inspiration

Om att möta våren i förtid

 

Vanligtvis har jag inga problem med vintern, men den här gången har jag varit ofantligt trött, orkeslös och oinspirerad. Jag är mycket tacksam över att det faktiskt har legat snö i långa perioder, vilket har gjort mörkret mycket lättare. Även om snön fortfarande ligger som ett tunt täcke här så känns det som att det har hänt något ute, självklart märks det tydligast på ljuset. Men doften är annorlunda, det luktar liksom lite vår och fåglarna låter annorlunda i sin sång. Det känns otroligt lovande och ger mig lite pirr i magen. För två veckor sedan plockade jag in några kvistar från plommonträden och satte i en vas, och nu har det kommit både gröna blad och till och med blommor på dem. Och om ett några månader så är det precis vad som kommer att hända utanför fönstret. Det känns väldigt väldigt hoppfullt.

 

vårkvist-2

 

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Sandra 19 februari, 2016 at 08:08

  Underbart! Jag har fått ett gäng kvistar av både äppel och körsbärsträd av en granne och nu är det bara dagar bort innan de blommar. Kommer bli ljuvligt!

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 19 februari, 2016 at 08:52

  Åh, jag har gjort precis likadant! Jag kunde inte hålla mig från att ta in en syrénkvist och sätta i en vas, bara för att få se några knoppar och något som påminner om våren mitt bland all snö! =)
  Hoppas du får en riktigt fin helg!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 20 februari, 2016 at 08:45

   Åhh, syrén! Jag älskar doften av det. Hoppas att du får den att blomma i förtid!
   Trevlig helg till dig! Kram

 • Reply Sofia/Trådtanten 19 februari, 2016 at 10:54

  Älskar buskar och träd som blommar på bar kvist. Vårvintern är så full av hopp och de där små blommande grenarna lyckas verkligen förmedla hoppet om sommar. Jag håller också med om att det börjar lukta vår ute nu!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 20 februari, 2016 at 08:47

   Ja, det är verkligen hoppfullt, och det är märkligt hur jag lyckas glömma den där känslan varje år. Jag blir lika överraskad varje vår. 🙂

 • Reply Pia 19 februari, 2016 at 11:14

  Vilken vacker och praktisk lådbyrå/hylla det syns i bakgrunden på den första bilden. En sån måste ju sluka massor av prylar :). Lite Pippi Långstrump och hennes skåp 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 20 februari, 2016 at 08:48

   Haha! Ja, den är mycket praktisk … om man vet vad som ligger i vilken låda. Man lär ju sig efter ett tag, men förra året så städade vi där och då hamnade inte lådorna på samma plats som innan … så nu står jag där och rycker ut 10 lådor innan jag hittar rätt. 😀

 • Reply Emschen 19 februari, 2016 at 22:55

  Åh så mysigt! Jag funderar på att plocka in några kvistar jag också. Jag längtar efter våren!!!

 • Reply Johanna 20 februari, 2016 at 21:44

  Underbart Sofia! Älskar din blogg. Brukar kika in och kolla då och då utan egentligen göra mig tillkänna. Men vi delar passionen för trädgård. 🙂

  Johanna
  http://mosteredith.se

 • Reply Maria 22 februari, 2016 at 18:32

  Vad fint! Minns att min moster brukade göra så och jag har nog själv gjort det något år, men sedan helt glömt bort det. Tack för påminnelsen! 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 23 februari, 2016 at 09:59

   Det är så lätt att glömma. Och så blir det så trevligt med de där gröna knopparna när man längtar till våren. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.