mitt liv som egenföretagare

Om att äta lunch ensam

 

Att vara egenföretagare och att dessutom jobba hemifrån innebär att jag är väldigt mycket ensam. Det har jag inga som helst problem med. Men just när det är dags att äta lunch – så blir det väldigt påtagligt att jag är just ensam. Det finns ju inget som är så tråkigt som att äta just ensam. Därför brukar jag slå på tv:n och äta tillsammans med Rickard Olsson och deltagarna i Vem vet mest? som lägligt nog går i repris vid lunchtid varje dag.

Jo, just det… Helt ensam är jag faktiskt inte – jag har ju sällskap av mina lurviga vänner Monika, Sonja och Pablo. Och det är inte fy skam!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply vala 26 oktober, 2011 at 10:31

  Jag känner igen mig faktisk ,att äta ensam det är inte så roligt men det är bättre att man äta ensam än äta med någon som man har inte mycket säga.

  Jag trivs mycket bra i min ensamhet för att jag har så många fina bloggare som jag kan läsa deras vardag och lära mig massor (Du är en av de fina).<3

  Här solen skiner och jag ska ta en lång promenad.

  Önskar dig en härlig dag.

  Kram Farzaneh

 • Reply Anna Henningsson 26 oktober, 2011 at 10:39

  Jag kan ju trösta dig med att man inte alltid får sällskap när man är anställd heller. Ensam inne i en liten rörig skrubb som kallas kontor brukar det bli för min del när jag hoppar in och jobbar. 😉

 • Reply hildashem.se 26 oktober, 2011 at 10:42

  Farzaneh: Du har så rätt. Hellre äta ensam än att äta med någon man inte vill. Bloggvärlden gör faktiskt att man inte känner sig så ensam om dagarna. Hoppas att du får en härlig prommenad!

  Anna: Haha, ja du har en poäng. Bara för att man är på ett jobb så innebär det ju inte att man har sällskap 😉

  Kram på er!
  //Sofia

 • Reply Jenny på "Nilssonskahuset" 26 oktober, 2011 at 10:58

  Jag sitter i samma båt och äter nästan alltid lunch ensam. Jag brukar ha någon bra serie på dvd som jag följer som lunchsällsis. vilket gör att jag längtar till lunchen. Mat och ett avsnitt är melodin det kan jag lova =).

 • Reply Anonym 26 oktober, 2011 at 11:51

  Hej igen Fia! Här kommer en kram, önskar att jag kunde komma och luncha med dig men om du åker på utflykt så vet du var jag sitter:) Kram kram Linda
  (Du slipper utsikten av höghus)

 • Reply Lena 26 oktober, 2011 at 11:58

  I vanliga fall äter jag min lunch tillsammans med ett antal 1- och 2-åringar, låter trevligare än det låter kanske!
  Men nu äter jag den ensam hemma- inte alls trevligt eftersom jag dessutom är sjuk! Idag höll textTV mej sällskap, hur kul var det?

  Ha en fin dag!

  Lena

 • Reply Lisa-Maja 26 oktober, 2011 at 16:31

  Jag känner igen mig också, fast jag trivs ensam…om jag vet att någon kommer hem senare.
  Frukost brukar jag äta sent och oftast framför bloggvärlden, vilket egntligen är helt galet, men jag trivs med det…en del dagar försöker jag frångå rutinen och sätta mig vid bordet, tända ljus och kanske bläddra i en tidning. Ensam i båda fallen men helt OK. Fast det är klart tre hundar och fyra katter…ensam??

  Ha en fin kväll!
  kram lisamaja

 • Reply PONNYSKRUTTARNA - sandra 26 oktober, 2011 at 16:32

  nej men gud så söta bilder.

 • Reply Kickan Style 26 oktober, 2011 at 17:18

  Förstår precis hur du menar. Urtråkigt att äta ensam!! Hemma går det ännu, men om jag är ensam på stan, känner jag mej bara dum om jag går och sätter mej ensam på ett café eller en restaurang!? Kanske jag funderar för mycket… 🙂

 • Reply Fru Westman 26 oktober, 2011 at 18:30

  Ja, herregud vad det är känsligt det där med ensamheten just när man ska äta. TV:n är ett riktigt bra sällskap! 🙂

  Ha en bra kväll!

  Kram Linda

 • Reply Lilla Kullan 26 oktober, 2011 at 19:54

  Fin katt! Den passar väldigt bra in med färgerna på bilderna.:-) Stina

 • Reply A House With A View 26 oktober, 2011 at 20:12

  Åh vilken sockersöt liten misse :)) Och tapeten i bakgrunden ser jättefin ut också!! Jättefina foton!! Verkligen stämningsfulla!

  Mina luncher sker jämt på jobbet men jag skulle VERKLIGEN vilja vara hemma och äta någon gång, bara sjunka ner i soffan framför TV:n, låter mysigt, aldrig blir man nöjd, hihi!!

  Stöööörsta kraaaaaaaaamen aka

 • Reply Lilla Majken 26 oktober, 2011 at 20:26

  Hi hi, vilka fina namn på djuren. Så söt.

  Kram Therese

 • Reply Mitt liv som förskollärare 27 oktober, 2011 at 08:53

  Katter är det bästa sällskapet:)
  /Berit

 • Reply yllenystanet 27 oktober, 2011 at 19:47

  Att äta sjölv är verkligen sååååå tråkigt, men TVn utgör ett godkänt sällskap i de flesta fall. Men ibland behöver man verkligen få prata lite med någon under dagen och få lufta det man jobbaar med osv. Då är det så mycket roligare att gå tillbaka til skrivbordet och fortsätta vara kreativ.

  JAg tycker tvätten är ganska härlig att hänga upp på stolsryggar osv…det värsta är bara att den har en tendens att bli hängandes lite för länge. Med småbarn hemma fungerar det inte alls då den snabbt ligger på golvet.

  Jag är en auktions junky. Läser alltid annonserna och försöker komma iväg så ofta jag kan…även om detinte är ngt man behöver. KAn ju bero på att jag redan som barn fick följa med mina föräldrar och leta efter den ena och andra. Som 12 åring vet jag att jag och en kompis istället för att leka gick på auktion och ropade in lite fyndlådor.

  Hoppas du får en härlig avslutning på veckan och lite lunchsällskap ibland.
  Kram,
  Ylvali

 • Reply caroline 28 oktober, 2011 at 08:04

  Det är ju synd då att jag inte vet lika mycket som Adam och därmed sumpade vår chans att vara med i "parspecialen" av Vem vet mest …

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.