Livet

Om att fylla på sin energi

Den hektiska våren börjar verkligen ta ut sin rätt, tröttheten som kommit har verkligen bestämt sig för att stanna. När man känner så är det viktigt att man tar ett steg tillbaka och lyssnar på kroppen. Sova är såklart viktigt men även att göra saker som man tycker om och som ger en massor med energi, för mig är det att gå på loppis och att pyssla om alla växter jag har drivit upp. Och i dag är en sådan dag – en energidag – eftersom jag bara ska ägna mig åt mina växter och gå på loppis. Det kan knappt bli bättre. Så för er som bor i närheten av Norra Björke utanför Trollhättan – ni glömmer väl inte loppisen idag klockan 12.

Vad brukar du göra när du är trött och tömd på energi?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply VillaKarlslund 17 juni, 2012 at 08:11

  Pyssla hemma med växter det är rogivande-bästa medicinen:)

  Hoppas du gör fina fynd på loppisen:)

  Var rädd om dig:)
  Önskar dig en fin midsommarvecka.
  Kram Tina

 • Reply Rebecca heter jag.. 17 juni, 2012 at 08:13

  Jag håller med dig. Att få göra det man tycker om ger mig energi. Pyssla, redigera kort, gå på loppis. Det ger en enorm energiboost

 • Reply Vårt röda hus 17 juni, 2012 at 08:25

  Jag älskar ju att läsa så det ger mej mycket energi. Sitta i mitt Glädjehus förstås! Men ett loppisbesök är inte dumt det heller. Eller ett besök i en trädgård av något slag…

  Skön söndag!
  Kram Eva-Mari

 • Reply lisasvilja 17 juni, 2012 at 08:45

  Ja det är verkligen viktigt att lyssna på kroppen och fylla på energiförrådet. Mitt bästa knep är att promenera med hundarna i skogen. Naturen ger mig så mycket energi! Annars gillar jag såklart också att gå på loppis, måla om någon möbel, göra ett smycket eller något annat kreativt som får mig att bli närvarande och glömma allt runt omkring..

 • Reply Lövkojan 17 juni, 2012 at 08:45

  Känner verkligen igen mig, gjorde ett likadant inlägg idag för man är liksom helt slut!
  Jag gör detsamma faktiskt, tar mig tid att ägna mig åt det som jag tycker är allra roligast och då blir det ofta loppis, för att komma hemifrån också. Annars är det trädgården eller vävningen förstås och att säga nej till allt som alla andra vill att man ska göra 🙂
  För övrigt underbar ide med tallrikarna, snor idén bums :)!

  Hoppas du får en riktigt härlig dag, kram Marie-Louise

 • Reply Hemma på ekbacken 17 juni, 2012 at 09:16

  Visst är det viktigt att få tillbaka energi, lika viktigt att släppa loss energi när det är för mycket.
  Jag är ute i trädgården med och njuter och även yoga verkar bli viktigare och viktigare.

  Hoppas du hittar något kul på loppisen.

  Kram Linda

 • Reply kungen o majkis 17 juni, 2012 at 09:46

  Ja, se trädgården verkar bara göra mig mer stressad, så det är inte där jag finner energi iallafall :-P! *jäkla ogräs-mutter* Jag fyller på energi genom att sätta mig ner och virka en stund, ta en sovmorgon, vara med vänner, ta en lång promenad med en sommarpratare i öronen, shoppa, pyssla, mysa med barnen.

  God loppis-tur på dig :-)!

 • Reply Malin - tjusigt 17 juni, 2012 at 09:46

  Ta hand om dig!
  Jag har också haft en jobbig tid, nu ska jag vara ledig och rensa, sy och skapa i en hel vecka. Hoppas också på lite sol och värme.

 • Reply fianathome 17 juni, 2012 at 10:01

  Jag pysslar med mina pudlar. Putsar päls, klipper klor, borstar päls och pussar mycket på älsklingarna. Så får jag energin tillbaka. Djur delar med sig och är aldrig snåla. Funkar som den bästa healingen som finns att få.
  Förr var ju söndagen en dag som man skulle "helga" och anse som vilodag. Kanske borde alla fundera över att ta en fridag i veckan för att ladda om – Vad nu fridag innebär är ju olika.
  kramelikram
  Fia

 • Reply Lina på rumochrabalder 17 juni, 2012 at 10:47

  Vilken fantastiskt skön tank du har. Jag gillar den verkligen. Precis samma tank kan jag ha. Men jag blir också lugn av att bara vara hemma, gå och städa undan och plocka och göra fint. Och när allt är fint pysslar jag med mina pelargonier eller nåt annat. Gör fina kort, planerar blogginlägg och leker med barnen. Finfin bild du visar idag! Kram!

 • Reply Kavallinskan 17 juni, 2012 at 11:08

  Jag går långa promenader, pysslar, läser böcker och går på loppis! Det ger mig massor av energi!
  Ha en fin söndag!
  kram

 • Reply Pia Gustafsson 17 juni, 2012 at 12:17

  Skönt att det finns de som lyssnar på kroppen. Jag brukar vara ute i naturen och tanka energi,gärna vid havet eller i trädgården. En loppissväng gör alltid susen och att få tid med sånt som är roligt. Sköt om dig! Kram Pia

 • Reply Helena Milton 17 juni, 2012 at 13:11

  Då vill jag gärna träffa en väninna och sitta och prata och ha det trevligt. Gå på konstutdtällning är också viktigt för mig. Jag njuter oerhört av det estetiskt vackra.

 • Reply A home far away 17 juni, 2012 at 15:42

  Jadu, hmmm vad gör jag då…när jag är i Sverige sätter jag mig gärna i skogen och lyssnar på vinden. När jag är i Singapore så går jag nog på spa en förmiddag…

  Kram
  Gunilla i Singapore

 • Reply Vardaxlyx 17 juni, 2012 at 16:50

  Man bara måste lyssna på kroppen. Ta det lungt och hitta på saker du tycker är kul = Välmående = Vardax/helglyx!
  Kramkram i massor denna söndag!

 • Reply HannasHörna 17 juni, 2012 at 18:31

  Hej!

  Jag brukar bara vara och vänta in energin. Man vet ju att den kommer men ibland dröjer den och ibland blir man förvånad att man får den tillbaka så snabbt…

  Ha en go kväll!

 • Reply Carolines vardagsliv 17 juni, 2012 at 18:40

  Åh vad fint du skriver – så sant såå!! Fick genast mer energi av att bara läsa din text! En fin sköndagskväll till dig! 🙂

 • Reply C 17 juni, 2012 at 19:25

  Trädgårdspyssel är verkligen rogivande men att bara vara i naturen eller hemma och inte göra någonting alls kan också vara skönt. En heldag eller helg med bästa vännen/vännerna är inte så dumt det heller. Hoppas dagen blev som du hoppades!

 • Reply Emma 17 juni, 2012 at 19:39

  Det låter som en fin och rogivande dag. Jag försöker pyssla om mina plantor men har inte begåvats med gröna fingrar så det går lite sisådär… =)

 • Reply Johanna 17 juni, 2012 at 20:03

  Precis som du!
  Träffa vänner & strosa på långpromenad i skogen funkar oxå 🙂
  Varm hälsn Johanna

 • Reply creando 17 juni, 2012 at 21:15

  Så ska det vara emellanåt. Dagar då man bara tankar fullt. För att kunna köra på igen. Nyladdad.
  Kramar Kicki

 • Reply Happy Gunhild 18 juni, 2012 at 08:37

  Köpa några tidningar och sjunka in i. Eller läsa en bok. Ta en rask promenad, gå ut i skogen. Lyssna på bra musik, sjunga en trudelutt. Byta miljö är bra. Och träffa en vän 🙂

 • Reply Anette Ryan 18 juni, 2012 at 09:39

  Det är vilktigt att lyssna till sig själv och sin kropp, kanske inte alltid så lätt. Låter som om du kommer få en härlig energipåfyllningsdag.
  Kram Anette 🙂

 • Reply Annaochlivet 18 juni, 2012 at 12:50

  Åh det är så sant som du skriver! Kram från mig <3

 • Reply homemadebyanna 18 juni, 2012 at 19:55

  Så himla fint det blev med den vita krukan på stolen!
  Farmförallt med den blå/vita tallriken under.
  kram

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.