mina funderingar

Om att ha myror i brallan

Jag är dålig på att ta mig lugna stunder då jag bara sitter själv och njuter med en kopp te. Jag får lätt myror i brallorna och måste upp och springa så fort jag satt mig eftersom jag fått syn på en blomma som behöver vatten, en filt som borde vikas ihop, kommer på ett telefonsamtal som måste ringas, eller så kommer jag på något annat “viktigt” som måste göras just då. Trots att jag vill ta det lugnt så skulle jag skulle behöva bindas fast i stolen för att sitta still. Att det ska vara så svårt att bara vara … Vilket är ditt bästa avkopplingstips?

//Sofia ♥

PS. Om du också har myror i brallan och vill göra egna “tepåsar” kolla här >>

Previous Post Next Post

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply cissi 26 april, 2012 at 06:37

  Mitt bästa avkopplingstips är att jag går ut i uterummet, UTAN telefon. Anteckningsblock eller någon tidning. En kopp te eller kopp kaffe, spelar mindre roll. Sen skriver jag.

  Fast jag kopplar samtidigt av när jag städar, det är avslappning för mig att gå i min egen takt och fixa. 🙂

 • Reply Clarice 26 april, 2012 at 06:45

  Det är som du skriver, svårt att koppla av. Jag kan inte koppla av när jag är hemma. Det gör jag då vi är på landstället eller ute och reser någonstans. Då tar jag en bok och läser. Det är njutning!

  Kramis,

 • Reply Camilla 26 april, 2012 at 06:45

  Tyvärr kan jag inte ge något bra tips då jag själv har brallor fulla med myror ;)) Kanske är det en egenskap som vi kvinnor helt enkelt får lära oss leva med?! Hoppas du får fina tips från andra, jag får kika in här och ta del av dem så kanske jag också lär mig att sitta still ibland! Ha en bra dag!

 • Reply FlickornaLundgren 26 april, 2012 at 06:47

  Spikmattan är mitt bästa avkopplingstips. Rulla ut den på sängen och bädda ner dig under en skön värmefilt. Antingen poppar alla kreativa tankar popcorn i huvudet på en eller så somnar man som en stock 😉 Lite som att spela på roulette 🙂

  kram
  /Anna

  • Reply hildashem.se 26 april, 2012 at 07:45

   Jag har faktiskt en spikmatta … men jag tar mig aldrig tid för att ligga på den. Haha, snacka om moment 22 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Elina 26 april, 2012 at 07:14

  Ta ett fotbad? Det är sjukt avkopplande, inte bara för fötterna! Gärna med lavendel och fotsalt. Och så blir det svårt att springa iväg för det blir så blött överallt då 🙂 Lycka till! Kram Elina

  • Reply hildashem.se 26 april, 2012 at 07:42

   Mycket bra tips! Jag är alldeles för praktisk för att låta det bli blött på golvet, så då hade jag nog snällt suttit kvar 🙂
   Kram Sofia

 • Reply lisasvilja 26 april, 2012 at 07:36

  Det kan vara svårt att slappna av om man känner sig stressad på insidan. Men att ta ett varmt bad eller en dusch tycker jag hjälper. Annars gillar jag att meditera (kräver dock lite träning) eller att lyssna på en inspelad avslappning. Hoppas du hittar ditt egna sätt! Kram

  • Reply hildashem.se 26 april, 2012 at 07:43

   Ett varmt bad är ett bra sätt … problemet är att vi inte ha badkar. Men det står på önskelistan 🙂
   Kram Sofia

 • Reply MammaElva 26 april, 2012 at 07:36

  Hihi… Jag har en tusen idéer och inspiration men kan ibland ha svårt att få rumpan ur. Jag kan verka avkopplad där jag sitter med mitt kaffe men inombords är jag überstressad!
  Åk bort är mitt tips! Någonstans där du inte kan pyssla med dina blommor eller vika tvätt… Absolut bästa! Man behöver oftast inte åka så långt.
  Ha en fin, avkopplande dag! //Elin

  • Reply hildashem.se 26 april, 2012 at 07:44

   Åka bort är det mest effektiva sättet … fast åker jag bort så längtar jag hem till mina blommor och annat pyssel. Jag är en riktig hemmaråtta 🙂
   En fin dag till dig!
   Kram Sofia

 • Reply Lifestyle By Lena 26 april, 2012 at 08:28

  Hittade precis till dig och jag måste säga att jag verkligen gillar din blogg. Superfin och full med så mycket inspiration!
  Jag känner igen det där med myror i brallan och tar gärna till mig de tips du får, har tyvärr inga själv att ge 😉

  Vi ses!

  Kram Lena

 • Reply Marianne 26 april, 2012 at 08:30

  Kattmys! Här hemma "kräver" katterna sin egen stund och det passar ju rätt bra ihop med en kopp te och idébok:)
  Extra mysigt att sitta ute med en filt runt sig och katten i knät!
  Kram Marianne

 • Reply Hus Nr.5 26 april, 2012 at 09:56

  Ja så är det för mig med. Sätter jag mig ner, så ser jag grejer som ska rättas till….mm..
  Men en bra inredninstidning i soffan och en kopp kaffe är aldrig fel 😉

  Kram Verra

 • Reply Ann-Sofie 26 april, 2012 at 11:23

  Jösses vad jag känner igen mig. Varför är det så svårt. Att bara sitta ner (utan att vara helt slut) skulle jag verkligen vilja lära mig.

 • Reply Annika GW 26 april, 2012 at 11:55

  Ja så är det. Man vill ofta gör många saker på en gång. Men samtidigt har jag lärt mig att koppla av när jag virkar eller stickar. Det är verkligen meditativt! / Annika

 • Reply Kia 26 april, 2012 at 12:03

  Ibland har jag lite svårt att koppla av utan måste hålla på att plocka och sådär.
  När N var liten och vi fråga henne om hon har myror i rumpan så titta hon efter och nej det hade hon inte. : )

  Ang vatten i flaska så förstår jag inte varför?? Kolsyrat vatten, usch. Kranvatten är min grej!

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

 • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 26 april, 2012 at 12:15

  Jag är ALDRIG still, min man blir galen på mig när jag tom pysslar med något när vi har "fredagsmys" framför tv:n =)

  Behöver verkligen lugna ner mig men det är så svårt, varför har inte dygnet fler timmar???

  KRAM Karoline

 • Reply Ebba på landet 26 april, 2012 at 12:49

  Ha Ha, jag har inga bra tips. Jag är precis som du.
  Så fort jag lägger mej i soffan kommer jag på nåt som bara måste göras NU!

 • Reply Svea 26 april, 2012 at 12:56

  Börja virka! Det är nog det som kan få mig att sitta ner en stund, eller det för**ade datorn (har insett att datorn är min största tidstjuv…)
  Ha en fin dag!
  // Sandra

 • Reply Lovisa 26 april, 2012 at 15:33

  att bara släppa allting för en liten stund och bara vara 🙂

 • Reply Augustifamiljen 26 april, 2012 at 17:34

  Åh, jag vet precis vad du menar för jag är likadan. Det värsta är nog datorn, då jag av nån anledning finner den rätt avkopplande också 🙂

  Härlig blogg förresten, faktiskt första gången jag är in! Ni är ju jätteduktiga på att göra egna möbler 🙂

 • Reply Maria 26 april, 2012 at 17:58

  Samma här, men jag har lärt mig en del mindfulnessknep. Blunda och lägga märke till dofter eller ljud. Eller bara känna efter hur andningen är just nu. En djup suck brukar göra att jag landar i nuet. 🙂

 • Reply Carolines vardagsliv 26 april, 2012 at 18:51

  Oj, känner så igen det där med myror i brallan! Gillar fina anteckningsböcker och fina pennor men trots att jag har 1000 ideer & visioner blir det sällan nedtecknat, tyvärr! Enda sättet för mig att varva ner är om det är dåligt väder ute (störtregn) och jag känner att jag faktiskt "får" och kan kasta mig på soffan utan dåligt samvete 😉

 • Reply en matsked grejer 26 april, 2012 at 19:03

  Jag saknar myror helt, faktiskt. Skulle du kunna avvara några till mig så kan jag posta några latgener till dig?!
  Ha det fint!
  Kram Cecilia

 • Reply Fröken Prillig 26 april, 2012 at 19:13

  Jag tar ett bad! = ) Där kan jag inte skutta upp och ner utan har jag lagt mig däri så kan jag gott ligga kvar där läänge! Mina små barn brukar säga att det är orättvist att jag får bada så ofta. Ibland blir det en stund i badet varje kväll. Där kan jag koppla av och helt enkelt lägga alla måsten och allt "tjat" från familjen åt sidan. Det är ju ingen idé att be mig utföra någon syssla, leta efter någon borttappad sak eftersom jag är "fast i badet. Det är en av de få gångerna jag unnar mig lyxen att vara för mig själv utan att jag har något jag måste utföra.
  Men testunder är inte fel heller, men med en massa barn i huset funkar badet bättre = )
  Må så gott!

 • Reply Ljusa vardag 26 april, 2012 at 19:36

  Hej! Nu var det alldeles fööör längesedan jag var in till dig. Tiden har inte räckt till då vi planerat ett bröllop, men nu är det över. Vad bra idé att ha en bok att skriva ner allt tok man kommer på! Jag är lite lik dig med tanke på myror i brallan. hittar alltid på nya saker att göra och har svårt att "bara vara". Önskar dig en fin helg. Kramar Anna

 • Reply Maria at inredningsvis.se 26 april, 2012 at 20:07

  Åka och sätta sig vid havet, finns inget mer lugnande för själen. Det funkar dock dåligt när det pissregnar som idag i GBG och då är yoga & meditiation nummer 2 på realx listan:)
  Ha en kanonhelg

  LOVE Maria

 • Reply Gottegrisen 26 april, 2012 at 20:10

  Sån där är jag också! Kan inte sitta still för det finns alltid något litet som ska fixas.

  Jag har fallit för yoga och är nöjd med att jag kan vara "här och nu" en timme i veckan i alla fall :o)

  //Linda

 • Reply creando 26 april, 2012 at 20:17

  Mitt bästa avkopplingstips är helt klart att ha en liten Mygga (vår nakenhund) i knät. Det bästa både hon och jag vet. Då blir jag sittande långa stunder… 🙂

 • Reply Bromans Bravader 26 april, 2012 at 21:37

  En kopp te, en chokladbit, en tidning eller bok. Tyyyyst runt omkring. Ingen musik eller andra ljud.
  Då kopplar jag av.
  Kram Jannike

 • Reply Emma 27 april, 2012 at 07:46

  Mitt bästa tips är att gå och lägga mig en stund på sängen med en varm katt på magen.
  Ha en härlig dag fina du!

 • Reply Helena, Craft and Creativity 27 april, 2012 at 07:59

  Jag har absolut inga tips för jag är helt värdelös på att koppla av helt och hållet. Rastlösa fingrar brukar jag kalla det för. Jag måste alltid pyssla med något. I och för sig är det avkoppling för mig. 🙂

 • Reply Anonym 28 april, 2012 at 13:57

  jag har haft så svårt att varva ner, ända tills för ett litet tag sen när jag började med yoga. det är det första som funkar för mig och jag mår så himla bra av att yoga en liten stund! jag hittade den här sidan med gratis yoga pass av en jätteduktig instruktör och började yoga hemma, här kan man välja lite hur svårt man vill att passet ska vara och anpassa efter hur lång tid man har (det finns alltifrån 5 minuters pass till 40 minuter). hoppas du hittar ett sätt att ta det lite lugnare som du mår bra utav! Vårhälsningar/Julia

 • Reply Anonym 28 april, 2012 at 13:59

  oj jag glömde visst länken till yogasidan:
  http://yogaforalla.se/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=63
  så:)/Julia

 • Reply Jennica... 29 april, 2012 at 07:34

  Åhh, vilken fin bild! Jag gillar detta inlägget jättemycket. Jag gillar färgerna och stämningen och framför allt den inspiration den ger mig. Det händer mycket i mitt liv just nu och jag kommer snart att starta upp ett eget liv i eget hus, och jag funderar mycket över hur jag vill inreda. Det är så kul att fundera och tänka på hur jag vill göra nu när jag har chansen att starta upp något nytt helt själv! Men samtidigt när jag sitter här med min tidningshög och tänker att jag ska klippa och klistra och göra moodboards, så får jag prestationsångest och vet inte hur jag vill ha det! Det är väl knasigt, jag ska göra något som jag verkligen tycker är kul och så 'fastnar' jag för att jag inte riktigt kan bestämma mig hur jag vill ha det….knasigt!
  Men tack för all inspiration!
  Kram Jennica

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.