lantliv, odling

Om att fylla på förråden

 

Nu är alla potatisar ur jorden och landet får vila till nästa år.

Ni borde väl vara uttjatade på alla mina grönsaker vid det här laget. Men det är verkligen en härlig tid när man får skörda. Mina potatisplantors blast drabbades av någon konstig sjuka nu på sensommaren och gulnade och ruttnade. Därför var jag orolig över att själva potatisarna och skulle vara drabbade, så jag grävde upp allihop. Men potatisarna var turligt finfina. En hel korg blev det, och det räcker länge i vårt lilla hushåll.

Nu ska vi ut på tipspromenad i det fina vädret. Jag önskar er en fin söndag i solen!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

  • Reply Life's Silverlining and I 9 september, 2012 at 07:28

    Det ser verkligen härligt ut när du står där i grönsakslandet:) ha en fin söndag kram Nilla

  • Reply Maria - Villa Krutbruket 9 september, 2012 at 07:44

    Alltid lika roligt att kika in här!! Du har en sån härlig blogg som gör en glad..

    Ha en fin söndag! Här hemma är vi krassliga, allihopa 🙁

    Stor kram Maria

  • Reply Hanna 9 september, 2012 at 07:51

    så fint att titta in här hos dig, härligt att sköra det som man odlat.
    Ha en bra söndag.
    kram
    Hanna

  • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 9 september, 2012 at 08:04

    Härligt att potatisen var ok! Underbar känsla att få skörda hemodlade grönsaker, det smakar så mycket bättre av såna.

    Ha en härlig söndag!

    Kram Victoria

  • Reply Sandra V 9 september, 2012 at 08:15

    Man kan klippa av blasten om den blir så där tråkig, sjuk och ful. Potatisen kan ligga kvar i jorden ett par veckor till ändå! Och visst är det härligt att fylla upp förråden!
    Ha en bra dag…

  • Reply VisaLiza 9 september, 2012 at 08:16

    Ser härligt ut med dina odlingar tycker jag. Mysigt att ha sparat för vintern och veta att det där har jag gjort själv. Lycka till på tipspromenaden 🙂

  • Reply FruNeroLindström 9 september, 2012 at 08:39

    Så mysigt att få skörda det man odlar.
    Idag hoppas vi skörda lite i svampskogen här.
    Blir långpromenad och picnic och förhoppningsvis massa fina gulingar med hem.

    Ha en riktigt mysig Söndag, Kram Malin

  • Reply Lotta 9 september, 2012 at 08:48

    Man kan aldrig få för mycket av grönsaker och odlande, jag började gräva upp vår potatis i år och det samma hände vår blast!
    Ha en fin söndag.
    Lotta

  • Reply The Rosegarden in Malevik 9 september, 2012 at 09:09

    Hej Duktiga Sofia
    Men jisses så härligt det ser ut…..sådana bilder kan man aldrig bli trött på 🙂
    å missa nu inte…..

    B
    L
    O
    G
    G
    P
    A
    R
    T
    Y
    T

    fortsätter….
    redan 77 fina bloggar med
    VÄLKOMMEN 🙂
    Håkan

  • Reply Sonja {Dagmars Kitchen} 9 september, 2012 at 09:40

    Underbart med egna potatisar! Och vad fin du är när du står där och gräver! Önskar dig en fin söndag också

  • Reply ämmah 9 september, 2012 at 10:13

    jag såg dig igår på ica i sollebrunn. fick ju för mig först att det var nån jag kände – trots att jag inte känner nån i bygden. sen kom jag ju på att det var du och att jag "kände" dig från din blogg haha.

    • Reply hildashem.se 10 september, 2012 at 05:40

      Haha, vad lustigt. Kom gärna fram och hälsa nästa gång 😉

  • Reply MammaElva 9 september, 2012 at 12:04

    Nästa år sätter vi också potatis! Jag är ju en riktig potatisnörd, som håkan i sunes sommar 😉

    ha en fin söndag!! kram

  • Reply savannahome 9 september, 2012 at 12:49

    My first year planting mandel potatis. What a delight.

  • Reply Elli 9 september, 2012 at 15:31

    Det mesta jag sådde detta året kom inte ens upp ur jorden. Tror jag har myrbo i min bädd.

  • Reply Mitt liv som förskollärare 9 september, 2012 at 16:51

    Härligt med egenskördad potatis. jag hoppas jag också kommer dit hän att jag har lite egenodlat.
    Mysiga bilder.
    Kram/
    Berit

  • Reply EM 9 september, 2012 at 17:05

    Ja jag vet då inte var det fina vädret är, för i Lysekil började det regna på middagen och så fortsatte det på hemvägen till gården igen. Utkylt inne hemma, hutter hutter. Nu får man börja sätta på värmen…
    kram elsamarianne

  • Reply HannasHörna 9 september, 2012 at 17:46

    Hej!! Vilken lyx med egenodlad potatis. Duktiga du! Ha en fin vecka!

  • Reply No34 9 september, 2012 at 18:28

    Inget ris eller pasta kan slå den svenska potatisen… sååå gott!! Njut nu av Din egenodlade, kram Kate.

  • Reply Aquilejans 9 september, 2012 at 18:35

    Det är härligt med skördetid!

  • Reply fianathome 9 september, 2012 at 19:43

    Min spontana tanke när jag såg dig och potatisen var att du har grejjat med de där grönsakerna och nu vet du att allt är giftfritt och väl omhändertaget. Det måste smaka otroligt gott 🙂
    Hur vill du ha din potatis? Mos, bakad, kokt, stekt?

    Jag gör klyftpotatis i ugnen med mycket olja och kryddor. Blir så gott.
    Sen gillar jag att koka potatisen med skalet kvar och när de är kokta, steker jag dom hela i olja och färska kryddor – urgott!!
    kramelikram
    Fia

  • Reply Lyllos 9 september, 2012 at 19:45

    Det är ju så mycket godare med egna potatisar! Vi brukar sätta några plantor i hinkar också för att få klara lagom till misommar..
    Ha en härlig vecka!

  • Reply Gabriella 9 september, 2012 at 20:11

    Åh så härligt! Underbart med ett eget land, önskar jag också hade ett. Jag drömmer om ett så länge=)

  • Reply Lilla Kråkslottet/ Angelica 10 september, 2012 at 07:33

    Nähäedu! Tjata på om grönsakerr! I love it! Kram och ha en himlans bra dag!

  • Reply Ebba Mattsson 10 september, 2012 at 17:45

    Hallå där.
    Underbara skördetid! :o)
    Du har säkert fått potatisbladmögel. Det drabbas man allt som oftast av. Drar man bara av den vissnade blasten går inte sjukdomen ner i knölarna och de kan därför ligga kvar i jorden… om man inte som du har någon annan bra förvaringsplats vill säga.

  • Reply Thelma och jag 15 oktober, 2014 at 13:28

    Odla inte potatis på samma plats från år till år. Potatis utarmar jorden och gör att den lättare drabbas av t.ex bladmögel. Har man dessutom verkligen fått bladmögel så ska man inte odla potatis på den platsen igen förräns 6 år senare. För att slippa drabbas av det på den nya platsen så bör man växelbruka så att det går några år mellan varje potatissäsong. Typ att man har 4 lådor som man hela tiden alternerar odlingarna i. /pia

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.