loppisfynd

Om att finna lyckan på soptippen

 

Häromveckan var vi på en soptipp för att slänga en massa skräp och när jag skulle kasta glasflaskor i containern för just glas så såg jag något intressant stå vid sidan på marken. En gammal glaskupa! Precis en sådan har jag letat efter på loppisar men inte hittat. Och där stod den, alldeles ensam och oälskad. Turligt nog så var den för stor för att gå in i de små hålen i containern som är avsedda för flaskor och då hade den förra ägaren ställt den på marken. Tack, säger jag! Jag vet att man inte får ta saker på soptippen, men jag tyckte att det var bättre att den hamnade hos mig – där den kommer till användning – än att den ska hamna bland skräpet.

Eller som ett av mina budord lyder: Det som kan se ut som skräp för någon kan vara guld för någon annan. Amen!

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 30 mars, 2012 at 05:54

  Jag gillar inte att åka till tippen, är alltid saker jag vill ta med mig hem därifrån och det har hänt att jag gjort det om det står lite tillgängligt =) Min man brukar säga att han är glad att jag inte jobbar på tippen, vårt hus skulle vara överfullt =)

  Den var verkligen hur fin som helst =)

  KRAM Karoline

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 30 mars, 2012 at 06:04

  Åh, vilket toppenfynd, du gjorde en välgärning tycker jag, så vackra saker får inte förspillas helt enkelt.

  Ha en fin fredag med dig!

  Kram Victoria

 • Reply Vårt röda hus 30 mars, 2012 at 06:09

  Turgumma där!!

  Ha en fin helg!
  Kram Eva-Mari

 • Reply Lisa.L 30 mars, 2012 at 06:17

  Men hur kan man slänga nåt sånt fint ? Tycker det e trist hur folk slänger saker då man hellre kan lämna in dom på diverse seconhand ställen istället! Tycker soptipparna borde ha nåt slags samarbete, att det som e helt, rent och fräscht kan sånna seconhand ställen få hämta, också slängs d som e skräp. För det e ju helt sjukt så mycket fina saker slänger på tippen! kram Lisa

  • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 30 mars, 2012 at 06:44

   Håller med!

  • Reply Anonym 30 mars, 2012 at 22:50

   Soptippen här i Halmstad hade ett sådant samarbete. Grejer som var hela eller kunde lagas hamnade i en liten secondhand butik och lagades eller renoverades efter behov. Tyvärr gick butiken omkull då folk tydligen tyckte det var mer logiskt att gå in på tippen och slåss om grejerna i containrarna. Och ja jag menar slåss, det var slagsmål om grejerna där.

 • Reply Helena, Craft and Creativity 30 mars, 2012 at 06:27

  Vilken himla tur! Otroligt fin!

  Ha en härlig fredag!

 • Reply Tyg och otyg 30 mars, 2012 at 06:36

  Men vilken tur!
  Precis som någon skrivit ovan så tycker jag att det är lite jobbigt att vara på soptippen, jag får liksom nästan ångest över att jag ska se nåt helt oemotståndligt, som jag inte kan rädda, ligga där i nån container. Brukar försöka att inte titta ner i de stora containrarna, men det är svårt att låta bli. En är väl lite knäpp. 🙂

 • Reply Marianne 30 mars, 2012 at 07:17

  Galet vad folk slänger! På våran tipp här där jag bor finns en uppsamlingsplats där man kan lämna det man vill skänka vidare, så kommer det dit en loppis och hämtar. Den loppisens intjänade pengar går sedan till behövande i kommunen, plus att det blir en arbetsplats även för dessa:)
  Det skrämmande är att när man är på tippen och står och ser allt kastande så blir man så ledsen för många väljer ändå att slänga det fina istället för att skänka det vidare!!:( Tragiskt!
  Kanonfin kupa, jag hade oxå tagit hem den, rätt eller fel!:)
  Ha en fin fredag!
  Kram Marianne

 • Reply Vitsippan 30 mars, 2012 at 07:18

  Hejsan Sofia !

  De hade lämnat den för att Du skulle ta hand om den. Så tänker jag när jag går förbi och ser något jag kan ta vara på.
  Finns det något trevligare än återbruk.
  Folk slänger ju fullt använbara saker och ting.Som blir nytt för oss.

  Trevlig helg !
  Kram Mi

 • Reply Mamma Elva 30 mars, 2012 at 07:45

  Vad roligt! Man blir så glad när man hittar något man letat efter länge. Fick härom veckan en stooor tallrikshylla av en vän. Den hade stått i en garderob hemma hos henne länge och hon tänkte slänga den. Men, nu hamna den hos mig. Och som jag har letat efter just en sån! Så roligt!

  Ha en fin helg! Kram Elin

 • Reply Jenny 30 mars, 2012 at 07:52

  Å, sicken tur!! Superfynd =)
  Kram Jenny

 • Reply Linda, Fröken S 30 mars, 2012 at 08:27

  Jättefin! Vilken tur att just du kom just då och räddade den från ett värre öde!

  Jag har nog samma böjelse som du, jag spanar också på tippen… håller med den som skrev att det borde finnas något samarbete med någon second hand eller dylikt.

  Mamma berättade att i Ludvika där de bor är det någon grupp, tror det var kommunens grupp för personer med någon funktionsnedsättning, som samlar in alla cyklar som kommer till tippen. De reparerar och fixar cyklarna som sedan säljs.

  Det tycker jag är bra, då får de här personerna en vettig sysselsättning och cyklarna får ett nytt liv hos en ny person!

 • Reply Emma 30 mars, 2012 at 08:30

  Vackert som vanligt!
  Du skriver så fint och tar så vackra bilder 🙂

 • Reply Finurliga Fröken 30 mars, 2012 at 09:46

  Vilket underbart fynd du har gjort! Stort grattis! Kram

 • Reply Vit dröm 30 mars, 2012 at 09:56

  Men wow! Skapligt halleluja moment 😉
  Den passar toppen hos dig! Trevlig helg!
  Kram Anna

 • Reply Ingrid 30 mars, 2012 at 10:40

  Vilket underbart fynd! Undrar vem som slänger sånt?! Ska man köpa nya, så är dom jätte-dyra. Och gamla är ju omöjliga att få tag på.
  Bra hittat!!!

 • Reply Hemtrevligt hos Johanna 30 mars, 2012 at 11:37

  Instämmer med ditt budord! 🙂 Det fint att ta tillvara på "skräp" både för miljön och för sinnet.

  Ha en fin helg,

  Johanna

 • Reply Svea 30 mars, 2012 at 12:25

  Jättefin, det tycker jag att du gjorde helt rätt i!!

  Trevlig helg,
  Sandra

 • Reply Linneskåpslycka 30 mars, 2012 at 14:25

  Tur att du kom och tog hand om vackra glaskupan:))
  Vem kan slänga nåt så fint?

  Ha en superfin helg
  Kram

 • Reply Erica 30 mars, 2012 at 14:27

  Glaskupan ser precis ut som min ostkupa som kommer från Saga Form. Kanske att den som kastade den har gjort sönder träbotten och nu så hade dom inte använding för bara en glaskupa…eller så har den en helt annan historia :-). Vilket fall som helst så är den jättefin och den är inte värd att kastas bort. Bra intiativ!

  Trevlig helg!

 • Reply hemmaikroken 30 mars, 2012 at 16:31

  Ja man blir ju helt lycklig när man kommer över ett riktigt fynd och adrenalinet börjar pumpa i kroppen.

  Kram Helena

 • Reply Gottegrisen 31 mars, 2012 at 06:35

  Vilket underbart fynd!! Det är så sant ditt budord!!

  Ha en skön helg!

  //Linda

 • Reply Lilla gumman glömsk 31 mars, 2012 at 07:07

  Åh, precis en sån kupa har jag också som vi aldrig använder, men nu när jag såg ditt inlägg så vet jag vad jag ska hitta på! Perfekt till vårens små odlingar. Räcker syret därinne?! Min kupa ska också få bli ett gulligt litet växthus!

  Kram!

 • Reply creando 31 mars, 2012 at 12:13

  Lycka!
  Löjligt att man inte får ta saker på soptippen förresten. Det är nog en regel jag kan tänka mig att bryta mot…men det säger jag inte högt naturligtvis 🙂

  Kramar Kicki

 • Reply Yvonne (Leo & Elefanten) 31 mars, 2012 at 14:41

  Fin den är. Får mig att tänka på min mormor som hade en sådan när jag var liten 🙂

 • Reply Henrietta 31 mars, 2012 at 16:05

  Ibland ska man ha tur! Det bara är så :))
  //Henrietta

 • Reply Fru P 31 mars, 2012 at 18:28

  Snygg, det är vad man kan kalla för ett riktigt fynd!

 • Reply Emmas vita drömmar ♥ 31 mars, 2012 at 18:38

  Hittade en underbar blogg! =)

  Kika gärna in hos mig, jag har en utlottning i samarbete med nätbutiken Caesar's hem. Du kanske vill vara med? =)

  Kram Emma

 • Reply lisasvilja 1 april, 2012 at 06:42

  Åh va fin! Nu blev jag också sugen på att leta glaskupa, men jag tror jag har störst chans på loppisar 😉

 • Reply AE 2 april, 2012 at 07:44

  Åh vad jag blev inspirerad av ditt inlägg!! Jag har en sån där gammal kupa och tänkt; vad i hela friden ska jag ha den till? Min kupa står dessutom med knoppen/handtaget i en speciell svarvad fot av trä – alltså kupan står med öppningen uppåt. Oj vad det blev svårt att förklara…
  Nu vet jag vad jag kan/ska använda den till – TACK för tipset och en härlig bild….och en fantastiskt trevlig blogg!!!
  Kram

 • Reply Enkel stil 3 april, 2012 at 20:38

  Tack för tipset! Jag har en ostkupa som står i köksskåpet med en trasig träbricka till. Ibland behöver någon hjälpa till att öppna ögonen.
  Anita

 • Reply Sandras Värld 8 april, 2012 at 20:15

  ÅH vilken lycka, så himla fint!

 • Reply Sonja -Dagmar's Kitchen 9 april, 2012 at 18:18

  Vilket underbart fynd! Och vilken härlig blogg! Hittade precis hit via tips från en vän, och kommer garanterat tiilbaka!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.