Livet

Om att gå på sin egen konferens

konferens med sig själv

 

Jag har höga krav på livet och vill göra det bästa av det den tid jag har. Att göra aktiva val känns därför viktigt. Jag vill inte att saker bara blir som de blir för att de förväntas eller brukar bli så.

Alla företag har konferenser där det görs genomgångar på strategier och upplägg inför framtiden. Anledningen till att företag gör det är för att de ska utvecklas, jobba vidare framåt och få alla på företaget att jobba mot samma mål. Det är ju en självklarhet om det ska fungera.

Därför är det konstigt att konferenser för ens eget liv inte är en självklarhet. Antingen kan en göra det själv eller tillsammans med sin partner. Jag gör det tillsammans med min man, för om pratar en inte högt om drömmar och mål i livet är ju risken att man en dag vaknar upp och inser att en är på väg åt olika håll.

För femte gången har vi nu precis haft vår årliga familjekonferens. Det är otroligt berikande och nyttigt. När jag ibland berättar om det här för människor som jag träffar så blir de intresserade och ställer många frågor om hur det går till, vad vi gör och vilket upplägg vi har. Därför tänkte jag nu berätta lite om hur våra konferenser går till.

 

Struktur på konferensen

Vi jobbar utifrån 6 områden. På varje område så diskuterat vi utifrån 3 perspektiv: min situation, hans situation och vår gemensamma situation.

Vi sätter upp mål både på kort och lång sikt. Var befinner vi oss om 1 eller 5 år på respektive område?

Innan vi påbörjar varje område så går vi igenom föregående års anteckningar och bockar av allt vi genomfört, vi ändrar/stryker eller eventuellt flyttar med vissa punkter till kommande år. För visst händer det att vissa mål som vi satte upp förra året inte längre känns aktuella. En förändras ju med tiden, en får nya tankar och influenser som såklart påverkar ens mål och prioriteringar.

Både stort och smått får plats. Vissa mål är stora och övergripande medan andra är små och konkreta.

 

Ekonomi

Här pratar vi om hur ekonomin ser ut i dagsläget och hur vill vi att den ska se ut framöver. Vad kan vi göra för att påverka? Är alla utgifter nödvändiga och ger oss sådant som vi vill ha. Ska vi förenkla hanteringen genom att lägga vissa fakturor på autogiro? Ska något abonnemang sägas upp eller omförhandlas? Hur ser bolånen ut?

 

Boende

Är vi nöjda med vårt boende? Bor vi där vi vill? Och passar vårt boende för de mål vi har satt upp för framtiden? Är det något som behöver åtgärdas i form av renovering? Är det dags att byta ut det där gamla kylskåpet nu? Eller behöver vi kort och gott en ny dörrmatta? Den här punkten innefattar allt som rör hemmet.

 

Jobb

Jobbar vi med det vi vill? Jobbar vi så mycket som vi vill? Är det något som ska styras om? Eftersom jag har företag så blir det här en ganska stor punkt för min del. Strategier och målbilder ritas upp för hur jag ska bedriva mitt företag och mina webbshoppar så att det blir så som jag vill ha det.

 

Nöjen/resor

Vilka utflykter och resor vill vi göra tillsammans? Vad vill vi göra på egen hand? Vad vill vi uppleva? Är det någon speciell konsert vi vill gå på?

 

Personlig utveckling

Vad vill jag utveckla hos mig själv? Finns det några specifika egenskaper som jag vill bli bättre på? Finns det något nytt område jag vill lära mig mer om? Hur kan jag lära mig det, ska jag gå en kurs eller köpa en bok och studera på egen hand? Finns det någon jag kan träffa och utbyta kunskaper med?

 

Relationer

Självklart pratar vi här om vår egen relation, om hur den kan förbättras och förfinas ännu mer. Men vi pratar också om vilka relationer vi både som par och individer vill fortsätta att odla och fokusera på. Kanske finns det även relationer som helt och hållet borde avslutas? En relation bygger på ömsesidig respekt och om att ge och få, finns det relationer där energin istället äts upp är det bättre att vara utan.

 

Vi pratar visserligen kontinuerligt om alla dessa saker under året, men när en sätter sig ner och tvingas att sätta orden på pränt så krävs det en helt annan skärpa och tankekraft för att kunna konkretisera och formulera sina tankar. Det är väldigt nyttigt. Och dessutom för det mig och oss framåt. Eftersom det finns nerskrivet finns också möjligheten att se vad jag och vi åstadkommit. Många gånger märker en inte alla de förändringar som en genomgår, men det blir väldigt tydligt när jag kan läsa vad jag ville för fyra år sedan och se att jag faktiskt är där nu.

 

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Alice 29 juni, 2016 at 07:18

  Riktigt bra idé med familjekonferens, det ska vi börja med här hemma tror jag bestämt!

 • Reply Stina 29 juni, 2016 at 07:24

  Det här var en aha-upplevele! Självklart ska man gå på konferens med sig själv. Jag ska genast boka in en egen träff med mig själv och gå igenom livet. Tack för inspiration! <3

 • Reply Maria Bergström 29 juni, 2016 at 07:30

  Dina bilder är så himla fina och finurliga. Jag blir alltid glad av dem och dina inlägg. Det här passar jättebra. Jag har aldrig haft en sån där konferens med min partner, vi har familjeråd ibland men detta tål att tänkas på.
  Kram

 • Reply Caroline 29 juni, 2016 at 08:02

  Vilken otroligt bra idé, detta tar jag med mig!

 • Reply Ekomorsan 29 juni, 2016 at 08:06

  En så givande inlägg! Självklart borde en gå på konferens med sig själv (och sin partner)! Härligt att du kan se att de målen som sattes upp första gången blivit verklighet idag!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 30 juni, 2016 at 16:23

   Kul att du gillar det. Ja, det är givande och häftigt att se att en faktiskt går framåt i livet. 🙂
   Kram

 • Reply JohannaN 29 juni, 2016 at 08:12

  Så himla inspirerande! Tycker att jag är rätt bra på att göra det här med mig själv och mitt företag – men att göra det hemma och därmed involvera flera är ju superbra. Ska lyfta frågan! =) Kram!

 • Reply Malin 29 juni, 2016 at 19:06

  Så bra! Jag gör detta med mig själv även om jag inte kallat det konferens. Men smart att göra med partnern!

 • Reply ISA 29 juni, 2016 at 19:25

  oj, aldrig tänkt på detta men egentligen; SÅ SMART! det viktigaste i livet är ju sin egna tillvaro så klart man ska analysera och utvärdera den!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 30 juni, 2016 at 16:34

   Ja, precis! Den egna tillvaron är ju faktiskt den som betyder mest i livet, det är klart att den ska vara så bra den bara kan. 🙂

 • Reply Simone 30 juni, 2016 at 07:51

  Vad intressant! Tror att det kan vara väldigt givande att faktiskt sätta sig ner och diskutera sånt här.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 30 juni, 2016 at 16:35

   Ja, det är det verkligen. Och framförallt att tvingas skriva ner det, då händer det något extra med tänkandet. 🙂

 • Reply Agnes {Cashew Kitchen} 30 juni, 2016 at 11:54

  Måste införa detta i min relation asap! SÅ bra grej!

 • Reply Jenny 30 juni, 2016 at 18:41

  Vilket himla smart upplägg! Jag brukar försöka strukturera upp tankar och så ibland men det blir alltid lite hafsigt. Och glöms bort. Men att bara boka in en dag med sig själv och gå igenom prick allt… Får nog bestämt bli ett årligt möte med mig själv, stort tack för inspirationen!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 4 juli, 2016 at 07:05

   Du är ju på väldigt god väg som redan börjat lite. Men testa med lite struktur också, det är dessutom himla kul att ha kvar de där anteckningarna efter några år och se utvecklingen. Lycka till! 🙂

 • Reply Wilda 9 juli, 2016 at 08:04

  Inspirerande! Jag har konferenser med mig själv då och då, men detta låter ju riktigt bra. Något som jag helt klart tar med mig för framtiden.

 • Reply Emmi i Spanien - explorista.se 9 juli, 2016 at 10:21

  Vilka bra tips! Perfekt att kombinera med t.ex. en spahelg eller nåt (för man åker ju iväg på konferenser 😉 ) och först prata om allt och sedan bara ta det lugnt ihop!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 11 juli, 2016 at 07:35

   Precis! Så har vi gjort innan, åkt på spa. Det var denna gång som vi liksom tog konferensen till nya höjder, men det var nyttigt att den sträckte sig över flera dagar för då fick saker och ting sjunka in och diskuteras klart. Att göra dessa saker tillsammans är stärkande. 🙂

 • Reply Asta 16 juli, 2016 at 14:56

  Tänkt mycket på det här inlägget sedan jag läste det. Så klokt! Att jag inte kommit på det också. Har skickat länken till min man för att försöka boka in en sådan här konferens. Och varför inte på Spa? Tack för tipset. Tror att vi ska använda oss av det.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 18 juli, 2016 at 09:51

   Vad kul att det gjorde intryck på dig. Att ta det i samband med en spa-vistelse är jättebra. Stort lycka till! 🙂

 • Reply Winter Workation i Åre – ORDNINGEN och LUGNET 22 januari, 2017 at 00:19

  […] lyssna på intressanta föreläsningar om hur man SEO-anpassar sin blogg (Maryem), nyttan i att gå på konferens med sig själv (Sofia) och andra både matnyttiga och starkt personliga […]

 • Reply Mia Bergvall 22 januari, 2017 at 08:53

  Vilket bra inlägg!! Tycker allt som har med planering, mål och drömmar är så himla viktigt, vore så kul om jag lyckades engagera sambon i sånt här också!
  Själv skrev jag mina mål för 2017 utifrån det så kallade livshjulet/livstårtan vilket blev väldigt bra!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 januari, 2017 at 10:54

   Tack! Ja, det är verkligen viktigt. Och att göra det tillsammans med sin partner är verkligen stärkande för relationen. Kul med livshjulet, vet vad det är men har aldrig använt mig av modellen. Ska kanske ta med den på nästa konferens. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Den senaste tiden ... - Hildas 28 juni, 2017 at 07:59

  […] har varit i Prag och haft vår årliga konferens, i år var det ovanligt mycket att diskutera med tanke på vilken framtid vi står inför. Jag […]

 • Reply Några boktips från en som lärt sig läsa på nytt – Hildas 15 februari, 2018 at 08:48

  […] i varv att jag inte haft ro nog att sitta still med en bok och läsa. För två år sedan på vår årliga konferens, så satte jag som mål att jag ville kunna läsa böcker igen. Det kanske låter konstigt, men jag […]

 • Reply Personlig konferens - hur funkar det? – Hildas 15 oktober, 2018 at 20:46

  […] har tidigare skrivit om personlig konferens, så om du vill läsa mer om det kan du göra […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.