mitt liv som egenföretagare

Om att jobba hemifrån

jobba hemifrån

 

Igår var det tydligen jobba hemifrån-dagen. En dag då alla som kan, vill och får, uppmanas att jobba hemifrån. I snart 5 år har jag jobbat hemma. Och jag gillar det verkligen. Visst har jag emellanåt saknat ”kollegor”, ibland för att bolla någon idé eller bara stämma av något beslut med eller någon att dela lunchrasten tillsammans med.

Men den allra största vinsten för mig att ha kontoret hemma är att slippa resorna till och från jobbet, som jag alltid haft under mina år som anställd. Eftersom jag bor där jag bor – ute på landet – så krävs det resor för att ta sig till ett jobb. För mig gjorde det två timmar om dagen, alltså hela tio timmar på en vecka. Tio timmar fritid som jag kan göra allt annat än att sitta låst i en bil. De flesta av de timmarna lägger jag visserligen på att jobba istället men några blir över till att träffa vänner, pyssla med odlingarna eller bara njuta.

För att stävja de sociala behov som uppstår av att sitta ensam så ser jag till att boka in luncher, gå på nätverksträffar och föreläsningar varje vecka. Och det ger massor av energi. Internet gör också att jag har en massa ”virtuella kollegor” i form av andra egenföretagare och hemma-jobbare som jag kan kommunicera med om det dyker upp ett behov.

Det senaste halvåret har jag ju faktiskt fått en kollega här på kontoret, eftersom min man också jobbar hemifrån nu. Och det känns väldigt lyxigt att ha någon som hjälper till att ta beslut och någon att äta lunch med. Jag är verkligen tacksam över att det går att leva ett sådant liv.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Ester - esterevelina.se 6 maj, 2015 at 17:38

  Det låter underbart tycker jag! Hoppas på att kunna ha det så någon gång i livet, men i annat fall får jag passa på att njuta nu medan jag kan vara hemma av andra trevliga orsaker. 🙂 Kram

  • Reply hildashem.se 8 maj, 2015 at 13:58

   Ja, man får njuta av de tillfällen man får. Ha en fin helg! Kram! 🙂

 • Reply Inredning och Guldkanter 6 maj, 2015 at 20:20

  Jag gillar också mycket att jobba hemifrån! Så mycket värt att kunna göra det tycker jag. trevligt att du får sällskap av din make också:) Kram Pernilla

  • Reply hildashem.se 8 maj, 2015 at 13:58

   Ja, det är otroligt mycket värt att slippa ge sig iväg varje morgon. Kram till dig! 🙂

 • Reply Jennica... 7 maj, 2015 at 19:55

  Det låter så mysigt när du beskriver hur ni jobbar ihop! Fint att det funkar så bra.
  Kram Jennica

 • Reply Cajsas Rum - Trottinglady 8 maj, 2015 at 07:54

  Härligt att höra att någon är nöjd, inte alla idag! Perfekt! Trevlig helg!
  Carin

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.