Livet, Uncategorized

Om att förgylla sin onsdag

Idag är det onsdag och onsdag är arbetsveckans mittpunkt. Vid lunchtid är det lika längesedan det var helg som det är långt till nästa helg. Inte för att jag på något sätt ogillar veckorna – tvärtom faktiskt men man bör ändå att förgylla sina arbetsveckor och därför ska jag iväg och leka med lera i kväll.

Ända sedan jag jobbade med formgivningen av den inspirerande keramikboken Fabulös keramik om Fridas keramik, så har jag varit sugen på att testa. Så idag ska jag och en kompis iväg och prova på detta. Det ska bli riktigt roligt! Om det blir något godkänt resultat av det hela så lovar jag att visa det när det är bränt och klart. Om ni aldrig mer hör talas om min lerpremiär så kan ni nog gissa er till att det jag åstadkom blev så fult eller dåligt att det inte går att visa i dagsljus utan att få ont i ögonen.
Har du gjort något i lera och var det i så fall svårt?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Bromans Bravader 15 februari, 2012 at 07:08

  Är säker på att det kommer bli superbra. Vad roligt, har själv aldrig provat!
  Kram Jannike

 • Reply FaB Keramik 15 februari, 2012 at 07:13

  Oj vad roligt! Lycka till!
  Ja jag har gjort lite i lera och tyckte det var ganska lätt – haha!
  Ha det så kul, och lova att visa bilder sen!
  Kram Frida

 • Reply Vardag och flärd 15 februari, 2012 at 07:27

  Lycka till, jag tror att du kommer att lyckas bra med detta! Jag gick en kurs en gång men det blev inga vackra saker … men roligt var det!
  Kram Eva

 • Reply vala 15 februari, 2012 at 07:35

  Jag är säker att du lyckas och du kommer och visa den .Jag har gjort för många år sen och tyckte det var lätt o roligt ,jag har några hemma som visar dem i dagljus :)))
  Lycka till och ha det kul.
  Kram Farzaneh

 • Reply Svea 15 februari, 2012 at 07:40

  Vad avundsjuk jag blir!! Jag har i flera flera år sagt att jag vill lära mig dreja, tyckte det var så kul på gymnasiet när vi fick testa en gång på bildlektionen. Tyvärr slutade det alstret i en enda klofsande lerhög eftersom jag släppte uppmärksamheten en milisekund…
  Ska nog kolla upp vad det finns för möjligheter härikring. Lycka till och om det inte blir något perfekt alster (fast det tror jag!) så får du nog en rolig stund! Till dess, ha en toppen dag!
  // Sandra

 • Reply madelein - mamma till sex 15 februari, 2012 at 07:44

  Ha det så skoj!!

 • Reply Marianne 15 februari, 2012 at 08:33

  Oj för lääänge sedan gick jag en kurs och det var jättekul, jag har till och med kvar 2 grejer som jag använder!
  Jag har två härliga 10kg klumpar som står här hemma och en drejskiva från stenåldern;), plus att jag har en vän som ska hjälpa mig……när jag tar mig tid! -det är alldeles för många roliga projekt som ligger och väntar ibland:(
  Lycka till och ha så kul!
  Kram Marianne

  • Reply hildashem.se 15 februari, 2012 at 08:36

   Visst är det så att man har alldeles för många projekt som man vill göra på sin lista. Man får beta av dem ett i taget 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Linda 15 februari, 2012 at 08:34

  Åh vad roligt! Har länge varit sugen på å lära mig skapa med lera, älskar koppar, fat , skålar så det hade varit fantastiskt att kunna göra dem själv!
  Ha det så kul å snälla visa hur det blir jag är övertygad om att du endast kan göra fina saker!;-)

  //linda

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 15 februari, 2012 at 09:01

  Vad roligt att få skapa lite i lera. Hos oss har det varit barnen som varit kreativa med lera, när vi har varit på Gotland så har de drejat vid Etelhems krukmakeri, vilket har lett till att vi har vår fina stumpastake hemma 🙂 .

  Ha en fin onsdag, härlig bukett tulpaner du har hemma.

  Kram Victoria

 • Reply Anonym 15 februari, 2012 at 09:16

  Jag var iväg för några veckor sedan på ett väldigt mysigt ställe en bit hemifrån som heter Konstverket. Det var verkligen roligt! Jag gjorde ett litet fat och två fjärilar som jag ska trä upp på blomsterpinnar. Nästa vecka ska allt glaseras, ska bli spännande att se hur det ser ut när det har torkat…

  Ha en rolig dag!

  Kram,
  Jenny

 • Reply Anette Ryan 15 februari, 2012 at 11:16

  Inget jag minns iallafall. Provade att dreja i högstadiet men gav snart upp för det var så evinnerligt svårt. Lycka till med dina försök. Håller tummarna för att du får till något som vi kan få se.
  Kram Anette 🙂

 • Reply Elinas inspiration 15 februari, 2012 at 11:43

  Har också länge tänkt att jag skulle vilja prova på att dreja. Det verkar supermysigt att få skapa med händerna på det viset. Lycka till!
  Kram
  Ann-Sofie

 • Reply Vita-hjärtan 15 februari, 2012 at 11:47

  WOW! Vilken härlig blogg du har! Jag kommer tillbaka.. 🙂

  • Reply hildashem.se 16 februari, 2012 at 07:36

   Tack, tack! Välkommen tillbaka! 🙂

 • Reply Yosofine 15 februari, 2012 at 13:41

  När jag gick på konstskola så hade vi lera några veckor, inte min favorit men det var kul att testa på något annat! Lycka till!

  Kramar

 • Reply fianathome 15 februari, 2012 at 16:19

  Haha..jag gjorde ett försök för många år sen att dreja och forma i lera men fick inte alls till det. KATASTROF skulle jag vilja beteckna det hela. Fult som man blev ledsen. Men inget är ju enkelt i början och alla kan inte vara bra på allt. Tur det! Jättehärligt med tulpaner är det iallafall 🙂 kram på dig//Fia

 • Reply Johanna Stålros 15 februari, 2012 at 16:50

  Nä jag har aldrig testat- men gissa hur sugen jag är- ser ju både kul ut och blir (när man kan) supersnyggt!!! Hoppas du visar ditt alster;) kram

 • Reply Hanna 15 februari, 2012 at 17:50

  Låter så roligt.
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

 • Reply Erika G 15 februari, 2012 at 18:05

  Jag har gjort grejer i lera men det var länge sedan. Min yngsta dotter däremot har gjort fantastiska konstverk när hon gick en keramikkurs. Hon tyckte dock inte att det var roligt, så det blir inga fler. Lycka till – allt du gör blir ju vackert! Kram!

 • Reply Titta in hos Thess 15 februari, 2012 at 19:57

  Åå vad roligt med lera,det är klart att du kommer att göra något jätte fint =)
  Jag drejade en del när jag gick i skolan och det är verkligen något som jag kan sakna.
  Hoppas att ni får jätte roligt.

  Kram Thess

 • Reply I mina gömmor 15 februari, 2012 at 20:48

  Sofia jag har redan kommit på vad jag vill göra nästa gång! Egna knoppar! Tycker att vi nästintill var experter med en gång..! Roligt hade jag oavsett resultat!

  Kram på dig.

  • Reply hildashem.se 16 februari, 2012 at 07:34

   Jaaa, knoppar är ju en jättebra idé. Det och servettringar får det bli nästa gång 🙂
   Tack för en supermysig kväll, vi måste snart göra om det igen!

   Kram!

  • Reply I mina gömmor 17 februari, 2012 at 07:43

   En sockerkaksform tror jag minsann att jag måste göra med! Kände ett behov av det igår kväll när jag skulle sova! 🙂

   Kram

  • Reply hildashem.se 17 februari, 2012 at 07:53

   Haha, ja men då får det bli en sådan också nästa gång 🙂

   Kram

 • Reply Kanel & Cayenne 15 februari, 2012 at 22:33

  Jamen det kunde jag väl tro, att du varit med på ett hörn med den boken. Jag älskar den, den är så himla fin! Jag älskar även Fridas blogg och det hon gör, samt din blogg och nu när jag vet så ser jag 'likheterna'! 🙂
  Kram Jennica

  • Reply hildashem.se 16 februari, 2012 at 07:35

   Haha, vad kul att du nu ser kopplingarna 😉

   Kram Sofia

 • Reply Anonym 15 februari, 2012 at 23:34

  Du får gärna berätta hur det gick, och om "ateljen"/konsthuset är värt ett besök! Jag har funderat på att gå dit någon onsdag. Det låter jätteroligt! Hoppas det gick bra!

  Eleonora

  • Reply hildashem.se 16 februari, 2012 at 07:35

   Det är verkligen värt ett besök. Jättemysigt och roligt och det finns inga begränsningar det är bara att spinna loss ordentligt! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.