hållbart liv

Om att göra det man är bra på

Jag har en jättefin symaskin, dock använder jag den mest till enklare saker såsom att laga något, lägga upp en fåll eller något annat simpelt ingrepp. Jag har tänkt många gånger att jag ska lära mig att sy snygga kassar, klänningar eller andra kläder men varje gång kommer jag fram till att jag faktiskt inte tycker att det är särskilt roligt att sy. Och varför ska jag ägna min tid åt sånt som jag inte tycker är roligt?

Det finns ju så många andra som är duktiga på det där, då är det bättre att låta de göra det – dels för att det går snabbare för dem och dels för att det också förmodligen blir mycket snyggare. Det är bättre att jag gör det jag tycker är kul och som jag är bra på och låter andra göra det de är bra på och köpa det av dem istället.

Den här supersöta portmonnän fick jag av min kompis Karin, hennes svägerska Annika som driver Fröken Skogsbär är grym på att sy, och har gjort den och många andra supersnygga grejer. Hon använder i största möjliga mån återbrukat material, vilket jag verkligen gillar. Och hon är så duktig på det hon gör att hon nu har möjlighet att jobba ännu mer med sin sömnad av återbrukade grejer och mindre med sin ordinarie anställning. Det gillar jag och jag stöder gärna småföretagare. Så jag tänker att jag låter henne och andra som är duktiga på att sy få göra det, och sälja grejerna istället så kan vi som är bra på annat än att sy – men som ändå vill ha sydda grejer, köpa av dem istället. Så att de kan leva på det de är bra på. En vinnare-vinnare-situation helt enkelt.

portmona froken skogsbar 2

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ge bort originella julklappar i år - Pysselbolaget - Enkla roliga pyssel för barn och vuxna 10 december, 2015 at 08:27

    […] vän och bloggkollega Sofia på Hildas hem skrev i höstas ett inlägg om att stötta småföretagare och folk som är bra på nått. Jag gillar tanken. Jag vill hellre ge bort julklappar gjorda av […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.