inredning, inspiration, katter

Om att ha funnit sin plats

Allt utom katten (som funnit sin plats) är loppisfynd – fast hon är faktiskt ett second hand-fynd eftersom redan bodde i huset när vi flyttade in.

Alla har vi väl en eller flera favoritplatser i hemmet där man känner att man gärna sitter och kurar ihop sig och läser tidningen, dricker en kopp te, pratar i telefon, kollar på tv eller kanske bara sitter med en katt i knät och myser. Katterna här hemma har hittat sina speciella platser som de återvänder till varje dag för att ta sig en tupplur. Dock så har vi olika favoritplatser, jag och katten Sonja – personligen tycker jag inte att det skulle vara så mysigt att tränga sig ner i den där korgen …
Har du hittat din favoritplats där hemma?

/Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Svea 10 mars, 2012 at 07:14

  Nja jag vet inte det, jag har platser som jag ser som favoritplatser men som jag sällan utnyttjar sedan har jag platser som jag ofta nyttjar men som inte känns som favoritplatser om du förstår… Gillar ju båda våra fåtöljer där man sitter kungligt men oftast hamnar jag i soffan mellan busarna.
  Hoppas du får en fin helg!
  Kram Sandra
  P.s Vill du förresten anta min utmaning att blogga om färg?

 • Reply Birgit 10 mars, 2012 at 07:17

  Har väl ingen speciell plats, men visst är det viktigt att ha platser att vila på. Oj vad många som Gillar på Fejan 995st.
  Trevlig Helg!

 • Reply Henrietta 10 mars, 2012 at 07:33

  Härliga katter ♥ Vi har tre arbetsstolar i vardagsrummet och tre katter, de hittar oftast varsin stol och det ser så mysigt ut!
  Katten bodde kvar? Hoppas det var en lycklig historia och inte så att hon bara lämnades. Men så härligt att hon fått ett hem hos er!
  Kram Henrietta

  • Reply hildashem.se 10 mars, 2012 at 08:05

   Det var faktiskt två fina katter som ingick i husköpet och jag var jätteglad för det eftersom jag älskar just katter. De båda – Sonja och Monica – lever och har det gott här hos oss nu 🙂
   Kram Sofia

 • Reply C 10 mars, 2012 at 07:41

  Hej Sofia! Jag har blivit så sugen på att gå på loppis och hitta fynd att fixa till efter att ha läst din blogg med flera. Vad har du för tips på bra loppisar runt oss. Har besökt någon men den var inte så bra. Jag åker ju ofta fram och tillbaka mellan Trollhättan och Horla och kommer alltid att tänka på dig när jag passerar Sollebrunn. Ha det gott och många kramar från Carolin.

  • Reply hildashem.se 10 mars, 2012 at 08:10

   Hej Carolin! Så kul att du blir loppissugen. När du är i Horla, går du på auktionen där då? Det är en jättebra auktion som jag rekommenderar. Det finns också en bra loppis i Vårgårda som heter Hjulet, de har öppet lördagar och måndagar, tror jag. Annars finns det inte så många året-runt-loppisar här i trakten, dock finns det många fina loppisar på sommarhalvåret då alla idrottsföreningar och Lions-klubbar arrangerar sina loppisar, det är till att hålla utkik i lokaltidningen om när dessa inträffar. Kanske springer vi på varandra på någon av dessa 🙂
   Jag önskar dig lycka till och en fin lördag!
   Kram Sofia

 • Reply MammaElva 10 mars, 2012 at 08:01

  Myser gärna ned mig i ena hörnan i soffan. Annars är ju trädgården en favoritplats, speciellt på sommaren!! Åh, nu längtar man efter sol!!
  Ha en finfin dag!
  Kram Elin

 • Reply Torborg 10 mars, 2012 at 08:20

  Visst har jag mina favoritplatser att vila på. Vi har två soffor så jag har en plats i varje soffa! 🙂
  Sen har jag en viloplats bakom styret på HDn!
  Men favoriten är naturligtvis i famnen på min man, där jag blir helt avslappnad och totalt lugn! 🙂

 • Reply Isabella 10 mars, 2012 at 08:36

  Min favoritplats i lägenheten är nog köket. Där kan jag göra det jag älskar mest, laga mat och baka. Men jag sitter också ofta där på kvällarna med te och min dator och letar inspiration till nästa dags blogginlägg! Köket är en så fridfull plats för mig.

 • Reply Matilda 10 mars, 2012 at 08:42

  Jag har hittat en jättefin inredningssida som du kanske vill kolla in. Jag älskar din blogg förresten !!!!

  • Reply Matilda 10 mars, 2012 at 08:44

   Jag glömde skriva vad den heter men den heter pillowmine.com !!!

 • Reply creando 10 mars, 2012 at 09:57

  Katter vet hur man tar vara på det njutningsbara i livet 🙂

  Kramar Kicki

 • Reply The Rosegarden in Malevik 10 mars, 2012 at 10:09

  Hej Sofia
  hihi,,,,ja de e klart man har 🙂
  å missa nu inte……

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med 🙂
  VÄLKOMMEN
  Håkan

 • Reply Johanna Stålros 10 mars, 2012 at 11:56

  Ja det har jag minsann- jag slåss med vår katt om plats i kökssoffan;) kram

 • Reply Bromans Bravader 10 mars, 2012 at 17:30

  Mysigt!
  Men, haha, dig nertryckt i korgen är nog inte så mysigt. Men en kul syn kanske =)
  Kram

 • Reply Olga 10 mars, 2012 at 19:29

  Nej

 • Reply Helena, Craft and Creativity 10 mars, 2012 at 21:59

  Katter ger mig sådan hemtrevnad. Hög mysfaktor på att ha små fyrbenta morrhårsprydda sötnosar hemma. 🙂

  Min favoritplats i huset är helt klart köket. Där sitter jag och jobbar, pysslar, fotograferar, äter och det är där familjen umgås som mest och bäst.

 • Reply Marianne 11 mars, 2012 at 14:44

  Ena sidan av soffan med en katt i knät, för det är även vår äldsta katts bästa dela av soffan med eller utan mattes knä:)
  Finns inget annat som kan få mig att vila och slappna av lika mycket som mina katter!
  Kram Marianne

  • Reply hildashem.se 11 mars, 2012 at 14:51

   Precis samma här faktiskt, det finns ingen annan som kan få mig att slappna av så mycket som katterna. När en katt lagt sig till ro i mitt knä – ja, då måste jag ju sitta still där tills den vaknar igen 🙂

 • Reply Ann-Helen 11 mars, 2012 at 14:59

  Min favoritplats är faktiskt utomhus! Påpälsad till max njuter jag av många dagar på min altantrappa! Sitter ofta där med mig kopp te, se ut över ägorna (ja trädgården då, hihi), ser hundarna busa omkring och bara njuter. Sånt gör mig lycklig!

 • Reply Vita möbler och barnbus 11 mars, 2012 at 16:26

  Hejsan Sofia!

  Men det såg väl mysigt ut…inte kan jag förstå varför du inte vill krypa ner i en liten korg 😉
  Nu undrar jag…Hur många katter har ni?
  Är det dom två "damerna" eller har ni fler?
  Undrar därför att vi har en söt liten kattkille och nu funderar vi på en vän till honom men då jag inte är så där jätte påläst om just katter så undrar jag hur det fungerar och så 🙂

  Använder dom samma låda då eller vars en?
  Det bör väl gå att ha två av samma "sort" om dom är kastrerade?
  Nu bombaderar jag dig med frågor 😉

  Ha en fin kväll finaste du
  Kram//Anja

  • Reply hildashem.se 11 mars, 2012 at 17:51

   Hej Anja! Vi har tre katter. Två tjejer och en kille, det går alldeles utmärkt att ha två av samma sort, men kastrering är bra särskilt då det handlar om hanar. Våra katter använder inte låda då det alltid går utomhus när det är dags att gå på toa men en period förrförra året hade vi låda till vår kattkille eftersom han hade opererats efter att ha blivit påkörd av en bil och när lådan väl fans där så använde även tjejerna den. De verkade inte ha det minsta ont av att gå på samma – bara man håller rent, vilket är det viktigaste.

   När man skaffar en ny katt så kan det bli en hel del fräsande dem sinsemellan, det brukar oftast lägga sig efter ett tag och förhoppningsvis blir de goda vänner – eller så accepterar de varandra i alla fall och det går utmärkt för dem att bo under samma tak.
   Hoppas att ni hittar en passande kompis till er lille 🙂

   Jag önskar dig en fin söndagskväll!
   Kram Sofia

  • Reply Vita möbler och barnbus 11 mars, 2012 at 19:27

   Hej igen!
   Tack snälla för att du svarade på mina frågor 🙂
   Då blir det allt till att hålla utkik efter en liten vän…till vår lilla vän 🙂

   Kram//Anja

 • Reply Gabriella 11 mars, 2012 at 23:05

  Hihi vilken härlig bild!=)

 • Reply Emma 15 mars, 2012 at 14:31

  Har skrivit om min katt Bosse och hans små smultronställen i hemmet idag 🙂
  Det är så härligt med katter!
  Vilken fin blogg du har. Hit tänker jag återvända.
  Emma

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.