Har funderat på varför jag så sällan läser nyhetstidningar men har kommit fram till att de är SÅ himla mycke elände som de skriver om man blir inte direkt upplyft av den lässtunden INTE som när man läser bloggar som DIN tex som kan inspirera en till att göra något eller som kan ge en några kloka ord….som ger en skön feelgoodkänskla SÅ fortsätt GÄRNA i den andan!!

  Kram Jennie

 • Reply Annica 6 september, 2012 at 16:25

  Tack för att du har en sådan blogg, jag gillar den som tusan!!

  Kram Annica

 • Reply Systrarna Hjertén 6 september, 2012 at 17:04

  Ingen är väl glad alltid och vissa dagar är bättre än andra, men man behöver ju inte skriva om eländet!

  Ibland känner iof jag att jag kan behöva skriva av mig och få det ur systemet, men jag brukar försöka göra det med glimten i ögat, mina problem är ju inte till glädje för någon annan! Vissa saker blir iof inte roliga hur mycket man än försöker…

  Mvh
  Frida

 • Reply Johanna 6 september, 2012 at 18:54

  Jag tänker på samma sätt kring min blogg. Jag skriver om det roliga i livet, inredning och ibland mina barn:) Och bara för det så har jag ju också sämre dagar och dagar då jag är så trött (pga av mina småttingar) att jag egentligen hade velat ligga kvar i sängen hela dagen. men på bloggen, ja då är det glatt:):)

  Kramisar Johanna

 • Reply Svea 6 september, 2012 at 19:14

  Jag blir glad av att besöka dig! Kan känna precis som du att det tråkiga kan jag ta någon annanstans, vet inte vad jag gör… Så lite sommöjligt antar jag, drar mig undan likt ett skadat djur behöver få slicka mina sår, tänka och sedan kommer jag igen. Tack för en fin, glad blogg!
  //Sandra

 • Reply Erika G 6 september, 2012 at 19:50

  Jag säger som du; min blogg är ingen blogg där jag skriver om elände och dåliga dagar. Jo, jag har nån gång nämnt att en bloggsvacka berott på min sjuka pappa, men det är inga utvik i elände. Det finns olika bloggar med olika funktioner – vill man ha medlidande kan man ju blogga om det och vill man sprida positiv energi, som du, så kan man det.

  När jag har en dålig dag svarar jag inte i telefon, äter godis och läser bok. Då brukar det bli bra igen. Sen söker jag ju också tröst hos min man eller yngsta dottern. Världsbäst på att krama och trösta.

 • Reply fianathome 6 september, 2012 at 20:48

  Det vore orimligt att förställa sig att livet inte hade sina
  ups & downs.
  Härligt med positiv blogg – jag gillar´t!
  Kramelikram
  Fia

 • Reply tankar o bilder 7 september, 2012 at 05:03

  Hej hej, tittar in här ibland för att du har en riktig glad-blogg. Det tycker jag om!

  Ha nu en riktigt fin fredag!
  Allt gott till dig!

 • Reply Fru Westman 7 september, 2012 at 07:51

  Precis så är det ju! Klart att man inte är på topp alla dagar! Men jag tror också att om man inte tokfokuserar på det negativa så går det fortare över.

  Hejja!

 • Reply Maggi 7 september, 2012 at 09:00

  Så rätt inställning du har 🙂 håller helt med dig om att elände och tråkigheter kan man läsa dagligen så varför fylla sin blogg med sånt?? Jag är likadan!!! jag vill dela med mig av energi och positiva tankar och en massa inspiration 🙂

  Du har en helt underbar blogg så jag bara myser av att ta del av 😉
  Kram på dig//Maggi

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.