inspiration

Om att äta sig mätt på pepparkaksdeg

Jag har gjort något jag aldrig har gjort förut – min egen pepparkaksdeg. Jag är inget stort fan av pepparkakor egentligen – dock är jag ett mycket stort fan av pepparkaksdeg. Jäklars vad gott det är! Jag får liksom inte nog. Dock är tanken inte att jag ska äta upp hela degen utan försöka få till några gräddade pepparkakor också. Den ska vila i kylskåp i minst ett dygn så det blir inget bak idag. Jag sparar den i kylen några dagar och vi får väl se hur mycket deg det finns kvar när det är dags att baka …

Recept på degen får ni om pepparkakorna blir bra. Jag vill ju inte ge er dåliga recept.

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Snickaregården 17 november, 2011 at 07:15

  Ja, håller med. Degen är mkt godare än kakorna fast jag gillar dem med 🙂
  Kram Maria

 • Reply Kicki P 17 november, 2011 at 07:53

  hihi. Jag håller med, jag tycker också att degen är godare än själva kakan.

  Kram Kicki

 • Reply Fru Westman 17 november, 2011 at 08:44

  Jamen herregud vad gott det är med pepparkaksdeg. Tycker också att den är snäppet godare än kakorna. Fast jag gillar kakorna också… 🙂

  Hoppas att det blir bra!

  Ha en bra dag!

  Kram Linda

 • Reply Frida Karolina 17 november, 2011 at 08:50

  Äääälskar pepparkaksdeg! 🙂

 • Reply Tigerhonan 17 november, 2011 at 08:52

  Så gott 🙂

 • Reply Elinas inspiration 17 november, 2011 at 09:23

  Visst är det underbart gott! Jag håller med. Vi brukar göra pepparkaksdegen själva och på fredag (imorgon) är det dags. Sedan blir det kaos i köket på lördag då vi skall baka med barnen. Men roligt 😉

  Kram
  Ann-Sofie

 • Reply vala 17 november, 2011 at 09:47

  Farligt gott :))).Hoppas du har en fin dag ,här är en vacker o solig dag ,passar bra och ta en promenad och ta hem lite granris.

  Kram Farzaneh

 • Reply Linneskåpslycka 17 november, 2011 at 11:29

  Kul att du vill vara med i vår utlottning:)
  Önskar dig lycka till;)

  Pepparkaksdeg mmmmm brukar äta likamycke som barnen=0

  Ha en fin dag:)

 • Reply Finurliga Fröken 17 november, 2011 at 12:07

  Ja pepparkaksdeg är verkligen gott. Men pepparkakor är inget jag tydker är speciellt gott. Förutom med en ostskiva emellan. kram

 • Reply Josefin -Happy Days- I nybyggda vita villa Höjdarbacken 17 november, 2011 at 13:10

  Härligt, när jag var barn åt jag pepparkaksdeg istället för lördagsgodis, hihi…

  Önskar en trevlig fortsättning på dagen, stor kram!

 • Reply caroline 17 november, 2011 at 13:17

  Vi har testat Dumle Pepparkaka och det är som att äta pepparkaksdeg … så om du inte skulle orka göra själva degen så är det bara att införskaffa en påse istället!

 • Reply vala 17 november, 2011 at 14:02

  Hej igen Sofia .Läste tidningen buffe idag och där står "godaste vaniljsocker" och det var samma recept som din vaniljsocker ,tillskillnad den var gjort av konditorkungen Magnus Johansson;)).Tänkte din recept gjordes av Konditordrottning Sofia hihihi.
  Ha det så bra
  kram Farzaneh

 • Reply BBQ VILLAGE 17 november, 2011 at 15:42

  Mina barn är likadana de älskar pepparkaksdeg, vetedeg ja allt sånt där kladd men trots att jag är en riktig gottegris så går min gräns där jag kan inte äta detta kladd tycker inte alls det är gott. Håller tummarna att det finns nåt liten klutt kvar i kylen sen så du får kavla lite också 😉

  Kram F

 • Reply hildashem.se 17 november, 2011 at 16:43

  Farzaneh: Haha, så det gjorde han 🙂
  Vilken fin titel du gav mig; Konditordrottning – det tackar jag för 🙂

  Kram på dig!

 • Reply creando 17 november, 2011 at 17:58

  Vilken underbar blogg jag hittade här! Från fru Vallmo kom jag hit och det var sannerligen ett höjdartips. Hit kommer jag tillbaka. Kramar Kicki 🙂

 • Reply Made by Ina 17 november, 2011 at 19:44

  Håller med dig, finns inget bättre än pepparkaksdeg 😉
  Hoppas dina pepparkakor blir toppen goda

  mvh Marina

 • Reply Emelie 17 november, 2011 at 20:05

  Mmm, härligt att äntligen få höra att jag inte är ensam om att stoppa i mig pepparkasdeg. 🙂 Hihi…vilken last!

  Ät nu inte så det kommer ut genom öronen bara…

  kram Emelie

 • Reply Kickan Style 17 november, 2011 at 20:12

  Hihi jag prata tidigare i veckan på min blogg om mitt pepparkaksbak och då insåg jag samma sak att jag heller aldrig gjort en egen pepparkaksdeg. Men tänkte göra ett försök imorgon, så får vi se om det blir bak på lördag! Lycka till med ditt bak, och hoppas att kakorna blev goda!! 🙂

 • Reply Anette Ryan 17 november, 2011 at 21:05

  Hej Sofia!
  Jag har alltid gjort pepparkaksdeg, om jag bakat. Nu så finns ju ingen deg att köpa så då blir det ju självklart hemgjord. Använder mig av min farmors gamla recept, supergott. Den ska ligga till sig i upp till tre dagar först innan man bakar av den. Vi brukar dock frysa in den om man inte ska eller vill baka ut allt på en gång då degen är rätt stor. Vet att min mamma haft deg kvar till året efter och den är helt ok. Fast det problemet får ju inte du som gillar degen, antagligen bara ont i magen (fniss). Men jag håller med, jag älskar degen och lika så gör min yngsta dotter (även hon Sofia).
  Lycka till med baket nu och magknipet 😉
  Kram Anette

 • Reply Bromans Bravader 17 november, 2011 at 21:27

  Pepparkaksdeg är farligt gott.
  Vilken jättefin blogg du har. Hittade precis hit men kommer tillbaka.
  Kram Jannike

 • Reply Fiffiga Systrar 17 november, 2011 at 22:49

  vi håller absolut med! pepparkaksdegen är såå god! farligt god.. 😉 lycka till med baket! kram från oss!

 • Reply Vardaxlyx 18 november, 2011 at 06:12

  Godmorgon =)
  Har gjort ett inlägg om din braiga blogg idag.
  Önskar dig en trevlig fredag!!

  http://vardaxlyx.devote.se/blogs/13866472/vaelkommen-in-till-hildas-hem.htm

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.