mitt liv som egenföretagare

Om att jobba hemma

En vanlig fråga som jag ofta får är om det inte blir ensamt att sitta hemma och jobba. Eller om det inte är lätt att man liksom blandar ihop hemmet och jobbet. Mitt svar är ja och nej.

Jag har i snart 4 år suttit helt ensam och jobbat varje dag, jag trivs med att att ha det så men visst saknar jag en kollega emellanåt att bolla lite idéer med eller att fika och luncha med. Visst blir det lite ensamt. Men samtidigt vill jag inte för allt smör i Småland byta bort den underbara känslan av att ha jobbet så nära, i synnerhet inte då jag tänker på alla de år då jag pendlat långt till mina jobb och all den energi som det stal. Det är en sån underbar känsla av oberoende att vara egenföretagare. Det blir lätt mycket jobb, men det är ju JAG som bestämmer. Så om jag vill, så kan jag faktiskt ta mig en ledig eftermiddag på en torsdag. Även om det inte händer så ofta, så är vetskapen om att jag kan, om jag vill helt underbar.

Att ha jobbet hemma kan ju förstås också vara en väldig nackdel, att det känns som om det hänger över en även om man är ledig och bara är hemma och att man lätt blandar jobb och fritid hej vilt. Själv har jag löst det genom rutiner av mina arbetstider samt att jag har ett jobbkontor i källaren där jag bara är när jag jobbar och aldrig annars. Den där trappan mellan källaren och övriga hemmet är magisk på något vis. Går jag upp för den så är jag hemma och går jag ner för den så är jag på jobbet. På så vis har jag fått det att fungera alldeles utmärkt. Ofta kommer också frågan om det inte är lätt hänt att jag gör något annat än att jobba, såsom att lägga mig på soffan, ta sovmorgon eller tvätta. Men det är faktiskt inget problem. För om jag inte gör mitt jobb, så gör ingen annan det åt mig och då är det bara mig själv jag förstör för och därmed är det lätt att vara diciplinerad. Men visst händer det att jag tar en långlunch och går ut och pysslar om mina grödor så här års. Och det är en ynnest att kunna göra det på dagtid. Jag älskar mitt oberoende!

Här tillbringar jag mina arbetsdagar.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Helena Milton 16 maj, 2014 at 07:20

  Jag förstår verkligen alla fördelarna. Att både kunna styra över jobb och tid är en väldig frihet. Jag menar du kan ju jobba på natten om du är nattmänniska, extremt tidiga morgnar om du är morgon pigg och/eller variera det hela. Friheten är, som jag ser det, det mest fantastiska med att vara egen företagare. Nej … jag är inte egen företagare själv, men jag drömmer om att bli det. 🙂

 • Reply AktivaDagar 16 maj, 2014 at 07:30

  Ser så fint och inspirerande ut! Ordning och reda och lite färgklickar 🙂

 • Reply Evelinas Ekologiska 16 maj, 2014 at 11:44

  Förstår helt! Jobbar hemifrån en del och jag älskar det! Men jag blandar verkligen jobb och fritid Hej vilt nu alltså, haha. Helt otroligt kul är det dock, hittar nog snart en balans där hoppas jag 🙂

  /Evelina – Evelinas Ekologiska

 • Reply Karin 16 maj, 2014 at 16:18

  Vilket vackert o inspirerande arbetsrum!
  Vore en dröm att jobba hemifrån men samtidigt skulle jag sakna sällskapet från arbetskamrater… <3

 • Reply Camilla Edelbring 16 maj, 2014 at 18:36

  Oj vad det låter härligt , det är den friheten jag saknar allra mest.Att inte vara ett "huvud" som man placerar om och skickar hit och dit för att spara pengar , njut av det du har!

 • Reply Den där Victoria 17 maj, 2014 at 04:40

  Fint kontor och vad bra att du har den gränsen mellan jobb och fritid när du går upp och ner för trappan.

  Kram Victoria

 • Reply Algodão Tão Doce 18 maj, 2014 at 23:10

  Amei conhecer o seu blog!!!Achei maravilhoso!!!Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

 • Reply Sofia 19 maj, 2014 at 11:36

  Härligt kontor 😉 får man fråga vad det är för skrivbord? eller har ni byggt det själva? Inspirerande och läsa <3

  Kraam på dig!

  Sofia

  http://www.lillamagasinet.nu 😉

  • Reply hildashem.se 19 maj, 2014 at 12:33

   Tack Sofia! 🙂
   Det är ett skrivbord som jag köpte på IKEA för säkert 12 år sedan. Vet inte vad det heter och om det finns kvar. Dock var det en träskiva som jag i efterhand har målat över med vit färg.

   Kram på dig! 🙂

 • Reply På Selmas gata 19 maj, 2014 at 11:38

  Himlans snyggt kontor får jag säga! Och du verkar ha en vettig rutin runt ditt jobb, smart tänkt att liksom ha arbetsplatsen lite avskilt sådär. Nu när jag inte jobbar så saknar jag verkligen kontakten med andra människor så mig hade det inte passat att ha ett sådant jobb, jag skulle passa bättre på en plats med kollegor helt enkelt.

  Vi flyttar till centrala Asås i sommar förresten, har köpt hus där så nu hoppas jag på att det blir fler bloggträffar jue;) Ha en fin fortsättning på måndagen! kram/tanja

  • Reply hildashem.se 19 maj, 2014 at 12:35

   Jo, kollegor kan jag också sakna men jag trivs ändå väldigt bra 🙂

   Vad kul! Stort grattis till nytt hus. Ja, då får vi se om det kan bli fler bloggträffar 😉
   Kram på dig!

 • Reply Annie 19 maj, 2014 at 19:34

  Vilket fint kontor! Själv har jag en dröm om att kunna jobba hemifrån. Blir ännu mer taggad när jag läser om hur du har det 🙂 Tack för en fin blogg!

  /Annie
  http://www.anniesenkla.se

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.